Minik bir bebekle boşanmanın psikolojisi

kuzeyyyildizi

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2019
176
289
18
32
Konuyu bilenler bilir bilmeyenler bakabilir...boşanma işlemleri başladı maddiyatım yerinde ailem arkamda ama nasıl atlatılır atlatanlardan yorum öneri destek bekliyorum kızım 4 aylık ben 26 yaşındayım tek başına bir ebeveyn olmak psikolojisi yerinde bir evlat büyütmek...babası üstüme düşeni yaparım diyor ama hafta da bir görmenin ötesinde çok bişi yapacağını düşünmüyorum.ben zaten psikolojik destek alıcam hazırlıklıydım ama ağlamaklı oluyorum bazen...bnm yaşadığımı yaşayanlar nasıl atlattı.bu kadar küçük bi bebeğin babası ile ilişkisi nasıl olur kendini eksik hisseder mi...kafamda deli sorular

Son düzenleme:
Küçük kızım 16 aylıktı boşandığımda. Şu an 4,5 yaşında. Hiçbir sorun yaşamadık baba yokluğu konusunda. Siz destek alın çabuk atlatın. Sizin mutlu sağlıklı ve güçlü olmanız yetiyor inanın.
Peki babası ile görüşüyor sa eğer nasıl oldu yani haftada bir belli saatlerde mi gördü.kızım küçük babası görmek için aldığında korkar mı diye düşünüyorum onu baba olarak tanıması 3 yaşını bulur yabancı olarak görüp annem bni bırakıyor gibi düşünüp ağlar mı saçma bi düşün ce belki ama aklıma geliyor bunlar

Ailen arkanda,maddi durumun iyi,eşinle kavgalı dövüşlü degilsin...
Bence boşanan bi çok kadına göre 1-0 öndesin zaten
Sizin şuanki ruh haliniz gayet normal,biraz kendinize zsman tanıyın
Boşanmış bir ailenin cocugu degilim tam tersi annemle babamın bir kez tartıştıgını bile görmedim ama babsm bana göre babamı hayır degil(hani siz yazmışsınızya haftada bir görecek,krndini eksik hissedermi diye ona ithafen yazdım)

Şöyle düşünün bıçak kestiğinde ilk çok yanma ve acı olur ama zamanla geçer gider. Şimdi sizin yaşadığınız şey bir yangın. Elbette sönecek.
Bunu atlatmanın en güzel yolu da yavrunuza sarılmak.
Bakın ne şanslısınız maddi sorununuz da yok , erkenden ayrılmışsınız ve bunun sayesinde çocuğunuz daha sağlıklı olacak.
Bardağın dolu tarafı inanın daha fazla.
Sadece biraz zaman 🙌

4 aylık bebeği zaten babasıyla da olsa gönderemezsiniz ki eğer emiyorsa .. beraber buluşabilirsiniz , böylelikle bebeğiniz de onun yabancı biri olmadığını görerek büyür .
Gençsiniz , aileniz arkanızda daha ne olsun !
Siz dünyaya bir evlat getirmiş güçlü bir kadınsınız , elbette başaracaksınız ! ❤️

Peki babası ile görüşüyor sa eğer nasıl oldu yani haftada bir belli saatlerde mi gördü.kızım küçük babası görmek için aldığında korkar mı diye düşünüyorum onu baba olarak tanıması 3 yaşını bulur yabancı olarak görüp annem bni bırakıyor gibi düşünüp ağlar mı saçma bi düşün ce belki ama aklıma geliyor bunlar
Ayda 1 görüyordu ilk zamanlarda. Şimdi 2/3 ayda bir gelip görüyor. Belki ilk zamanlar sizin de aynı ortamda bulunmanız daha sağlıklı olabilir. Çok küçük daha böyle düşünmeniz çok normal.

Konularinizi okudum. Biri 5 yasinda, digeri 19 aylikken esimden ayrildim. 4-5 ay oldu. Inanin bu surecte kucukle ilgili hicbir sknti yasamadim. Tum bu surecte buyugun psikolojisi, buyugun etkilenmemesi, buyugun durumu kabullenmesi ile ugrastim. Ne kadar kucuk o kdr rahat. Yolun basinda ayrilmaniz cok iyi olmus bence. Cocuk bu duzene alisip buyuyecek. Alistigi duzen bozulmayacak. Buyudugunde babam niye bizle yasamiyor diye elbbetteki soracak. Pedagog destegiyle ne diyecegimizi ogreniriz o zmn. 5 yasindaki cocugun soru yagmuru inanin cok daha zor.

Boşanma sürecinde ve yeni boşanmış kadınlar toplanalım diye bir konu var hanımlar. Tecrübelerinizi oraya da yazın. Sizler gibi küçük bebekle boşanma aşamasında olan çok kadın var, ben gibi. Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı merak ediyoruz.

Back
X