• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Mimar Olmak İsteyenler....

gulden95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
64
0
86
30
İstanbul
forumda mimar olmak isteyen var mı?mimarlık için ağırlıklı olarak hangi derslere çalışılmalı?şu üniversitede mimarlık eğitimi çok iyi dediğiniz yerler nerelerdir?

canım arkadaşım, aslında ben de her ne kadar tıp istesem de gönlümün bir yanında da iç mimarlık yatıyor.umarım allah herkesin gönlünün istediğine göre verir.(ama şunu da eklemek isterim ki abim odtüde okumuştu.mimarlık okuyanlar feci halde oluyorlar.resmen deliriyorlar, intihar edenler bile var demişti.bunu da dikkate al bence)

:) bende iç mimarlıkla mimarlık arasında kaldım.sonra mimarlığa karar verdim.odtü çok güzel bi üniversite her bakımdan.valla orda mimarlık okumak her ne kadar sıkı da olsa gülü seven dikenine katlanır :D

ben mimarlık okuyorum yardımcı olabilirim.. iç mimari ve mimarlık ses olarak benzeşse de birbirlerinden çok farklı bölümlerdir, ikisi arasında kalabilmek gibi bişi söz konusu değil.. mimarlık için sayısal puan gerekse de sözel başarınızın da iyi olması lazım.. çünkü biz her projemizde yaptıklarımızı bir avukat gibi savunuyoruz, anlatıyoruz. hitabet de önemli. şunu bilin, çok kapsamlı bi meslek.. kendi mesleğiniz dışında birçok konuda da bilgi sahibi olmanız kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. çünkü mekan tasarımı hayat tasarımıdır bir nevi. hayatını matematik ve fizikte gömmüş bir insan yapamaz mimarlığı mesela, inanılmaz sosyal bir meslektir.

ben mimarlık okuyorum yardımcı olabilirim.. iç mimari ve mimarlık ses olarak benzeşse de birbirlerinden çok farklı bölümlerdir, ikisi arasında kalabilmek gibi bişi söz konusu değil.. mimarlık için sayısal puan gerekse de sözel başarınızın da iyi olması lazım.. çünkü biz her projemizde yaptıklarımızı bir avukat gibi savunuyoruz, anlatıyoruz. hitabet de önemli. şunu bilin, çok kapsamlı bi meslek.. kendi mesleğiniz dışında birçok konuda da bilgi sahibi olmanız kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. çünkü mekan tasarımı hayat tasarımıdır bir nevi. hayatını matematik ve fizikte gömmüş bir insan yapamaz mimarlığı mesela, inanılmaz sosyal bir meslektir.

edebiyat yaptın yaa:roflol:

benim diksiyonum filan iyi zaten orta okulda özel günlerde baya sunuculuk yaptım yani iletişimde zorluk çekmiyorum bana en çok yakıştırılan meslek mimarlık olunca haliyle böyle bi konu açmak istedim.bide zaten bankacı kuzenlerimden öğrendiğim kadarıyla ticari kredilerde oynama yokmuş.sizin durumunuz harbiden zor babamlardan biliyorum. :) ayrıca bence pişman olma.mimarlık çok güzel bi meslek.bide sen yurtdışına çalışmaya gitmiş miydin?abilerim yutdışında çalışıyolar burda iş bulamayınca gittiler.yani ingilizcen iyiyse,şartlarınız müsade ediyosa onu bi dene derim ama sen bilirsin tabi.

liseyede okuyanlardan mimarlık isteyen yok galiba :)

bn varım =) hemde cok istiorum.. ya smdı sıstem deqıstıqı ıcın hanqı derse aqırlık vermm qerekıo onu tam bildiqimi soLeyemem ama Mimar sinan (modern mımarlık ıstemıosan) cok iyiymis=) ve cok zormus cızımLerde cok zorluyoLarmıs (bn oLe duydum) canın cıkıoomus yanii.. ama odtü cooooook qüzelmis.. orası da hıc koLay deqil tabii :1closedeyes:

anladığım kadarıyla yaşlarımız birbirine yakın.mimarlık sayısal bi ders o yüzden matematiğe ve fene ağırlık vermek lazım.valla ben mimarlığı mimarlık diye biliyorum :Ddaha önce modern mimarlık diye bi söz duymadım.neyse onuda ilerde öğrenirim herelde :) illa şu üniye gidicem diye bi hedef koymadım daha bunun için erken zaten.ama önceliğimde bu iki üni var.

restorasyon düşünmüyosanız ilerde, teknik üniversiteleri tavsiye ederim. açıkcası sayısalla mimarlık arasında çok alaka yok, bi geometri çok mühim.. mimarlık sosyal bi meslek daha çok.

össye hazırlananlar açısından sayısala daha ağırlık vermek gerekiyor o yüzden öyle dedim.
ayrıca modern mimarlık derken kastedilen nedir?

össye hazırlananlar açısından sayısala daha ağırlık vermek gerekiyor o yüzden öyle dedim.
ayrıca modern mimarlık derken kastedilen nedir?

olay modern mimarlık deil aslında. nasıl anlatsam. mimar sinanda eski teknikler üzerinde, tarih üzerinde çokca durulur derslerde. ama kalkıp da bi itülü mimar mimar sinanlı mimardan düşüktür diyemezsin. 4 ası vardır mimarlığın Türkiyede, odtü itü yıldız mimar sinan. uludağ ve dokuz eylül de devamında gelir. yani hangisine girersen gir mimar çıkarsın bu bi gerçek, yetiştirmek sana kalmış. ama şu var, mimar sinan en iyi restoratör mimar yetiştiren okuldur. ben ytülüyüm, biz daha çok tasarımcı ve şantiyeci çıkarıyoruz. e ama aramızdan ayakkabı tasarımcısı ve grafikerlik yapıp da çok ii kazananlar da var kendi istekleri doğrulutusunda :) biraz da senin kendini ne alanda yetiştirdiğine bağlı.

peki bi soru daha....
sektörde en çok hangi alanda yetiştirilen mimara ihtiyaç duyulur?
restoratör mü tasarımcı mı??

Back
X