Misafir çocuğu

Harfi harfine size katılıyorum.Konu sahibi arkadaş belli ki henüz çok genç ve empati yapamıyor.Kırılan rimele,ruja üzülebiliyor,annesi hasta olan 3 yaşındaki bir çocuk ilgisizlikten yaramazlaşmış da olabilir ki bu yaşda bir çocuk normalde bile bir anda böyle kırıcı,dökücü olabilir bunun eğitimle alakası yok .Çocuğu kollamak,dikkat etme lazım .

Madem siz de misafirler,çocuğu kendi haline bırakacağınıza onunla oyun oynayabilir ya da bir hikaye okuyabilirdiniz.Annesinin yapamadığını siz yapın bir daha size geldiklerinde çocuğu çimdirmek yerine onunla ilgilenin,oynayın.Kahkahaları sizi de annesini de mutlu edecekdir.

size aynen katılıyorum..

3 yasindaki cocuktan bahsediyoruz
6 degil 5 degil
sadece 3 yasinda :)

"ben olsam bir kenara ceker cimdiklerdim" diyen zavallilar bile olmus

ben olsam cocugumu bir kenara cekip cimdikleyeni yakalasam
bir guzel benzetirim

bu arada
meme kanseri sadece yaslilari vurmuyor
20 yasindan basliyor 28-45 yas arasi
kadinlarda daha cok goruluyor
ve Allah kimseye gostermesin cok agir travmalara yol aciyor
Anneniz bu durumun verdigi aciyi tahmin edip destek olmak istemis
ama siz uc yasindaki cocugu potansiyel tehlike ilan edip
magdurlari oynuyorsunuz hem uzucu hem komik

size de katılıyorum ......

haklısın bence bunun hastalıkla falan ilgisi yok terbiye ve kurallarla ilgili bi durum benimde yakın bi arkadaşım var ve aynısını bana her geldiginde kızıyla birlikte kendiside bana uyguluyor gittikten sonra bi dünya küfür yiyo benden. herkez egitebilecegi çocugu dogurmalı bakmak egitmek diil agaç yaşken egilir gösterdigin tolerans için tebrikler aynını bana biri yapsaydı çocugu sert uyarırdım...
:49:

bravo yani belkide yakında annesiz kalıcak bir çocuğa karşı çok merhametlisiniz pes valla :53:

anlasilan sizde annesini dinlemeyen 3 yasindaki cocugu cimdikleyenlerdensiniz ))))

benim cocugumu neden karistiriyorsunuz pardon?

benim bir kizim var 7 aylik daha henuz kimsenin evini dagitmadi
elimden geldigincede dagitirmam..

Ama bir memesini kaybedip tedavi gören
dokulmus saclarini kapatmak icin bazi gunlerde peruk takan
bir arkadasim var uc cocuklu yasi 29
zorla davet ederler ve gittigi yerde kucuk oglu durmaz (2 yasinda)
herkes hos gorur cunku arkadasim o kadar yorgundur ve mucadele icindedir ki
elinden geleni yapmaya calisiyor
halini belli etmemeye calisiyor belkide birazda kendisine destek olmak isteyenlerin
hos görurusune siginiyor

sizler gibi vicdansiz dusuncesiz bencil insanlardan uzak tutsun Allah onlari

düşüncelerini savunmaya kendini ifade etmeye çalışma aklı başında olan,mantıklı ve vicdanlı insanlar seni anladı okuyanlarda anlıyor sen merak etme ..

onlar birgün çocukları olduğunda anlayacaklar ne demek istediğimizi değil çimdirmek biri çocuklarına ters bakınca o gözler nasıl oyulur diye plan yaptıklarında anlayacaklar ..

yada çocukları olmazsa eğer ah keşke çocuğum olsada ... dediklerinde anlayacaklar ..

.... vsss

boşver anlatamazsın, anlamazlar

Gerçekten bazı yorumları ağzım açık okuyorum. 3 yaşındaki bir çocuğa (annesi hasta veya değil) şevkat duymak için anne olmak gerekmez, kadın olmak gerekmez ama İNSAN olmak gerektirir.

