miras

MorAnka

Nirvana
Pro Üye
24 Aralık 2007
9.184
28.885
1.073
Diğer
diyelimki ortada bir satılık arsa var ve 5 kardeş (3kız 2erkek)var
3 kardeşin durumu gayet iyi 2 kardeşin ise acil paraya ihtiyacı var çok borçları olduğundan
ve bu arsadan gelecek olan para kardeşler üzerinde eşit dağıtılması planlanıyor (anne-baba bu arada yaşiyorlar ve arsa babanın arsası olmasına rağmen kendileri hak talep etmiyorlar)
şimdi diyelim sizin durumunuz oldukça iyi, maaşınız çok iyi güzel bir eviniz ve arabanız var ama kardeşiniz çok zor durumda ve o paraya sizden çok ihtiyacı var. Siz olsanız kendinize düşen paydan kardeşlerinize verirmiydiniz? yoksa banane fazla para göz çıkarmaz diyip kardeşim ne hali varsa görsünmü derdiniz?

not: yakın çevremde şuan öyle bir durum var o yüzden soruyorum

Birinin durumu çok iyi olsa bile eşit paylaşılmalı yoksa o hep içinde kalır durumu iyi olanın. Ama durumu iyi olan ayrıca durumu kötü olan kardeşlerine her türlü yardımı yapar.

benim içim el vermez evim arabam durumum olucak kardeşim zor durumda olucak bende o parayı köşeye koyucam yok yok almazdım....

şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım...
para herkes için çok tatlıdır ve fazlası hatta daha fazlası olsa kimse hayır demez herhalde...
ama ben rahat içindeyken ,benim canım,kanım,kardeşim zor durumdaysa
inanın hiç düşünmeden,onun teklif etmesini beklemeden veririm...
ki öyle bir durumu da yaşadım...
sevgiler...

şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım...
para herkes için çok tatlıdır ve fazlası hatta daha fazlası olsa kimse hayır demez herhalde...
ama ben rahat içindeyken ,benim canım,kanım,kardeşim zor durumdaysa
inanın hiç düşünmeden,onun teklif etmesini beklemeden veririm...
ki öyle bir durumu da yaşadım...
sevgiler...

sana katılıyorum canım
keşke herkes senin gibi düşünse
ama para bazen kardeşten değerli olabiliyormuş onu gördüm ben bu durumda
üzüldüm gerçekten

sana katılıyorum canım
keşke herkes senin gibi düşünse
ama para bazen kardeşten değerli olabiliyormuş onu gördüm ben bu durumda
üzüldüm gerçekten

inanın bu vicdan meselesi,yapı meselesi,
tabiki herkesten aynı tavır beklenemez ama bu kardeş ya...
insan kardeşinin çektiği sıkıntıya da ortak olmalı,
çektiği acıya da...
kimin ne olacağı hiiiiç belli olmaz...
ne ekersen onu biçersin demek lazım herhalde...
sevgiler...

evet tabiki vicdan meselesi
ama ben kardeşim zor durumdayken aceba para geldiğinde evimi baştan aşağı tekrarmı döşesem (kaldıkı mobilyalar çok yeni ve lüks daha 2 yıllık) yada bir evmi alsam yoksa napsam diye düşünemezdim
sorsan kardeşleri için ölür

tabiki kardesime yardimci olmaya calisirdim payima dusen parayla.ama su da var kardesimin borcu neden. yani ne borcu kumardami kaybetmis parasini borcu bu yuzden mi yapmis yalan dolan sahtekarlik var ise isin icinde kusura bakmasin kardesimde olsa ben odemem. akli var yapmasaydi derim.

a.s.

evet tabiki vicdan meselesi
ama ben kardeşim zor durumdayken aceba para geldiğinde evimi baştan aşağı tekrarmı döşesem (kaldıkı mobilyalar çok yeni ve lüks daha 2 yıllık) yada bir evmi alsam yoksa napsam diye düşünemezdim
sorsan kardeşleri için ölür

Hani bir laf vardır ya..
"""kuru kuruya kurbanın olayım..."""diye
kardeşin kardeş için ölmesine gerek yok,
işte kardeşliğin gereğini bu olayda yapsın yeter karşı taraf için...
ihtiyacı olan kardeş,belki de kabul bile etmeyecektir teklif edilse...
ama hani yağmasanda gürle derler ya,o bir hareket bile
herşeye değer...insan yalnız olmadığını hisseder,
sıkıntılı zamanlarımda kardeşlerim yeter der...
ama işte kardeş var,kardeş var...
ama ben Allahın sıkıntıda olan insanlara
açtığı kapılara da inanıyorum...
Allah yardımcıları olsun...
sevgiler...

