Bebek Beslenmesi Milupa Pre Aptamil ile Aptamil 1 farkı nedir?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kardelenselma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
22
0
86
48
İstanbul
Arkadaşlar sütüm yetersiz olduğu ve bebişiminde kilolu olması nedeni ile süt ve mamayı birlikte veriyorum. Mama olarak aptamil 1 veriyordum. Bugün eczanede pre aptamil dikkatimi çekti. Eczacıya sorduğumda başlangıçta pre aptamil ile başlasa idiniz ya dedi. Bu konuda bilgi sahbi olan arkadaşlar ne düşünür acaba. Çok önemli mi sizce pre aptamil kullanmak ?

canım preaptamil zamanından önce doğan bebekelre yani adı üstünde prematürelere verilir.benim ikizlerim erken doğduğu için bir süre preaptamil kullandık.daha hafif bir mama sanırım.ama size gerek yok bence.

benimde ikizlerim erken doğdu..önce özel prematüre mamalardan sonra preaptamil sonra aptamile geçtik..ama en güzel mama bebelac bence..çok yarıyor bebeklere..

benim kızım 3250 gr ve 50 cm doğdu yani prematüre değil ancak doktorumuz pre kullandırdı sebebini sorduğumda anne sütüne en yakın olanın pre aptamil olduğunu söyledi bir kaç ay sonra 1e geçtik,6.aydan beri 2 kullanıyoruz.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Bebişim prematüre değil. Yazmayı unuttum. Forumda da araştırdım. Aralarında ciddi fark olmadığını öğrendim. Aptamil 1 e devam edeceğim.

Bebişim 4,1 kg doğdu. İlk kontrolde 3,9 a düştüğünü öğrendim. İkinci kontrolde 4,01 e çıkmış. Biz kocamla emzirme delisi olduğumuz için mamayı az vermeye çalıştık ama bebişle başa çıkamadık. Ağzına yakın olan herşeyi emmeye başladı. Hatta hastane de doktorun konrol amacı ile ağzına soktuğu tahta çubuğu bile emdi. Doktor bu aç diyince baya utandık. :( Bize mamanın dozunu arttırın dedi.

İstemeye istemeye de olsa bizde arttırdık. Çok mu bilmişlik yaptık acaba

Maaşallah bebişine,iştahlı olacak:)valla çok şanslısın,ben ikisine 50 cc mamayı yedirene kadar canım çıkıyordu..biz daha küvözdeyken mamaya başlamıştık mecburen.sütüm gelmemişti.sonarda çok az geldi ve genellikle mama ağırlıklı beslendiler.anne sütünün yerini tutamaz ama mamada zararlı bir gıda değil sonuçta.sütü olmayan anneler ne yapsın değil mi?

o kadar çok çeşit var ki, gerçekten kafa karıştırıcı ama milupanın sitesinde hepisini ayrıntılı açıklamışlar.

benim bebeğimde dört buçuk aylık pre aptamil anne sütüne daha yakın tat olarak benim elimde pre aptamilde aptamil 1 de var iksinin tadınada baktım gerçekten öyle daha bu hafta bu konuyla yakından ilgilendiğim için hem sitesinden okudum hem danışma hattını aradım benim bebeğimde anne sütü alıyor ama kilosu azaldı bende mama takviyesi yapmak istedim maalesef bebeğim mama almıyor ek gıda almıyor:(((birde bebeğim üç gün küvezde yatmıştı açlıktan şekeri düşmüştü ordada pre aptamil kulanılıyorlar şişede olandan en iyisi bu demişlerdi hemşireler yani prematüreler için değil ilk onla başlanıyorki bebek anne sütünden soğumasın

Aptamil pre Anne sutune en yakin ve en faydali olan pre tavsiyem premature dogan bebekler icin degil sadece

Back
X