O yüzden anne değilim anlamam laflarını geçin lütfen. İNSAN'sanız anlamanız lazım.

düşüncelerini savunmaya kendini ifade etmeye çalışma aklı başında olan,mantıklı ve vicdanlı insanlar seni anladı okuyanlarda anlıyor sen merak etme ..

onlar birgün çocukları olduğunda anlayacaklar ne demek istediğimizi değil çimdirmek biri çocuklarına ters bakınca o gözler nasıl oyulur diye plan yaptıklarında anlayacaklar ..

yada çocukları olmazsa eğer ah keşke çocuğum olsada ... dediklerinde anlayacaklar ..

.... vsss

boşver anlatamazsın, anlamazlar

evine gelen cocuk misafrin varsa evini ona göre düzenlersin dşye düşünüyorum..
zaten moral olarak cökmüş biri kafasına dünyayıda yıksan dert etmez zaten olan olmus hastalıkla ugrasıyo..
benim cocugum yok ama eve gelecek olan cocuk misafirlerim için oyuncaklarım var..veriyorum bebeler rahat ediyo...:6:

konu sahıbıne de cok yuklenmeye gerek yok .
maddı kaybı olmus ustelık kendısıne aıt degıl bır baskasına aıt
urunlere zarar gelmıs .
maddı durumunun ne oldugunu bılemeyız,belkı de odeyemeyecek kadar hasar var ortada .
pekı bu durum karsısın da konu sahıbı ,urunlerın sahıbıne ne acıklama yapacak ?
guvensız sorumsuz bırı gıbı profıl cızecek .
benım de basıma buna benzer bır durum gelmıstı .
ben de avondan urun satıyordum o zamanlar unv ogrencısıydım .
malum ogrencı butcesı de .
neyse ben de,musterılerden paraları topladım sıparıslerı verdım
urunler geldı.ben de evde yoktum .saolsun annemın gun komsularının cocukları urunlere el koymus .
bır baktım urunler eksık .almıslar goturmusler evlerıne .cocuktur aklı ermez ama bır anne cocugunu uyarabılmelı .
nasıl zor durum da kaldıgımı anlatamam .ve ben cıddı maddı hasara ugramıstım .aılem de maddı hasarı karsılamadı
cunku onlar ıstemıyordu urun satısı yapmamı boyle sorumluluk almamı .
onlar aklınca odemeyı yapmayarak bana ders verdıler ama,bır de benım musterılere karsı nasıl zor durum da kaldıgımı bılseler ...
her tarftan bır ses '' bu nasıl sorumsuzluktur sana guvenmıstık yapamayacaksın madem neden bu ıse gırıstın ''laflarının karsısın da nasıl aglamamak ıcın zorlandıgımı
bır ben bılrım .yemedım ıcmedım okul harslıgımla hasarı odemeye calıstım .cıddı zor bır surectı .hatırlamak bıle ıstemıyorum .
aılem bana ders vermıstı evet ,sımdı tobe dıyorum boyle ıslere :1:
burada yorum yaparken ,cocugun annesının hastalıgından dolayı duygusal tepkı verıyorsunuz ancak ,
gercekten konu sahıbının durumu da oldukca zor

Konu sahibinin durumu hiçte zor değil...Çocuk dolapları karıştırıp ürünleri dağıtana kadar nerdeydi konu sahibi?Gidip ilgilenseydi çocukla..Güzellikle elinden alıp,bunlarla oynanmayacağını söyleyerek,çocuğun ilgisini başka birşeye çekseydi..Ürünleride ulaşamayacağı bir yere saklasaydı.Anne ilgilenmiyorsa sen ilgilen.Zaten senede 1 defa gelip gidiliyormuş ne varki bunda..İçinden çıkılmaz bir durum var gibi sanki abarttıkça abartılıyor.Çocuk eve gelmeden önce önleminizi alacaksınız kaldıracaksınız.Ürünlerinizde zarar görmeyecek müşterilerede mahçup olmayacaksınız..Bunu yapmıyorsanız dolapları karıştıran çocuk suçlu değil.Siz suçlusunuz.Nerden bilecek ufacık 3 yaşındaki bebek..Kendi sorumsuzluğunuzu anne ve kızına yüklemeyin.

anlasilan sizde annesini dinlemeyen 3 yasindaki cocugu cimdikleyenlerdensiniz ))))

benim cocugumu neden karistiriyorsunuz pardon?

benim bir kizim var 7 aylik daha henuz kimsenin evini dagitmadi
elimden geldigincede dagitirmam..

