Şöyle söyleyeyim biyolojik saat tık tık etmeden anne olmak biraz daha sıkıntılı olabiliyor. Genç anne kavramı tamam çok güzel ama yeni nesil olan bizler annelerimiz, anneannelerimiz kadar sabırlı değiliz. Olamayız da onların gördüğü yaşadığı ama bize yaşattırmamak için çırpındığı o "yokluk" kavramını bilemeyiz. Artık elimizi uzattığımızda her şeye bütçemize göre ulaşabiliyoruz. Ve çocuk bunu biraz kısıtlayan bir şey. Üstelik özel bir ilgi, bakım istiyor. Yani 3 yaşına geldiğinde en az üç buçuk saat çığlık atarak evin içinde koşacak, tuvalet eğitimini alamamışsa altına yapacak... Gizli gizli saksılara da olabilir. İki dakika yalnız bıraksan tüm buzdolabını veya yağ şişesini devirip her yeri batırabilir. Bebekken her şey çok cici, tatlı. Canavarlaştığında bakabilirim diyorsan, ona en iyi geleceği sağlayıp eğitimini öğretimini giyimini kuşamını beslenmesini oyuncağını eksik etmem karşılığında da dilediği kadar üstüme kussun, bağırsın, tekmelesin, ağlasın, dibimden ayrılmasın, kucağımdan inmesin diyorsan ve bunun karşılığında da bu çocuğa bağıramam, vuramam kıyamam diyorsan kısaca biyolojik saatin tık tık ediyorsa mantıklı yani. Yoksa çocuk dünyadaki en güzel şey ama çok sıkıntılı... Bunlara ev işlerini, yemeği, temizliği ve ilgilenmen gereken ikinci çocuğunu yani eşini de ekle. Ay yazarken bana sıkıntılar bastı...
Benle yaşıtsın.. Çocuk yetiştirmek için 20 erken bir yaş. 25-30 arası daha mantıklı...
Buraya taşıdım yazdıklarımı... Bir çocuğun sorumluluğu için çok genç bir yaştasın. Hayatını yaşa! :) Evliysen; eşinle beraber dilediğince gez toz, gezemiyorsan bilgisayarda oyun oynayın film izleyin beraber kitap okuyun. Kendini hazır hissetmeden çocuk işine bulaşma. Çünkü o büyüdükçe sen de onla büyüdüğünü sanırsın ama oldukça sabırsız bir anne olabilirsin ona karşı. Çocuk sabır ister.
Biraz erken sanırım
Tabi Allah ım verdikten sonra erken geç demez gelir o
Çocuk çok büyük bir sorumluluk 20 yaş erken bence:)Biraz hayatını yaşa derim
Çocuğun olduktan sonra herşeyi ona göre yaşayacaksın onun gidemediği yerlere gidemeyeceksin uyku saati geldi mi eve dönmek zorunda kalacaksın...
Bunlar en basiti
Ama herşeye rağmen hayatta başına gelecek en güzel şey evlat
Hani diyorlar ya hayatta ben en çok anne olmayı sevdim diye
Kesinlikle bende...
Hayırlısı olsunda ne bu çocuk merakı ya hayatınızı yaşasana
Ayrıca kımden duyduysam çocuk ıstıyorum dıye olmuyor. Kendını rahat bırak.
Benim kv dem 40 yaşında doğurdu.
cok genc yasta anne olmak demek sinirlerinin yeterınce olgunlasmaması sebebıyle bebegıne karsı eksıklıklerın olabılır demektr
daha sakın daha mantıklı daha bılınclı anne olmak varken nerdeyse ergen yaşta anne olmak sizi coook zorlar yıpranırsınız
altından kalkmak zordur
kedi degılız bız dogsun kendılıgınden buyusun
sizin sanatınız olacak bı ruh bı beden yetıstıreceksınız