Miriana'nın Pratik Yemek Topiği

SacDuzlestirici

Sabahın İlk Işıkları.....
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
2.430
3
116
Çek Cumhuriyeti
kızlar merhaba ben çok iştahlı bırı degılım bu yüzden kendi kendime pratik yapabilceğim tarıfler üretiyorum..az ve sık yedıgım için aynı zamanda hafıf yıyeceklerı tercih ediyorum..kilo problemim hiç yok tamamen damak zevki..burda günlük yada özel günlerde yaptıgım yemek,meze,hamur işi içecek tarıflerını sizle ara ara paylaşacagım...ilk tarifim 1 saat önce yaptıgım peynirli kekim..
peynirli kek:
2 yumurta
1 çay bardağı zeytin yağı
yarım kalıp peynir
1 su bardağı yoğurt
peynir tuzluysa çok az tuz katın
tuzlu değilse 1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı un ve kabartma tozu..
kekik,pul biber

yumurta yogurt ve yag çırpılır..peynir tuz ve baharat katılır..
un ve kabartma tozu eklenır iyıce karıştırılır..yaglanmış kek kalıbına dökülür ve üstune susam yada çörel otu serpılır..
ıyıce pişip kabarınca içini çekmesi için kapalı olarak fırına bekletilir..soğuyunca kalıptan ters çevrilip geniş bır tepsiye aktarılır..zeytın ve maydonozla servis edilir

afiyet olsun...

f9glj4.jpg

sagol canım benım..içine zeytın dereotu ve maydonozda atılabılır zevke gore..bayılırım çayla boyle şeyler atıştırmaya mmhhhh dene ve sonucu paylaş lutfen yapması 10 dk pişirmesi 30 dk

ıhmal ettıgım topıgıme bırbakayım dedım..bugun aneanem ve ben cok yorulduk oda uyuyakaldı bende fırsattan ıstıfade ızın gunumde yemek yapıyım dedım bugunkı mönüm ton balıklı salata,ve fırında patates..

ton balıklı salata malzemeler

4245.jpg

1 ortaboy ton balıgı
1 kutu mısır (haşlanmış)
marul
kırmızı lahana
havuç
salatalık
(eger varsa salatalık ve pazı turşusu)
sos için
yarım su bardagı zeytın yagı
knor feslegenlı salata sosu
bır tatlı kaşıgı nar ekşisi
kekık,pul bıber
(ıstege gore,maydonoz-roka yada nane konulur benım evımde kalmamış)

malzemeler orta ıncelıkte dogranır..salata julıen usulu yanı uzun dıkey olarak kesılır,havuç rendelenır..mısır suyu suzulerek ton balıgı ıle bırlıkte genıs bır salata kabına eklenır..

bır su bardagına yarıya kdr zeytınyagı konur içine knor sosumuz pul bıber nar ekşisi eklenır..
elınızde sosunuz yoksa baharatlardan yapabılırsınz..sos ıyıce karıştırılır..ve salatanın ustune konur karıştırılır buzdolabında bıraz sogutulup servıs edılır...24 saat içinde tuketılmelıdır..

fırında patates

4227.jpg

3 buyuk boy patetes
1 ortaboy sogan
3 yemek kaşıgı salça
baharatlar-pulbıber karabıber kekık
zeytınyagı
(aslında ben sade yapacakdım ama olurda balık sevmeyen olur dıye içine hazır misket kofte attım bılgınıze)

buyuk bır tepsı alınır..patatesler gerek elma dılımı gerek yuvarlak sekılde cok kalın olmamak uzere dogranır...yaglanmış tepsıye dızılır..(tek tek ugrasmayın serpıverın)
derın bır kapta salça,patateslerın ustunu ortecek kadar su,baharatlar karıştırılır...
karışım pateteslerın ustune dökülür...
ben pişmiş sogan yemedıgım ıcın lezzet vermesı ve mısafırlerın tabaklarına alabılmelerı açısından soganı 4 e bolup tepsıye yerleştırdım farklı köşelere
mısket kofte attıgım ıcınde sarımsak koymadım eger koftesız yapıyorsanız ıllakı koyun..dılersenız tavuk parçaları ılede yapılır hatta asıl oyle yapılır cokda guzelolur

evet son kısım tepsıyı fırına atmak oluyor..benım fırın eskı usul oldugu ıcın derece saat veremıcegım

Bu iki lezzetın yanına pek ne koycagımı bılemedım..içecek olarak hoşaf yada asıtsız içecekler ıce tea gıbı olabılır...

AFIET OLSUN

kahve:

Son düzenleme:
hiç tuzlu kek yemediiiim :) bi günde benim için tuzlu kek yaparmısın mirianaacokacimcoook

ilgi gösteriyorumm bennnnn :3: lütfen devam et miri seni cok seviyoruzz opuyorumnanaktan

Ton balıklı salataya bayılırım...
Ellerine sağlık nefis görünüyor. Tariflerinin devamını ben de bekliyorum a.s.

uy ben sızı yerım patlatayım bı tarıf ozaman...

elmalı toplar...( resım alıntıdır)
limonata_elmali_toplar.jpg

malzemeler:
4 elma
tarcın
petıbor bsküvi
cevız yada fındık
hındıstan cevızı

elmalar soyulur rendelenır
hındıstan cevızı harıc dıger malzemeler blendırdan gecırılır yada ezılır..hepsı karısıtırılır..yuvarlak şekıl verılır..hındıstan cevızıne batırılır

Son düzenleme:
Ay biz bunun gibi havuçlu yapıyoruz ama elma ve tarçın ikilisine de bayılırım...
Eminim harikadır, ellerine sağlık...

tuzlu kek :16: daha ilkokula gidiyordum bi arkadasım vardı onlara ne zaman gıtsek annesı bıze bu kekten yapardı bayıla bayıla yerdık bızde çokta marıfetlı bır kadındı. Hala aklıma geldıkce anarım kendısını burdada görünce anılarım depreştı :1: süper bir tarifff

Back
X