Ama bir memesini kaybedip tedavi gören
dokulmus saclarini kapatmak icin bazi gunlerde peruk takan
bir arkadasim var uc cocuklu yasi 29
zorla davet ederler ve gittigi yerde kucuk oglu durmaz (2 yasinda)
herkes hos gorur cunku arkadasim o kadar yorgundur ve mucadele icindedir ki
elinden geleni yapmaya calisiyor
halini belli etmemeye calisiyor belkide birazda kendisine destek olmak isteyenlerin
hos görurusune siginiyor

sizler gibi vicdansiz dusuncesiz bencil insanlardan uzak tutsun Allah onlari

Simdiye kadar hicbir cocugu cimciklemeyi birak bir cocuga karsi sesimi bile yükseltmedim. Ama eger bir cocuk gelipte benim esyalarimi karistiriyorsa ve annesi bisey demiyorsa onu yapmamasini da söylerim...

Arti ben yorumumu yaparken annenin hastaligini göz önünde bulundurmadan yorumumu yapacagimi da yazmsitim ilk cümlemde. (Sayfa6)
Ve yine yorumumu hastaligi göz önünde bulundurmadan yapiyorum. Bir cocuklu aile birinin evine gidiyorsa cocuguna sahip cikmali!Aman banane ev sahibi cocugum gelecegini düsünmeli ona göre esyalarini kaldirmali mantigi da mantik degil tamamen misafirin düsüncesizligi. Benim cocugum yok bu nedenle sadece annemden gördügümden yola cikabilirim yorum yaparken.
Biliyormusunuz Almanya'da cocugunu döven, yani eline ya da poposuna vuran okadar az kisi görüyomki sokakta anlatamam. Daha cok biz Türkler cocugumuzun poposuna vururuz yarmamazlik yaptiklarinda ya da eline vururuz. Bunun nedeni ne bilirmisiniz?? O yabanci cocuk 3 yasinda bile bir HAYIR'in ya da YAPMA'nin ne demek oldugunu gercekten anlayabiliyor. Ama biz Türkler aman yapsin cocuk HAYIR'dan anlamaz etmez diye diye...kusura bakmayin ama 10 yasina geldiklerinde annelerini parmaklarinda oynatan cocuklara sahip oluyorsunuz. Yani demek istedigim bazi seyler kücüklükten asilanmali.....

Arti beni vicdansiz, düsüncesiz ve bencil diye nitelendirdiniz. Sizi ALLAH'a havale ediyorum!

Simdiye kadar hicbir cocugu cimciklemeyi birak bir cocuga karsi sesimi bile yükseltmedim. Ama eger bir cocuk gelipte benim esyalarimi karistiriyorsa ve annesi bisey demiyorsa onu yapmamasini da söylerim...

Arti ben yorumumu yaparken annenin hastaligini göz önünde bulundurmadan yorumumu yapacagimi da yazmsitim ilk cümlemde. (Sayfa6)
Ve yine yorumumu hastaligi göz önünde bulundurmadan yapiyorum. Bir cocuklu aile birinin evine gidiyorsa cocuguna sahip cikmali!Aman banane ev sahibi cocugum gelecegini düsünmeli ona göre esyalarini kaldirmali mantigi da mantik degil tamamen misafirin düsüncesizligi. Benim cocugum yok bu nedenle sadece annemden gördügümden yola cikabilirim yorum yaparken.
Biliyormusunuz Almanya'da cocugunu döven, yani eline ya da poposuna vuran okadar az kisi görüyomki sokakta anlatamam. Daha cok biz Türkler cocugumuzun poposuna vururuz yarmamazlik yaptiklarinda ya da eline vururuz. Bunun nedeni ne bilirmisiniz?? O yabanci cocuk 3 yasinda bile bir HAYIR'in ya da YAPMA'nin ne demek oldugunu gercekten anlayabiliyor. Ama biz Türkler aman yapsin cocuk HAYIR'dan anlamaz etmez diye diye...kusura bakmayin ama 10 yasina geldiklerinde annelerini parmaklarinda oynatan cocuklara sahip oluyorsunuz. Yani demek istedigim bazi seyler kücüklükten asilanmali.....

