• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir ağırlama problemi

bogurtlenkusu

Çay' bırak o day'mın.
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2013
4.845
8.803
248
İki üç gün sonra önemli bir misafirim olacak. Eşimin patronunu karısı ve küçük kızıyla akşam yemeğe davet ettik.
İlk sıkıntım yemekle alakalı. Kadın beni tanımadığı halde doğum günümde hediye yollamıştı, ordan gelen bi mahcubiyetim var.
Şöyle bol bereketli kallavi bi sofra hazırlamak istiyorum.
Şöyle 9-10 çeşit olmalı en az çorba salata meze ara sıcak soğuk derken.
Yemekler tek tek yapmakta sorun yok da. Bu kadar çeşiti birbirine uygun kombinleyemiyorum.
Bana şöyle yiyenlerin taktir edeceği kallavi yemekler söyleyin ama menü şeklinde söyleyin.
Ney neyle iyi gider yani.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Klasiktir çorba mercimek olur genelde.Zeytin yağlı barbunya maydanozla süsleyip ortaya koyarsın.Fırında patatesli köfte.Soya sosuyla marine edilmiş tavuk filetosu veya göğsü(bunlar tavada kızaracak)Ortaya karışık kızartma ama güzel dizayn edip koy sofraya.Yaprak sarması veya biber dolması da güzel oluyor.Salata olarak yeşil salata,sarımsaklı yoğurtlu kavurulup yapılan havuç salatası,Rus salatası,acılı ezme,sirkeli semizotu salatası,Kornişon kühne nin turşusu( hafif tatlımsı oluyor) ve patates püresi.
Ana yemekte oynama yapabilirsin dalyan köfte de güzel oluyor.Yanına pilavla ikram edebilirsin canım afiyet olsun şimdiden😊

Klasiktir çorba mercimek olur genelde.Zeytin yağlı barbunya maydanozla süsleyip ortaya koyarsın.Fırında patatesli köfte.Soya sosuyla marine edilmiş tavuk filetosu veya göğsü(bunlar tavada kızaracak)Ortaya karışık kızartma ama güzel dizayn edip koy sofraya.Yaprak sarması veya biber dolması da güzel oluyor.Salata olarak yeşil salata,sarımsaklı yoğurtlu kavurulup yapılan havuç salatası,Rus salatası,acılı ezme,sirkeli semizotu salatası,Kornişon kühne nin turşusu( hafif tatlımsı oluyor) ve patates püresi.
Ana yemekte oynama yapabilirsin dalyan köfte de güzel oluyor.Yanına pilavla ikram edebilirsin canım afiyet olsun şimdiden😊

Canım ana yemek kısmında fırında köfte ve soya soslu tavuk. İkisi de ana yemek değil mi, nasıl bi sırayla servis edilcek, yoksa tekini seçeyim diye alternatif mi verdin birini?

canım benim nereli olduğun da bu konuda önemli şahsen karadenizli olduğum için üsteki menü barbunya falan bana iç açıçı gelmedi o yüzden yardımcı olamıycam :)):52:

Bi el atın haydin hanımlar

canım valla ben en son mısafırıme cok guzel bır balık sofrası yapmıştm bayılmışlardı mercımek corba muhtesem bır levrek yanında baharatlı patates fırınlanmış, mevsım salata ve roka salatası ekstradan yanına meze çeşitleri yapılabılır benm vaktm yoktu çalıştıgım ıcın çok meze çeşidi yapamamıstm :ssz:

canım benim nereli olduğun da bu konuda önemli şahsen karadenizli olduğum için üsteki menü barbunya falan bana iç açıçı gelmedi o yüzden yardımcı olamıycam :)):52:

Her yöreden yapabilirim. Zaten yarı karadenizli sayılırım. Kara lahana sarması yapıp ortaya koymayı düşünüyordum aslında

canım valla ben en son mısafırıme cok guzel bır balık sofrası yapmıştm bayılmışlardı mercımek corba muhtesem bır levrek yanında baharatlı patates fırınlanmış, mevsım salata ve roka salatası ekstradan yanına meze çeşitleri yapılabılır benm vaktm yoktu çalıştıgım ıcın çok meze çeşidi yapamamıstm :ssz:

İlk kez ağırlayacağım için balık yapasım yok. İkinci seferde balık yaparım diye düşünüyorum. Kolaya kaçmış gibi görünmemem lazım özellikle bol uğraşmış demeleri lazım. Başka ne olabilir menü?

İlk gelen misafire balık yapılmaz.Seven var sevmeyen var.Sakın aromatik soslu işlere de girme.Çok klasık abartmadan yap.

Tavuk suyuyla yapılmış yayla corbası yada mercimek.
Bundan sonra bir zeytinyaglı bir sebze.
Sonra da ana yemek.Hasanpasa kofte yanına pilav mesela.Ya da domates soslu biberli bıftek yanına püre kondur pilavıyla.
Ortaya mezelerden güzel bir şakşuka yap(sarımsaksız) ya da havuc tarator.Marul salatası,yaprak sarması,karışık turşu bide bol limonlu bir börülce salatası taamamdırr.
Bu menu klask ama tam misafır agırlamalaık bir yemek.