Bir an bile düşünmem..
Tüm payımı veririm.
Borç için para yetmiyorsa üzerine para da eklerim..
Helali hoş olsun derim..
Kardeşim benden önemli mi canım?:1hug:

Veririm hic sorun bile etmem...:delphin:

Fakat 5 parmagin besi bir degil malesef, ablamla kiz kardesimde hic düsünmeden verir lakin erkek kardeslerimde öyle yaparmi acaba diye düsündüm simdi???:uhm:

Araya el girdigi zaman kardeste kardes olmuyor her zaman:kahve:

İhtiyacım olmasa bile hakkım olan parayı almak isterim. Sonuçta hepimiz kendimiz dışında çocuklarımızın geleceğinide düşünmek zorundayız. Ama kardeşime ihtiyacı olan kadar borç verirdim. Eli rahatlayınca ödemesi açısından. Çünkü öyle günler yaşanıyorki dara düşene kimse borç vermeye bile yanaşmıyor.

tabiki kardesime yardimci olmaya calisirdim payima dusen parayla.ama su da var kardesimin borcu neden. yani ne borcu kumardami kaybetmis parasini borcu bu yuzden mi yapmis yalan dolan sahtekarlik var ise isin icinde kusura bakmasin kardesimde olsa ben odemem. akli var yapmasaydi derim.

a.s.

yok canım kumar borcu vs. değil

birisi iflas etmiş durumda birzamanlar durumu çok çok iyimiş
şimdi ise devamlı hacizlen uğraşiyorlar
ve durumu iyiken kardeşlerinden hiç esirgememiş, hata onlara çok faydası dokunmuş 2 tanesine iş bile kurmuş

diğer kardeşin durumu dahada kötü çocuğu hasta ve ameliyat olması gerekiyor, çocuk dediysemde 35 yaşında iki tane çocuk babası birisi :çok üzgünüm:. Ama o ameliyat çok pahalı yurtdışına gitmesi gerekiyormuş ve kendisinin sigortası yok, ve şuan ameliyat olamiyor, şuan tek umutları o arsanın biran önce satılması

yok canım kumar borcu vs. değil

birisi iflas etmiş durumda birzamanlar durumu çok çok iyimiş
şimdi ise devamlı hacizlen uğraşiyorlar
ve durumu iyiken kardeşlerinden hiç esirgememiş, hata onlara çok faydası dokunmuş 2 tanesine iş bile kurmuş

diğer kardeşin durumu dahada kötü çocuğu hasta ve ameliyat olması gerekiyor, çocuk dediysemde 35 yaşında iki tane çocuk babası birisi :çok üzgünüm:. Ama o ameliyat çok pahalı yurtdışına gitmesi gerekiyormuş ve kendisinin sigortası yok, ve şuan ameliyat olamiyor, şuan tek umutları o arsanın biran önce satılması

bu durumda kesinlikle yardim edilmesi gerekir.ne oldum dememeli ne olacaigim demeli kaldiki iflas etmeden once kardeslerine is bile kurmus olan bir abi kardes var karsilarinda .iyilige iyilikle karsilik verilmeli.

yardim etmiyorlarsada yazik cok yazik elleri dara duserse birgun yine kardeslerine muhtac olabilirler.sadece bugunu degil yarinida dusunerek hareket etmek lazim.

Son düzenleyen: Moderatör:
kardeşimle aramdaki ilişkiye bağlı açıkcası...
ben kardeşim için canımı veririm, o da benim için verir eminim...
bunun için evet veririm hatta o kötü durumda olmasa da veririm..
evim arabam olmasa da veririm eminim kendimden...

Güzelim kardes kardes fark vardir.
Ben neler gördüm. Sahsen ben olsam tabiiki verirdim. bir kaç kurus beni zengin etmiyecek kesin.
En azindan kardesime ilaç gibi gelsin
Ama bazi insanalr kardes dinlemiyor, benim hakkim diye, alip parayi gûzelce bir yiyor.

kardeş bu yardım edilmez mi...üstelik sende iyi durumdasın ihtiyacın yok...etmese tuhaf karşılarım..

Benim de çevremde var buna benzer bir durum. Sizin yazdıklarınıza bakınca tabiki bir çok kişi kardeşlerime verirrim der. Ancaaaak öyle zannediyorumki kardeşten kardeşede fark var. Bir kardeş durumu kullanma boyutuna getirmişse. hatta ve hatta bana vermelisiniz hepsini diyerek saldırgan bir tutum sergliyorsa kimse vermek istemez. Ben şu anki durumda; bende olmasa bile kardeşime verirdim.
Ama sanırım yaş ilerleyip herkes aile kurdukça bu bağlarda zayıflıyor.

malesef 6 sene önce yaşadım bende böyle bir durum. benim ihtiyacım vardı.babamdan kalan evi sattı annem.herkese eşit verecem dedi imzanı yoola dedi yolladım.çok ihtiyacım vardı o zamnlar allah kimseyi dara düşürmesin valla . imzayı yolladım vermedi hakkım olan parayı erkek kardeşlerime verdi kızlara vermedi bu beni çok üzdü hamileydim o zamnlar.yine başı dara düştümü ben koşuyorum annem sonuçta ama yaptığınıda asla unutmuyorum.annene güvenmicende kime güvenecen artık bilmiyorum vallaa:çok üzgünüm:

Back
X