Arti beni vicdansiz, düsüncesiz ve bencil diye nitelendirdiniz. Sizi ALLAH'a havale ediyorum!

oldu sizde almanlar gibi yetistirirsiniz evlat sahibi oldugunuzda

benim cocugumu ve beni tanimadan elin evini dagittirdigimi iddia ederseniz bende bu sekil yazarim!

avrupalilar ve "bizim turkler" arasindaki farklari ortaya dokecek olursak siz kaybedersiniz )))

ayrica konu sahibinin evine devamli gelen ve evini devamli dagitan bir cocuktan bahsetmiyoruz
3 yasindaki cocuk "yapma!" dan anlar ama yalniz kaldigi zaman yada firsat buldugu zaman
yapacaginida cok guzel yapar cunku merakini yenmesi gerekir

o hasta anne ne kadar cocuguna mudahale etseydi bile
o cocuk FIRSATINI bulunca yine yapacakti

hasta bir insan oldugunu kac kere vurguladiysakta vicdaniniz ne kadar korelmisse artik anlatamadik
dolayisiyla orasini geciyoruz

misafirlige cocuklariyla devamli giden ve ev sahiplerini bezdiren insanlar cok
onlara sinir olunur sikayet edilir bikilir buna biir itirazimiz yok..

300lira kadar zararım var.Babam yok benim annem kardeşimi bizi okutuyor.Bu parada ona yüklendi durduk yere 300 lirayı çıkarıp vermek kolay mı.
sinirlenmemden doğal bişey yok.ayrıca bana gelip'çocuğum böyle yapmış ama kusura bakma çocuk işte'denmesi için sağlıklı olması gerekmiyor dimi.biraz insan olması gerekiyor.ben kalkıpta ver paramı dicek değilim.
hasta olduğu için duygusal bakıyosunuz ama nolursa olsun o bi anne.çocuğuna bakacak kardeşim.
ayrıca o bunları yaparken ben evde değildim geldiğimde gördüm herşeyin mahvolduğunu oda da sadece kardeşim ve abisi varmış onlarda küçük zaten bilgisayarla ilgilenirken görmemişler.
ayrıca misafir çocuğunun gelip dolabı karıştırcağını beklemiyodum kusura bakmayın daha iyi bi yere saklayamadım.

Hala vicdanimi sorgulamaktan vazgecsen diyorum...

Ben bile bile hastaligi göz önünde bulundurmadan yorum yaptim cünkü bence konu burada hasta olmasi degil konu bir annenin cocuguna göz kulak olmamasi ve bundan da bir maddi hasarin olusmasi.....bende konuyu buradan yakalayip genelleme yaptim...!!! Farkindaysan hic anlatilana yorum yapmadan direk genellemeye gecti ve fikrimi söyledim. Ama nedense bunu cok anlayamadin...ki aslinda son cümlenden benim fikrimde oldugun anlasiliyor.

Konu benim icin burda kapanmistir. Daha fazla polemige giremicem :kkk:

300lira kadar zararım var.Babam yok benim annem kardeşimi bizi okutuyor.Bu parada ona yüklendi durduk yere 300 lirayı çıkarıp vermek kolay mı.
sinirlenmemden doğal bişey yok.ayrıca bana gelip'çocuğum böyle yapmış ama kusura bakma çocuk işte'denmesi için sağlıklı olması gerekmiyor dimi.biraz insan olması gerekiyor.ben kalkıpta ver paramı dicek değilim.
hasta olduğu için duygusal bakıyosunuz ama nolursa olsun o bi anne.çocuğuna bakacak kardeşim.
ayrıca o bunları yaparken ben evde değildim geldiğimde gördüm herşeyin mahvolduğunu oda da sadece kardeşim ve abisi varmış onlarda küçük zaten bilgisayarla ilgilenirken görmemişler.
ayrıca misafir çocuğunun gelip dolabı karıştırcağını beklemiyodum kusura bakmayın daha iyi bi yere saklayamadım.

300 tl yi isteyebilirsiniz annesinden. en azından bir kısmını
tabiki saldım çayıra olmaz. bakması lazım

Back
X