Miras paylasimi...kime haksizlik yapiliyor.yardimci olur musunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

barajnehir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2016
2.017
1.641
83
İki kiz bir oglan kardesiz.dedemden miras kaldi.babam vefat etti.annem ve 3 umuze paylasim oluyor.
ev satilacak
Benim cok kotu durumum da yok acil ihtiyacim yok ama kendi birikimim de yok cocuklarim var yani..kizkardesim de ayni sekilde..
Siz olsaniz ne yapardiniz.annemin ve benim tavirlarimda kim hakli.

Son düzenleme:
Niye oğlu evlat da, siz değil misiniz? Tabiki alacaksınız hakkınızı. zaten dinimizde erkeğe biraz daha fazla miras düşer. aile bakımının maddi olarak bütün sorumlulukları erkeğin üzerinde kabul edildiği için, böyle bir şey var.

İki kiz bir oglan kardesiz.dedemden miras kaldi.babam vefat etti.annem ve 3 umuze paylasim oluyor.
ev satilacak
Annem de laboum sen payini alcak misin dedi.ben de duraksadim.alirim dedim.
Annem:Oglan tek ve bekar ya almazsin diye dusundum dedi
Kizkardesin agzini bile acmadi.ama ben senin isteyecegini biliyordum dedi.

Ben de ben payimi alirim.yine yardim edilecek durum olursa veririm.siz yuklu para ile islem yapacaksiniz siz de dursun.benim ihtiyacim olursa bana verirsiniz.annem de borc yani diyorsun dedi.evet dedim.senden niye borc alayim istesem herkesden borc alirim dedi.
Bir hayli bozuldu.
bir diyor ki payinizi almazsaniz (dusen para 15 milyar ')ben size kalin bilezik yapip vermeyi dusunuyordum.dedi.
Benim cok kotu durumum da yok acil ihtiyacim yok ama kendi birikimim de yok cocuklarim var yani..kizkardesim de ayni sekilde..
anneye bak.anne böyle yaparsa el ne yapmaz

Oğlan yalnız olunca ne oluyor. Babadan kalan parayı damat yiyecek kafasıyla bakıyorlar sinir oluyorum. Annen de el kızı ona bakarsan. Oğlu evlenince başka bir el kızı gelip yiyor.

Kardeşine de şöyle o da alsın hakkını. 15 bin lira bu kadar olay yapılacak bir para değil zaten. Ama ufak da olsa bir ihtiyacınızı kapatır ya da bir birikim başlatır. Güzel bir şeye vesile olur. Çoluğunu çocuğun var o para onların hakkıdır kimselere yedirme.

Annenizin o para dışında erkek kardesinize düğün yapabilme ihtimali varmi? Eğer yoksa almazdm ben olsam. Çünkü bu devirde düğün takı eşya çok fazla masraf.

Sen haklısın tabıkı.
Sen almasan 15 bın ıle ne yapacakkı .
Yanı 3 tane 15 bınde 45 bın bısey edıyor

Annen evlat ayrımı yapıyor resmen.Al hakkını.
Seninde evlatların var . Kullanırsın işte ne güzel

sizi o kadar iyi anlıyorum ki babam vefat etti daha topragı kurumadan annem babamın malını abime yedirmeye çalıştı guya parasıyla bizim hakkımız alıcak vermedik...hakkınız neyse alın ölüm hak miras helal kardeşinize kendisi versin siz kesinlikle hakkınızdan vazgeçmeyin

ev satilacak
Annem de laboum sen payini alcak misin dedi.ben de duraksadim.alirim dedim.
Annem:Oglan tek ve bekar ya almazsin diye dusundum dedi
Kizkardesin agzini bile acmadi.ama ben senin isteyecegini biliyordum dedi.

Ben de ben payimi alirim.yine yardim edilecek durum olursa veririm.siz yuklu para ile islem yapacaksiniz siz de dursun.benim ihtiyacim olursa bana verirsiniz.annem de borc yani diyorsun dedi.evet dedim.senden niye borc alayim istesem herkesden borc alirim dedi.
Bir hayli bozuldu.
bir diyor ki payinizi almazsaniz (dusen para 15 milyar ')ben size kalin bilezik yapip vermeyi dusunuyordum.dedi.
Tabii ki sen haklısın. Annene de okut bunu. Evladın kızı erkeği, teki, üçü olmaz. Üçünüzü de doğurduysa üçünüz de eşit hak alacaksınız.

Tabiki sn haklisin. Kız kardeşine şöyle oda alsın hakkini

Sen haklısın, kendisi hakkını oğluna verebilir ama sen ve kız kardeşin için ahkam kesemez gönül de koyamaz
niye oyle konustu ben de anlamadim zaten.

Oğlan tek olunca ne oluyormuş evleneceği vakit elinizden geleni yaparsınız ama o da erkek olarak mirasa güvenip yasayamayacagini bilmeli
bekar .birikimi yok.ev satin almak icin...ben de isterim tabiki..bana boyle soylemesi uzdu beni

Ne kadar para gelicekse ortada kaç kişi var ise ona bölünsün.. Hakkını bırakma sakın sahip çık derim.

Cok istiyosa kendi hakkini versin ogluna. Seninde cocuklarin var dunya hali belli olmaz. Kendi hakkimla ben bilezik yaparim anne zahmet etme deseydiniz. Kardesiniz de calissin kazansin bi zahmet daha fazlasini istiyorsa.
bilezik diyince ben altin kullanmiyorum dedim.sagol.kardesimin birsey dedigi yok...

kendi hakkını oğluna versin.

doğru yapmışsın.al hakkını.

Hakkini al. Adi ustunde hak. Annen de erkekci belli. Almazsin diye dusundum nedir? Sen onun evladi degil misin?
beni de bu lafi uzdu zaten.ben desem.ki hibe ettim.alin.

Niye oğlu evlat da, siz değil misiniz? Tabiki alacaksınız hakkınızı. zaten dinimizde erkeğe biraz daha fazla miras düşer. aile bakımının maddi olarak bütün sorumlulukları erkeğin üzerinde kabul edildiği için, böyle bir şey var.
adi miras ya hemen karisilik basliyor..keske dusunup konussaydi annem...dinen de kanunen de benim hakkim.annem.e gore degilmis demek ki..uzuldum sadece..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X