İlk kez ağırlayacağım için balık yapasım yok. İkinci seferde balık yaparım diye düşünüyorum. Kolaya kaçmış gibi görünmemem lazım özellikle bol uğraşmış demeleri lazım. Başka ne olabilir menü?

bilemedm canm dalyan köfte yapabılırsın yanında patates püresi olmalı mutlaka corba herhangıbır çorba olabılır salata da bençok kucuk dogranmamıs roka, göbek,salatalık, kokteyl domateslı bır salata yapardm çok şık duruyor alinazik yapabılırsın ortaya meze olarak közlenmıs kırmızı bıber sofram zengın gözuksun dıyorsan mezeçeşitleri yapabılırsn yada üçtane kuru patlıcan dolması uctane kabak dolması uctane domates dolması yapıp ortaya koyarsan nefıs görunur ustlernede şık durması ıcın kuru nane serpersın offf karnm mı acıktı ne:1::1::1:

bence klasik yenilen yemekler yapabilirsin herkes balık yemez ama tavuk yemeyen görmedim.
başlangıçta mercimek çorba
ana yemekte garnitürlü tavuk fırınla içinde bezelye patates havuç mısır olsun. tabi salça az pul biberle sosla poşetle.
yanına pirinç pilavı
yoğurtlu semiz otu
yeşillikli salata ; mor lahana, kıvırcık , maydanoz , taze soğan , havuç , domates
zeytin yağlı yaprak sarması
çeşit istersen mercimek köfte, paçanga yada sigara böreği , kısır ekleyebilirsin
tatlı olarak da marketlerde hazır künefeler var al fırınla serbetle ben yaptım lezetti hatta a101den almıstım.
Afiyet olsun :130:

Hunkar begendi yapabilirsin ana yemek olarak. Yanina pilav. Zeytinyagli dolma barbunya. Mercimek corba. Baklagilli bir salata olabilir. Borulce salatasi gibi. Bir de yesil salata. Milfoyden minik kare borekler. Tatli da cilekli magnolia puding. Cookshopta satiliyodu gorup yaptim bayiliyorum tam yaz tatlisi :)

Ortaya da degisik mezeler olur. Haydari cacik kozlenmis kirmizi biber patlican salatasi falan..

Son düzenleme:
İki üç gün sonra önemli bir misafirim olacak. Eşimin patronunu karısı ve küçük kızıyla akşam yemeğe davet ettik.
İlk sıkıntım yemekle alakalı. Kadın beni tanımadığı halde doğum günümde hediye yollamıştı, ordan gelen bi mahcubiyetim var.
Şöyle bol bereketli kallavi bi sofra hazırlamak istiyorum.
Şöyle 9-10 çeşit olmalı en az çorba salata meze ara sıcak soğuk derken.
Yemekler tek tek yapmakta sorun yok da. Bu kadar çeşiti birbirine uygun kombinleyemiyorum.
Bana şöyle yiyenlerin taktir edeceği kallavi yemekler söyleyin ama menü şeklinde söyleyin.
Ney neyle iyi gider yani.

valla ben 9 çeşit ömrümde görmediğimden yazmama ama annem fırında kuşbaşı doğranmış et yapar önce soteler sonra fırınlar harika bişey oluyo ondan önce domates ya da mercimek çorbası salata cacık pilav balıkta yapabilirsin çipura ve salata yanındada kalamar kızartırsın harika bi sofra olur tatlıda balıkla irmik helvası of nasıl canım çekti eğer et yaparsan tatlı yine irmikl helvası olabilir:56::56::56::56:

9-10 çeşit mi?:53:
İnan hepsi kalır tadına bakamadıkları bile olur. Yazık emeklerine.
İnsan boşa yorulmuşum diyor sonra..:ssz:

Benim genelde yaptıklarım..
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek. Ya da kırmızı mercimek..
Mutlaka sarma sararım. Ortaya koyarım.
Tavuk mantar sote.
Pilav yanına fırında karnıyarık ya da izmir köfte.
Salata çeşitlerini pek bilmem içinde mısır olanlar tercihim olur :)
Misafirin beğenisine gitmiyor elim kendi sevdiklerimi yapasım geliyor..

Patatesli böreğim var onu yaparım, yanına da hafif bir şerbetli tatlı..

Ezogelin corba
Meyhane pilavi acilisindan
Firin torbasinda patatesli tavuk
Amerikan salata kucuk kaselerde
Ortaya mevsim salata
Cayin yanina lor peynirli kirmizi biberli borek
Cikolatali pasta

ben de hareketli ve bol mezeli sofraları severim, yakın zamanda oldukca kalabalık bır mısafır agırladım,
aklıma gelenler: köz salata, humus yada fava-rus salata(orjınal:))-z.yağlılar sarma dolma vs- mercımek kofte-ezme salata-çerkez tavuk-kremalı mantar
ufak tefek seylerde aklıma gelmedı sımdı.....

corba olarak ben genelde 2 alternatıf dusunuyorum ya mercımek ya bugday ve nohutlu yogurt corbası....

ara sıcak pacanga. (ıspanak graten de ara sıcak ıcın guzel)

benım de o gunku mısafırlerıme ozenmıstım,zahmetlı bır anayemek secmıstım ama herkes cok begendı....vaktınız varsa deneyın derım.

anayemek: islim kebabı, perde pilavı(porsiyonluk muffın kaplarında kişi sayısına gore yaptım)-tepside kumpir (pilav sevmeyenlere alternatıf.)

az ve cok cesıt benımde favorımdır. mesela atıyorum köz salata ıcın herseyı fazla fazla kozluyorum bır porsiyon sofraya gerısı buzluga, diğer misafirlere hazır oluyor.

kolay gelsın:)

bencede abartma mercime çorba pilav tavuk yada et sote mevsimlik salata tatlı çayın yanınada kurabiye yada çıkolatalı kek bitti yad dolma çeşitleri

Back
X