minik yavru...

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
Merhaba hanımlar, KK'da kedisi olan çok sayıda hatun olduğunu biliyorum bana mutlaka yardımcı olursunuz diye düşünüyorum. Şimdi biz geçen gün annesinin ortalıkta gözükmediği ve büyük kedilerin sürekli rahatsız ettiği çok korkmuş bir yavru kediyi kurtarıp eve aldık. 1 aylık rahat var, erkek. sokağa bırakmaya içimiz elvermedi, hadi biz bakalım, besleyelim, ilgilenelim dedik. 2-3 gün oldu, zorluyorum ama pek fazla içmiyor sütünü, cebelleşiyoruz. ama kakası, çişi falan iyi yani tuvaleti geldiği zaman yapıyor. biz diyorum çünkü olaya ailem de dahil, onların dahil olması iyi mi kötü mü bilmiyorum çünkü. 2 gündür falan çok iyiydi, uyuması, enerjisi, bize olan ilgisi, mırlaması, miyavlaması vs. ama bugün sabah uyandığında miyavlamak istiyor ama sesi çıkmıyor. halsiz, enerjisi çok düşük, sürekli yatmak, uyumak istiyor. tırmalayacak hali bile yok. kedi sütüyle beslemeye çalışıyoruz ama biberona halen alışmadı, zaten dişleriyle biberon ağzını parçaladı, 2 ağızlık gitti yani. neyse ben de kedimizin hastalanabileceğini düşündüm, burun akıntısı, gözde çapak falan gözükmüyor. hapşırmaya öksürmeye şahit olmadım, sadece dün akşam birazcık kusmuştu ama sonrasında bizimle oynamıştı. şimdi yürümek bile istemiyor. yarın veterinere göstereceğiz ama gösterene kadar bizim neler yapmamız gerekir? biliyorum veterinere daha önce götürmek lazımdı aşısı, bakımı vs. ama evdekilerle tartıştım bu yüzden. neyse bu hafta içi götürecektim zaten. ne dersiniz hanımlar, sizce kedimizin nesi var ve ne yapmak lazım bir veterinere gösterene kadar?

ayrıca veterinerler ücret alıyor mu, alıyorsa ortalama ne kadar alırlar bilginiz var mı? belediye veterinerleri sadece kimsesiz hayvanlara bakıyorlarmış. vereceğiniz tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Ateşi var mı ? Öksürük aksırık olmasa bile ateşi olabilir bir bakın isterseniz... Dışkısına vs bakın kendisi yapabiliyor mu? Genelde halsizlik, parazit diye düşündürüyor beni... Bir de ufak olması çok normal... Bugün goturemezsiniz? Her yerde değişir ücretler çok bir para alacağını sanmıyorum...

Abimlerin kedisi vardı. Ben bir sokak kedisine süt verdiğimi söyleyince abim bana herkes öyle sanıyor ama kediler sütü hiç sevmez, ishal oluyorlar demişti. Besleyen o, ben onun yalancısıyım. Kedi maması ya da vitamin düşünülebilir ama en sağlıklı tavsiyeyi veteriner verir diye düşünüyorum

belediye veterinerleri sokak hayvanlarına ücretsiz bakıyor,
üniversitelerin veterinerlik fakültelerinin de fiyatları uygun, onun dışında özel kliniklerin fiyatları çok değişken, uygun fiyatlı bir veteriner araştırıp onunla devam edin, ama genel olarak fiyatlar çok uygun değil geçen ay bir ultrason ve genel taramaya 600 tl verdim mesela...
eğer 1 ayı geçtiyse yavaştan bebek kediler için olan yaş mamalardan verebilirsiniz ama birden çok miktarda vermeyin sindirim sorunu yaşar, tıpkı insan yavrusu gibi aşamalı geçmeli katı gıdaya.
bir de bebek sütünü sevmeyip içmiyorsa, yenidoğan bebek maması deneyebilirsiniz (aptamil, bebelac vs ) ama ilk tercih tabi ki kedi sütü olmalı.
geçmiş olsun pisiciğe...

Süt vermeyin sakın.
Su verin, kediler süt içmez. Ayrıca eczanelerde kedi yavruları için toz satılıyor. Onlardan alıp şırınga ile verin. Gerekirse zorla yedirin.

Ishal olduklarında iştahsız oluyorlar genelde.
Biz veterinere hiç para vermedik. Ama bilmiyorum belki ücret alanlar vardır.

Su falan içtirin. Zorlayın biraz.

1 aylık kedinin aşısı olmaz zaten, 2 aydan sonra başlıyor aşıları.. Süt vermeyin ama veterinerlerde ya da petshoplarda kediler için süt tozları var, onları kullanabilirsiniz. Yavru kedilerde ishal olması normal, en ufak bir şeyden ishal olabiliyorlar ama nedenini öğrenmek lazım veterinere gidip.. Belediyenin veterinerlerine gidebilirsiniz, sokaktan buldunuz sonuçta..

merhaba hanımlar, ilk kez bir dostumuza baktığımız için bu konuda çok acemi ve cahiliz, biraz önce veterinerden geldik. kabız olmuş bizim yavruş, ayrıca 1 ay 1 haftalıkmış. kedi sütüne gerek yok dedi kuru mama verdi bir de konserve. onları yediricez, bir iğne yaptı, kakasını yaptırdı falan getirdik. biraz halsiz düştüğü için şimdilik uyuyor, çok korkuttu bizi. :) özel veterinere gittik, veterinerin kartını da aldık, çok memnun kaldık ilgisinden falan bir daha hep oraya gösteririz muhtemelen.

kedi beslemek çok hoş ama çok da ağır sorumluluk, bütün ev üstüne titriyoruz.

merhaba hanımlar, ilk kez bir dostumuza baktığımız için bu konuda çok acemi ve cahiliz, biraz önce veterinerden geldik. kabız olmuş bizim yavruş, ayrıca 1 ay 1 haftalıkmış. kedi sütüne gerek yok dedi kuru mama verdi bir de konserve. onları yediricez, bir iğne yaptı, kakasını yaptırdı falan getirdik. biraz halsiz düştüğü için şimdilik uyuyor, çok korkuttu bizi. :) özel veterinere gittik, veterinerin kartını da aldık, çok memnun kaldık ilgisinden falan bir daha hep oraya gösteririz muhtemelen.

kedi beslemek çok hoş ama çok da ağır sorumluluk, bütün ev üstüne titriyoruz.

Veteriner hekimi iyice arastırın hakkında şikayet vs var mı diye bakın. . O acemilik zamanında bende aa surada veterıner kliniği varmış dıyıp götürme hatasında bulundum. Sonradan pişman olmayın. Geçmiş olsun.

Veteriner hekimi iyice arastırın hakkında şikayet vs var mı diye bakın. . O acemilik zamanında bende aa surada veterıner kliniği varmış dıyıp götürme hatasında bulundum. Sonradan pişman olmayın. Geçmiş olsun.
acil olmasa ben de detaylı şekilde araştırırdım ama baktım olmayacak, yarını beklemeyelim dedim ve en yakınımızdakine götürdük. klinik gayet güzel ve temizdi, ekip çok iyi ilgilendi. hatta kedimizi bayağı sevdiler falan. hiçbir şeyi baştan savma yapılmadı, görünürde bir sorun yoktu. şimdi siz deyince şikayet var mı diye internete baktım birşey çıkmadı. yani başka nerden nasıl araştırılır bilemiyorum. şimdilik kedi sadece biraz bitkin, onun dışında mama falan da yedi, suyunu içti, uyuyor. bakalım yarın ve diğer gün ne olacak...

Back
X