• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir çocuğu

sayydek

Bursaspor!:)
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
695
1
46
Bursa
kızlar annemin kuzeni var ve göğüs kanseri.annem ve ananemde moral bulması için bize kalmaya çağırdılar 1 gece bizde kaldılar ama 3 yaşındaki kızı 1 gece bile herşeye yetti.
Kız tokalarımdan küpelerime herşeyimi camdan mı atmadığı kaldı kırıp kırıp fırlatmadığı mı...sesimi çıkarmadım çocuktur dedim.annesinede belli etmemeye çalıştım hasta kadın annemlerde idare et bi gece dediler. bide ben avon ürünleri satıyorum ve ürünlerim o gün gelmişti kutularda duruyordu.onların hepsini açmış.göz kalemlerini kırıp rujları sonuna kadar açıp kapağını kapamış.anlayacağınız tüm ürünler mahvolmuş.kullanılamayacak durumda.inanılmaz maddi hasara uğradım.en sonunda dayanamadım.annemle konuşurken bağıra bağıra söyledim x böyle böyle yapmış ürünler benim olsa neyse felan diye.kadın utanırda belki bi özür diler umuduyla.ama hiiiiç umrunda bile değil.ananemde yapma hasta bak morali bozulmasın ben ihtiyacını karşılarım dedi.ama konu o değil.insanlar ne kadar saygısız.
annemle yengem sabahtan akşama kadar uğraşıp bin çeşit yemek yaptılar o gelcek diye.onun tuzuna bunun suyuna mana buldu.kimseye iyilik yaramıyo valla bu devirde:47:

çok kötü olmuş bu böyle çocukları odada tek yakalayıp uyarmak en ıyısı kımsenın kırılmaması açısından. ama annenız ben ıhtıyacını karşılarım (hasarı) demış ne olur iste 2 gunde müsterine vericegini 4 5 günde verırsın olmuşla ölmüşe çare yok sıkma canını...

Son düzenleme:
3 yaşındaki çocuğun sizin eşyalarınızı nasıl eline geçirdiğini anlamadım.Yani odanızı mı karıştırdı keza öyleyse suç sizde olur;odaya sokmamanız lazımdı.Küçük çocuk ne bilsin oyun oynuyordur kendince.Bence bunlarla canını sıkma zaten hastaymış siz misafir perverliğinizi yapın gerisi o bayanın ayıbı.

çok kötü olmuş bu böyle çocukları odada tek yakalayıp uyarmak en ıyısı kımsenın kırılmaması açısından. ama annenız ben ıhtıyacını karşılarım (hasarı) demış ne olur iste 2 gunde müsterine vericegini 4 5 günde verırsın olmuşla ölmüşe çare yok sıkma canını...

öyle oldu artık ama insanın morali bozuluyo işte:19:

3 yaşındaki çocuğun sizin eşyalarınızı nasıl eline geçirdiğini anlamadım.Yani odanızı mı karıştırdı keza öyleyse suç sizde olur;odaya sokmamanız lazımdı.Küçük çocuk ne bilsin oyun oynuyordur kendince.Bence bunlarla canını sıkma zaten hastaymış siz misafir perverliğinizi yapın gerisi o bayanın ayıbı.

oda da bilgisayar var kardeşim ve ufaklığın abisi bilgisayar oynadığı için odayı kapamak pek mümkün değil.o da fırsattan istifade dolapları bile karıştırmış:43:

yaparlar ya cocukların eli ayagı durmuyor benim yigenimde cok yapardı ne ara gitti yaptı anlamazdım bile rujları oyardı lensi bile yırtmıstı bikere:9:..ama sizin olay kotu olmus avonun urunlerine zarar gelmesi neticede o urunleri baskasına vereceksiniz uzuldum valla

yaparlar ya cocukların eli ayagı durmuyor benim yigenimde cok yapardı ne ara gitti yaptı anlamazdım bile rujları oyardı lensi bile yırtmıstı bikere:9:..ama sizin olay kotu olmus avonun urunlerine zarar gelmesi neticede o urunleri baskasına vereceksiniz uzuldum valla

kendi eşyalarım için ses çıkarmadım da başkasının ürünleri için bende çok üzüldüm işte:S en çok kızdığımda annesinin vurdumduymazlığı:47:

madem degerli esyalariniz var,onlari bir odaya koyup kapisini kilitlemeniz cok yerinde olurdu,uzuldum yasanilanlara....

Kadina gelince sanirim hasta oldugu icin dunyayi bosvermis,umrunda degil...
Bazi insanlar hasta olunca huy degistirir,ters olur bu bayan da boyle sanirim.
Allah yardimcisi olsun....

