- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
2014 ün son gününden herkese mutlu huzurlu güzelliklerle ve sevdiklerinizle geçireceğiniz güzel seneler diliyorum.Bugünün bir anlamı da benim için, doğum günüm olmasıdır. 
İlk kez katılıyorum bir yarışmaya ve hayatımda ilk kez kurabiye yaptım.Bu sene ilk kez anneliği tattım.Bu senem benim için hep ilklerle dolu anlayacağınız.
Kızımın sponsorluğunda oldu çünkü sağolsun elim hamurlu hamurlu 6 kez beni yanına çağırdı beşiğini sallamam için.Daha fazlada olabilirdi
Bu arada beni cesaretlendirdiği için pinkyyye (
pinkstrap
) teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

Bebeğim olduğu için kolay bir tarif seçtim.Mütevazı tarifime geçecek olursak;
Malzemeler
Yarım paket margarin ( tereyağı veya)
Bir çay bardağı sıvı yağ ( ayçiçek yağı kullandım)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve o meşhur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yavaştan un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük küçük parçalar alıp elimizde yuvarlayıp hafif üstüne bastırıp çatal veya bıçak yardımıyla şekil veriyoruz ben azıcık kakao kullandım renklensin biraz diye de.
Daha sonra 200 dereceye ayarlanan fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz yaklaşık 20 dk sürdü arada kontrol ettim.Siz benim gibi dip dibe koymayın azıcık aralık bırakın ki benimki gibi yapışmasın birbirine
Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz dilerseniz serpiştirmeyiverirsiniz.
Ben ikisini de sundum sizlere. Yanında benim içebileceğim emziren anneler için still tea hazırladım ve aynı anda okumaktan keyif aldığım iki kitabımı. Sizler çayınızla kahvenizle bir güzel tadabilirsiniz.Afiyet olsun teşekkür ederim..

Bebeğim olduğu için kolay bir tarif seçtim.Mütevazı tarifime geçecek olursak;
Malzemeler
Yarım paket margarin ( tereyağı veya)
Bir çay bardağı sıvı yağ ( ayçiçek yağı kullandım)
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve o meşhur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yavaştan un eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan küçük küçük parçalar alıp elimizde yuvarlayıp hafif üstüne bastırıp çatal veya bıçak yardımıyla şekil veriyoruz ben azıcık kakao kullandım renklensin biraz diye de.
Daha sonra 200 dereceye ayarlanan fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz yaklaşık 20 dk sürdü arada kontrol ettim.Siz benim gibi dip dibe koymayın azıcık aralık bırakın ki benimki gibi yapışmasın birbirine

Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz dilerseniz serpiştirmeyiverirsiniz.

Son düzenleme: