Misafir olmak

Parcali Bulutlu

Buluta yükü sorulmazmış
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
1.698
2.966
63
Merhabalar,

Dert degil ama kafama takilan bir durum var..

Gecirdigi ufak kaza nedeniyle halamin ogluna gecmis olsun demeye gittik. Cuma dan haber vermistik.

5 yillik evli olmuştur sanirim. Evine 2. Gidisimiz. Cok cok samimi degiliz, surekli gorusen yakin vs. Fakat asla aramizda olumsuz bir durum olmadi, ne onunla ne halamla.. Karsilasildiginda, bayram, dugun vs ortam gayet iyidir.

Bir tuhaf karsilandik. Sanki niye geldiniz der gibiydiler. Hala oglu konuştu guldu falan ama esi surat yapti resmen.

Bir suratla cay verdi, kisi sayisinin yarisi kadar bile ikram tabagi cikarmadi ortaya. Uc tabak atti ortaya oyle... Ikram dediysem yanlis anlasilmasin. Ikramliklari biz goturduk, eli bos gitmedik. Neyse mesele bu degil. Yine de bos gecemedim ;)

Nasilsin diye nezaketen sorar ev sahibi, konu acilir, gulumsenir vs burda hiiic... Sadece tuhaf bakislar.

Hic yasamadim boylesini.

Kipirdamadan oturduk. Coluk cocuk oyle sessiz sessiz. Bir iki ufak sohbet gereksiz konulardan. O da halamla falan...

2 saat oturduk kalktik. Resmen eziklendik. Esime karsi mahçup hissettim kendimi sacma biliyorum ama.

Fakat bu durum bana cok dokundu. Kendilerine soyleyemecegim bunu. Ya da baskasina. Soylemeye bile utanirim. Yazayim burada dursun istedim.

Resmen misafirlige gittigim icin utandım.

• Beğen
Reactions: s u
Daha önceden aranızda kötü bi şey olmamasına dayanarak şunu tahmin ediyorum: belki siz gelmeden önce eşler veya gelin-kaynana kavga etmişlerdir.sizinle hiç alakası yoktur ama size yansımıştır.

Tabi yine de misafire hürmette biraz eksik kalmışlar ama sorun sizde değil onlarda olabilir :)

Daha önceden aranızda kötü bi şey olmamasına dayanarak şunu tahmin ediyorum: belki siz gelmeden önce eşler veya gelin-kaynana kavga etmişlerdir.sizinle hiç alakası yoktur ama size yansımıştır.

Tabi yine de misafire hürmette biraz eksik kalmışlar ama sorun sizde değil onlarda olabilir :)

Halam bizden sonra geldi, evlerinin arasi aracla 10 dk :)

Fakat esler arasi birsey olabilir, boyle dusunmedim hic.

İstanbul'da mı yaşıyor akraba ,geçim oldukça zormuş istanbulda
ki birdi yiyecekleri düşünüyorum ,
sizi karşılıyacak kadar paraları yok herhalde , ekonomik sıkıntı varsa tabi misafir sevmezler

İstanbul'da mı yaşıyor akraba ,geçim oldukça zormuş istanbulda
ki birdi yiyecekleri düşünüyorum ,
sizi karşılıyacak kadar paraları yok herhalde , ekonomik sıkıntı varsa tabi misafir sevmezler

Ekonomik olarak gayet iyiler, benden iyiler hatta. Ikisininde isleri iyi, calisiyorlar.

Mesele beni agirlarken para harcamamalari degil.

Gecim zor burada evet haklisiniz.

Ama gulumsemek, nasilsin demek parayla degil ki.

Kesinlikle gitmem. Ben gidelim desem bile esim gitmez :/
Gitmeyin zaten, onca yılda 2 kere görüştüyseniz çok da gerekli insanlar değiller hayatınızda.
Fakat aklıma takılan şey, siz geleceğinizi halanızı arayıp söylediyseniz ve o iletmediyse sıkıntı yaşanmış olabilir.
İlk evlendiğim dönemde herkes kayınvalidemi arayıp söylüyordu, sanki ev sahibi oymuş, o ağırlayacakmış gibi, ben de gıcık oluyordum.
Kimse niye beni hesaba almıyor, niye bana söylenmiyor diye.
Dediğim şekilde yaptıysanız, eşinin suratı ve tavrı buna da olabilir.
Tabi ne olursa olsun çok ayıp gelen misafire 'kalk git' der gibi davranmak ama, sebep bulmaya çalışıyorum işte...

Keşke yarım saat oturup biz rahatsız ettik diyip kalksaydiniz ... O ne öyle bazı insanlara iyilik yapsanizda yaranilmiyor demekki ,gitmesinizde gelmediler diyeceklerdi...

Eşiyle tartışmış olsa bile sizin bir suçunuz yokki ,eve gelen misafire yansıtılmaz ki çok samimi bile degilmissiniz, tartışmislarsada küsmelerine sonra devam etmeliydiler

Siz pek sevilmemişsiniz bazı akrabalar sevilir bazısıda sevilmez
herkeste olağan birşey , birdahada gitmezsiniz,zaten sevilen akrabada mutlaka bir çıkar söz konusu oluyor

Gitmeyin zaten, onca yılda 2 kere görüştüyseniz çok da gerekli insanlar değiller hayatınızda.
Fakat aklıma takılan şey, siz geleceğinizi halanızı arayıp söylediyseniz ve o iletmediyse sıkıntı yaşanmış olabilir.
İlk evlendiğim dönemde herkes kayınvalidemi arayıp söylüyordu, sanki ev sahibi oymuş, o ağırlayacakmış gibi, ben de gıcık oluyordum.
Tabi ne olursa olsun çok ayıp gelen misafire 'kalk git' der gibi davranmak ama, sebep bulmaya çalışıyorum işte...

