miras davası hakkında bilgisi olan?

Metisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
1.064
2.259
133
Sonuçlanmak üzere olan bir ortaklığın giderilmesi davamız var. Bunun için ödeme yapmamız gerekecek galiba. Başka sorunlar da var, bu belirsizlik aklımı kurcalıyor. Önümü görmek istiyorum. Bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok sevinirim.
Sorularım:
1. Mirastaki ortaklığın giderilmesi davası sonucu ödenecek fark bedeli, ne kadar sürede ödenmeli? Taksitlendirmek mümkün müdür?
2. Mahkeme, davacının iştirak etmemesi nedeniyle ertelenmesi halinde dava masrafları artar mı?
3. Bu dava masrafları fark bedelini ödeyecek tarafça mı ödenir? Dava masrafları yaklaşık ne kadar tutar?

Farklı avukatlardan fikir almanız ve emsal davalara bakmanızı öneririm.
Teşekkür ederim.
Emsal davalar için bir veri tabanı önerebilir misiniz? İnternetteki açıklamalarda birkaç dava gördüm ancak yalnızca davanın seyrine ilişkin anlatımlar mevcuttu. "açık artırma sonucu paylaşım, satış yoluyla paylaşım, fark bedeli" gibi seçenekler mevcutmuş gördüğüm kadarıyla. Ancak bu fark bedelinin nasıl tahsil edileceğini anlayamadım. "Nakit olarak davalıya ödenir" ifadesinden peşin ödenmek zorunda gibi bir anlam çıkardım.

Öncelikle miras nedir ?

2 türlü olayla karşılaştım bir tanesi evdi dedemden çocuklarına kaldı 6 kardeş 3 daire kimisi satmak istedi kimisi karşı çıktı , avukat avukat gezildi herkese tam daire düşmediği için izalei şulu Davası açılır açık arttırma satılır dendi . Diyelim tutarı 1milyon 250bine gider bu şekilde enson davadan vazgeçildi. Ortak olarak satıyolar.

2.gördüğüm ise Arkadaşımın tarla davası. Tarla sayısı çok fazla mirasçıda öyle 2 yıl oldu davayı açalı önce kullananlardan 5yıllık pilot kullanım bedeli için dava açıldı. Sonuçlandı ancak temyizde bilirkişi tutarına itiraz etti kullanan mirasçı.

Kurayla tapular dağıtıldı.

Sizin ki nedir ?

ama bu sorularınız sadece somut olay ile cevap verilir

her mirasın değeri, durumu, paylaşıldığı kişi sayısı vs farklıdır

her davanın masrafı, süresi vs farklıdır

hatta şunu söyleyeyim, aynı davanın yan yana iki mahkemede de masrafı ve süresi farklı olur

bu sorular için önünüzü bu verdiğiniz bilgilerle göremezsiniz maalesef

4 evi ve yaşayan 3 çocuğu olan dedem, evlerinden üçünü çocuklarına, diğer evi de bir hayır kurumuna bağışlıyor. Yaşayan ve ev verilen çocuklardan biri itiraz ediyor ve dava bize düşen ev için bir fark ödememiz yönünde ilerliyor. Ancak bu esnada davayı açan çocuk vefat ediyor. Kendisi yerine davayı takip eden eşi ve çocukları ise bir süredir mazeret göstererek duruşmaya iştirak etmiyorlar.
Hem açıkça anlatmaya çekindiğim için, hem de konuya tam olarak hakim olmadığım için bu kadar bahsedebiliyorum. Bu muğlak bilgilerle yardımcı olamamanızı anlıyorum. Merak ettiğim kısım dava sonuçlanır sonuçlanmaz peşin ödeme mi yapmamız gerektiği idi. Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

elbette ödeme için yasal süre işler ... ama ödemenin miktarı ya da anlatamadığınız karışık kısım ödemeyi etkileyebilir miras hukukunu çok bilmiorum ama detaylı görüşmek lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…