• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mimarım ve kendimi çok başarısız buluyorum...

feryattt

Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
1
0
6
İstanbul
merhaba hanımlar,

ben itü mezunu 13 senelik bir mimarım. şu ana kadar o kadar çok iş değiştirdim ki..
hiçbir şeyi tam anlamıyla beceremedim, hiçbir yerde çok başarılı istenen bir eleman olamadım, hiçbir yerde sabredemedim,işten çıkarıldığım da oldu.
kendimi geliştirmek için hiçbir şey yapmadım, tabii bunda bu mesleği sevmiyor olmam da büyük bir etken.
param olsa ve çalışmak zorunda olmasam bu işi asla yapmazdım, proje müdürlerinden, patronlardan bıktım, ne kadar bilirsen bil hep daha fazlasını istiyorlar..b,ilemeyince aptal muamelesini yapıştırıyorlar ve maalkesef ki ben hep çok iyi bilenlere denk geliyorum...
bundan önceki işimde az para alayım en azından rahat ve kolay bir iş olsun dedim ama o da tam tersi parası az ve oldukça yoğun , moral bozucu bir iş oldu, aldığım para yaptığım işe değmiyordu, çıkarken de olay oldu, bırakmak istemediler, kavga gürültü zor ayrıldım.
şu anda da yeni bir işe girdim ve biraz önce patron saçma sapan birşey için neden anlamıyosun gibi bir laf edip beni azarladı proje müdrünün yanında. çalışmak zorunda olmaktan, herkese gülücükler yağdırmaktan, herkesi alttan almaktan bıktım.
yakında evlenicem, çalışmam lazım. başarılı numarası yapıyorum ama öyle değilim sanki. kendime güvenim yok :(
bu iş konusunda bana fikir verecek moral verecek olan var mı arkadaşlar, şimdiden allah razı olsun...

merhaba canım sana yardımcı olabilir miyim bilmiyorum ama ben de bir inşaat mühendisi olarak seninle aynı şeyleri yaşıyorum.Tek bir farkımız var ben daha yeni mezunum :)Benim kuzenim mimar onun yanında kaç yıllık çalışan mimarların yaptığı hatalar ben daha öğrenciyken bana komik geliyordu.Çok saçma hataları vardı bence kendine çok fazla yüklenme.Staj yaparken bizim proje müdürü olmadan kaç yıllık şantiye şefi hiç birşey yapamıyordu sürekli proje müdürünün peşinden koşuyordu.Yaptığımız toplantılarda gözlemlerim üzerine proje müdürlerinin genel yapısı mıdır bilmiyorum artık herşeyin dört dörtlük ve tek anlatışta yapmamızı bekliyorlardı ne bileyim stresli bir iş seçtiğimiz meslekler sürekli kendimizi geliştirmemiz gerekiyor.Hele ki özel sektörde az maaşla çok iş bekliyorlar.Bence elinden geldiğince kendini geliştirmeye bak moralini yüksek tut ben de staj yaparken hiç bişey bilmiyorum diye dalga geçiyordu mühendisler ama ben daha çok bilmediğimin üstüne gittim ve öğrendim.Staj formuma benle ilgili görüşler kısmına şantiye şefi bilmediğinin üstüne gidip asla ben yapamam ben edemem demeden öğrenmesi işinden vazgeçmemesi falan yazmış bu beni çok mutlu etti mesela.

Back