Hic kendinizi uzmeyin...ama birdaha dikkat edin...

haklısın bence bunun hastalıkla falan ilgisi yok terbiye ve kurallarla ilgili bi durum benimde yakın bi arkadaşım var ve aynısını bana her geldiginde kızıyla birlikte kendiside bana uyguluyor gittikten sonra bi dünya küfür yiyo benden. herkez egitebilecegi çocugu dogurmalı bakmak egitmek diil agaç yaşken egilir gösterdigin tolerans için tebrikler aynını bana biri yapsaydı çocugu sert uyarırdım...
:49:

Misafir çocuğunu böyle hasarlı yaramazlık yaptıktan sonra hele annesi de iplemiyorsa odaya çekip hafifçe çimdikleyerek korkutmayı mantıklı buluyorum :9: Kalmaya devam edeceklerse sende yap. Anne dönüp de tek laf ederse cıngar çıkarırım valla. Annesi ne olursa olsun çocuğa sahip çıkacak. Hastalığı için Allah şifa versin tabi, ama bu çocuğunu boş bırakmak anlamına gelmez.

ay ben nedense mısafır çocuklarıyla hıç anlaşamıyorum :27:
üsttekı arkadaşın dedığı gıbı geldıklerı gıbı kenara çekıyorum sakın eşyalarıma dokunmayın dıye
korkuyorlar benden :19:

maddı hasarın olması kötü tabı hele kadının hıç takmaması daha da kötü
sık dışını nasıl olsa gıtcekler bıdaha dıkkat et derım ben
değerlı eşyalarını kaldır yada benım gıbı önceden önlemını al :54:

ben olsam o çocugu bi güzel yapardım...
annesıde hasta olabılır ama cocuguna da sahıp cıkabılır herhalde..
cocuklu annelerın mısafırlıkte kı rahat dawranıslarına dayanamıyorum...

Normal durumda yorumum farklı olabilirdi ancak, bu durum farklı..
Empati yapıp kendimi o hanımın yerine koydum bir an..
O hastalığın psikolojiyi ne kadar etkileyebileceğini tahmin edebiliriz hepimiz..Allah şifasını versin inşallah..
Hasarınız karşılanıyorsa siz de çok üzülmeyin..Mal mülk yerine gelir..
Allah sağlık versin her şey boş ...:50:

Normal durumda yorumum farklı olabilirdi ancak, bu durum farklı..
Empati yapıp kendimi o hanımın yerine koydum bir an..
O hastalığın psikolojiyi ne kadar etkileyebileceğini tahmin edebiliriz hepimiz..Allah şifasını versin inşallah..
Hasarınız karşılanıyorsa siz de çok üzülmeyin..Mal mülk yerine gelir..
Allah sağlık versin her şey boş ...:50:

Kesinlikle katılıyorum.
Tüm yorumları okudum ve annesi meme kanseri yüzünden ölümden dönmüş ve hala tedavi gören bir kadının kızı olarak çok şey yazmak istedim,sonra boşver dedim ta ki,sayfayı kapatırken sizin mesajınızı görene kadar.

Bu yazdığım kesinlikle kimseyi hedef almıyor ama ben de empati yapılabilmesini isterdim.
Kanserin,hayatları nasıl değiştirdiğini,ölümün ne kadar yaklaşabildiğini ve tehdit ettiğini ve hastalık ailenize girdi mi diğer şeylerin ne kadar basit ve değersiz olduğunu az da olsa tahmin edilebilmesini isterdim.

Belki bilinmiyordur diye bilgi vermek isterim; meme kanseri diye nezle gibi bahsedilen,insanın başına gelmemişse 'tedavi olunca geçiyormuş' diye basit bir cümleyle geçiştirilebilecek kolay bir hastalık sanılmasının aksine,bugün en yaygın,en çok kadın ölümlerine neden olan hastalıkların başında olduğudur.

Kansere yakalanan insanların sağlıklıyken ve sağlığını kaybettikten sonraki hayata bakışları değiştiği ve ölüm kaygıları arttığı için onlardan değersiz ve fani şeyler için hassasiyet göstermesini beklemek çok zordur.

Hele ki çocuğu sadece 3 yaşında olan,hayatta kalırsa birkaç kez nüksetme ihtimali çok yüksek olan bir hastalıkla savaşacak genç bir anneden çocuğuna müdehale edemeyecek,düşünemeyecek kadar yorgun ve mutsuz olabileceği aklımıza gelemez mi....

Klişe ama yazmak istiyorum ''Herşeyin başı sağlık'' kaybolan,kırılan tekrar yerine konur,yıkılan yeniden inşa edilir.

Sevgiler...

Ya arkadaşım haklısın üzülmüşsün ama az empati yap. Kendini evlat verine koyma anne yerine koy, sonuçta sende bir kadınsın birgün anne olacaksın.

Kansersin ve 3 yaşında dünyadan habersiz , ayakları üzerinde durmasına daha en az 18-20 yıl olan bir evladın var. Belki o evlada doyamayacaksın, evlat sana doyamayacak. Başında ne zamana kadar olacaksın bilinmez, hastalığı yenebilir misin, yensen nükseder mi bilinmez ? E o zaman evladını değil şımartmak tepene yaptırırsın.

