Mirena sonrası yaşamakta olduklarım

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
Herhangi bir kategoriye ait bir sağlık sorunu gibi görünse de lütfen konumu taşımayın. Çok zor durumdayım çünkü bu yüzden.
6 ay önce mirena takındım. (Mirena:hormonlu spiral)
Adetim fazla ve 10 gün kadar sürüyordu. Kanamayı azaltması için dahiliye doktorum önerdi. Çünkü Demir eksikliğim hiç düzelmiyor yıllardır bu sebeple. Ne zamanki hamileyim, o zaman dengeleniyor. Çünkü kanama olmuyor. Kadın Doğum doktoru da uygun görüp taktı. Taktıktan sonra sorunlarım başladı. Kanamam az az, ama hiç bitmiyordu. Kontrole gittim. En az üç ay Böyle olabilir alışma süresinde dedi. Beş ay oldu, doktorum gitmiş;başka bir doktora gittim. O da kaymış zaten dedi. Çekti aldı. Yasmin yazdı. Bir ay oldu. Kanamam hala devam ediyor. Doktorumu aradım sordum. Hormon kaybı oldu, dengeleme sürecinde bu kanama normal. Yasmini kullanmaya devam et dedi. Bir ay oldu, yasminde ilk döngü bitmek üzere. Hala kanamam devam ediyor. Mirenadan önce böyle olmazdı tabi. Kendi ellerimle çile başlattım.
Bu arada yasmin veren doktorum kist olduğunu söyledi. Ultrason Resmini verdi. Yasmin eritir dedi. Kanamam bu yüzden mi devam ediyor bilmiyorum ama..
Ben artık çok zor durumdayım. Eşimle aramda cinsellik olamayışı ayrı bir sorun.. psikolojim mahvoldu. Aylardır Sürekli kanamalı gezmekten bıktım..benimle benzer bir süreç yaşayan oldu mu, lütfen yardımcı olun.

Boyle bir durumda sadece 2 doktora mi gittiniz?Birkac kadin dogum uzmanina daha gorunseniz normal degil cunku bu durum.Gecmis olsun

D.k.Hapları ilk 1 ya da iki ay ara kanama yapar sonra vücut adapte olur, ikinci kutuyu bekleyin

Boyle bir durumda sadece 2 doktora mi gittiniz?Birkac kadin dogum uzmanina daha gorunseniz normal degil cunku bu durum.Gecmis olsun
Hayır aslında 4 ayrı doktora göründüm. Devlet hastanesindeki dr. Mirena yerinde, kist de farketmedim dedi. Özelde iki ayrı doktora gittim iki gün sonra. İlki Mirena kaymış, çekmem için operasyon gerekli, kist var deyip, 750 dedi ücret istedi. Oradan çıkıp başka bir özel hastanede başka dr. Gittim. O da cekti aldı. Kist olduğunu söyledi. Yasmin verdi. Kanamam azalmayınca Onu aradım. Beklememi söyledi.

Geçmiş olsun öncelikle spirale falan çok karşıyım riskli vücuda yabancı madde koyuyorsun ve kayabiliyor. Sürekli kanama çok tehlikeli kist olsa bile anormal bir durum doktorunuzu değiştirin acilen

Günaydın konuyla ilgili bir bilgim yok ama hastanelere (ben tıp fakültesine gidiyorum) alternatif tıp bölümü açılmış bitkisel şeyleri öneriyorlar ikinci kutudan sonra kanama azalmassa öyle bir tedavi mi deneseniz ?

Merhaba bende sizin gibi mirenayi çıkardıktan sonra birebir aynı sorunu yaşıyorum. Sizin yaşadığınız süreci nasıl atlattınız merak ettim devamını. Şuan aynı sorunu yaşıyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim

Merhaba bende sizin gibi mirenayi çıkardıktan sonra birebir aynı sorunu yaşıyorum. Sizin yaşadığınız süreci nasıl atlattınız merak ettim devamını. Şuan aynı sorunu yaşıyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum. Bilgi verirseniz sevinirim
Aynı sorunları ben de yaşıyorum.1 hafta oldu çıkaralı yoğun kanamam devam ediyor.Siz çözebildiniz mi?

Back
X