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor bu olsa gerek. Kırılan ruj olsun, rimel osun. Ya o evlat 3 gün sonra annesiz kalırsa ?

Kesinlikle katılıyorum.
Tüm yorumları okudum ve annesi meme kanseri yüzünden ölümden dönmüş ve hala tedavi gören bir kadının kızı olarak çok şey yazmak istedim,sonra boşver dedim ta ki,sayfayı kapatırken sizin mesajınızı görene kadar.

Bu yazdığım kesinlikle kimseyi hedef almıyor ama ben de empati yapılabilmesini isterdim.
Kanserin,hayatları nasıl değiştirdiğini,ölümün ne kadar yaklaşabildiğini ve tehdit ettiğini ve hastalık ailenize girdi mi diğer şeylerin ne kadar basit ve değersiz olduğunu az da olsa tahmin edilebilmesini isterdim.

Belki bilinmiyordur diye bilgi vermek isterim; meme kanseri diye nezle gibi bahsedilen,insanın başına gelmemişse 'tedavi olunca geçiyormuş' diye basit bir cümleyle geçiştirilebilecek kolay bir hastalık sanılmasının aksine,bugün en yaygın,en çok kadın ölümlerine neden olan hastalıkların başında olduğudur.

Kansere yakalanan insanların sağlıklıyken ve sağlığını kaybettikten sonraki hayata bakışları değiştiği ve ölüm kaygıları arttığı için onlardan değersiz ve fani şeyler için hassasiyet göstermesini beklemek çok zordur.

Hele ki çocuğu sadece 3 yaşında olan,hayatta kalırsa birkaç kez nüksetme ihtimali çok yüksek olan bir hastalıkla savaşacak genç bir anneden çocuğuna müdehale edemeyecek,düşünemeyecek kadar yorgun ve mutsuz olabileceği aklımıza gelemez mi....

Klişe ama yazmak istiyorum ''Herşeyin başı sağlık'' kaybolan,kırılan tekrar yerine konur,yıkılan yeniden inşa edilir.

Sevgiler...

Kesinlikle katılıyorum. Allah düşmanıma vermesin hastalıkta kanser ya ötesi berisi mi var ? Gerçekten empatiden yoksun bir toplum olduk. Birde algıları açık kadınlarız güya.

Ya arkadaşım haklısın üzülmüşsün ama az empati yap. Kendini evlat verine koyma anne yerine koy, sonuçta sende bir kadınsın birgün anne olacaksın.

Kansersin ve 3 yaşında dünyadan habersiz , ayakları üzerinde durmasına daha en az 18-20 yıl olan bir evladın var. Belki o evlada doyamayacaksın, evlat sana doyamayacak. Başında ne zamana kadar olacaksın bilinmez, hastalığı yenebilir misin, yensen nükseder mi bilinmez ? E o zaman evladını değil şımartmak tepene yaptırırsın.

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor bu olsa gerek. Kırılan ruj olsun, rimel osun. Ya o evlat 3 gün sonra annesiz kalırsa ?

Harfi harfine size katılıyorum.Konu sahibi arkadaş belli ki henüz çok genç ve empati yapamıyor.Kırılan rimele,ruja üzülebiliyor,annesi hasta olan 3 yaşındaki bir çocuk ilgisizlikten yaramazlaşmış da olabilir ki bu yaşda bir çocuk normalde bile bir anda böyle kırıcı,dökücü olabilir bunun eğitimle alakası yok .Çocuğu kollamak,dikkat etme lazım .

Madem siz de misafirler,çocuğu kendi haline bırakacağınıza onunla oyun oynayabilir ya da bir hikaye okuyabilirdiniz.Annesinin yapamadığını siz yapın bir daha size geldiklerinde çocuğu çimdirmek yerine onunla ilgilenin,oynayın.Kahkahaları sizi de annesini de mutlu edecekdir.

o kadar güzel yazmışsınızki ellerinize sağlık diyorum. böyle duyarlı mantıklı ve vicdanlı arkadaşların olduğunu görmek çok güzel.

meme kanseri veya kanser cok kotu Allah kimseye yaşatmasin...
Daha gecen gun 60 yaslarinda bir kadin
Kardesimin hastasi imis
2 ay once farkedilmis ve butun vucudu sarmis.
Getirdiklerinde cok agrisi varmis...
Ellerinde ölmus...disarda bekleyen kizlarina cok zor soylemisler.
Asistan abi ile cok kotu olduk diyor...
Ölüm cok soguk...bunun icin boş şeylere kafa takmak uzulmek anlamsiz....

Yillar gecti ama ben hala ölume,elimde ölen insanlara alisamadim,cok aci diyor...

Back
X