Annem konustu hem halamla hem ogluyla.

Gecmis olsun icin aradik, sitem ettiler telefonda mi diye gitme isi ordan çıktı zaten. Yarin aksam gelelim dedik kapadik.

Benim cocugumun ozel durumundan dolayi fazla cikamiyorum disari. Fakat anneme geliyorlar orada cok yanyana kaliyoruz.

Bana geldiklerinde ben oyle yapmıyorum tabi :)

Annem konustu hem halamla hem ogluyla.

Gecmis olsun icin aradik, sitem ettiler telefonda mi diye gitme isi ordan çıktı zaten. Yarin aksam gelelim dedik kapadik.

Benim cocugumun ozel durumundan dolayi fazla cikamiyorum disari. Fakat anneme geliyorlar orada cok yanyana kaliyoruz.

Bana geldiklerinde ben oyle yapmıyorum tabi :)
O zaman kendilerinde var sıkıntı yüzde yüz.
Eşler ya tartışmış, ya kadına söylememişler ya gelen giden çok olduysa canına tak etmiştir ya da misafir sevmiyor.
Yani sizlik hiç bir durum yok, üzerinize alınmayın ama bundan sonra gördüğünüz yerde selamlaşır, ötesine gitmezsiniz.

Belki halan çok fazla misafir çağırıyordur,gelin ona surat yapmıştır.Klasik kaynana sorunu yani:)
Gelin Hanım eşinin akrabalarının kayınvalide zoruyla gelmesinden sıkılmıştır.

Veya...Halan sürekli seni övüp örnek gösteriyorsa sana gıcık oluyordur.
Halan seni gelin olarak düşünmüşse onu duymuş olabilir.Bilmiyorum ailenizde akraba evliliği konuşulur mu.

Haklısın. Yatılı gelecekler bile kv yi arayabiliyorlar. Dikkat etmek lazım böyle şeylere. Ama bir yerde de normal. Mesela ben de kendi kuzenimi arardım, karısını değil. Önemli olan onun saygılı bir şekilde bunu karısına iletip müsait olup olmadığını sormak. Kendisi karısını emrivaki yapıyorsa ben ne yapayım.

Eşler arası bişey olmuş gibi geldi bana.Hatta kadın biyere gitmek istemişte adam götürmemiş yada izin vermemiş, üzerinede eşinin akrabaları misafir olarak gelince bana gelince yok kendi sülalen olunca yüzün gülüyo All bendende hizmet bu kadar işte demiş olabilir :))))))) niyeyse aklıma bu geldi.Çünkü eşler arasında çok alakasız sebeplerden tartışma çıktığında bu misafire bu kadar ağır ölçüde yansıtılmaz. Size bu kadar yansıtıldığına göre gelin hanım belliki ''o zaman bende senin akrabalarına böyle davranırım'' şovu yapmış gibi geldi.Bunu yapması içinde eşiyle kendi akrabaları konusunda tartışma yaşamış olması lazım:))))))) vay beee ne yazdım hee:))

Merhabalar,

Dert degil ama kafama takilan bir durum var..

Gecirdigi ufak kaza nedeniyle halamin ogluna gecmis olsun demeye gittik. Cuma dan haber vermistik.

5 yillik evli olmuştur sanirim. Evine 2. Gidisimiz. Cok cok samimi degiliz, surekli gorusen yakin vs. Fakat asla aramizda olumsuz bir durum olmadi, ne onunla ne halamla.. Karsilasildiginda, bayram, dugun vs ortam gayet iyidir.

Bir tuhaf karsilandik. Sanki niye geldiniz der gibiydiler. Hala oglu konuştu guldu falan ama esi surat yapti resmen.

Bir suratla cay verdi, kisi sayisinin yarisi kadar bile ikram tabagi cikarmadi ortaya. Uc tabak atti ortaya oyle... Ikram dediysem yanlis anlasilmasin. Ikramliklari biz goturduk, eli bos gitmedik. Neyse mesele bu degil. Yine de bos gecemedim :KK66:

Nasilsin diye nezaketen sorar ev sahibi, konu acilir, gulumsenir vs burda hiiic... Sadece tuhaf bakislar.

Hic yasamadim boylesini.

Kipirdamadan oturduk. Coluk cocuk oyle sessiz sessiz. Bir iki ufak sohbet gereksiz konulardan. O da halamla falan...

2 saat oturduk kalktik. Resmen eziklendik. Esime karsi mahçup hissettim kendimi sacma biliyorum ama.

Fakat bu durum bana cok dokundu. Kendilerine soyleyemecegim bunu. Ya da baskasina. Soylemeye bile utanirim. Yazayim burada dursun istedim.

Resmen misafirlige gittigim icin utandım.

Siz gecmis olsuna gitmediniz mi ? Benim bildigim gecmis olsuna hastalik kazadan sonra hasta kisi ziyaretci kabul edebilecek duruma geldiginde gidilir en fazla 30 dak -1 saat oturulur acil sifa dilenir gelinir. Siz oturma gibi anlatmissinida ilginc olmus yani. Karisiyla belki bir kavganin tartismanin ustune mi gittiniz acaba. Cok oncede haber vermenizde sanki size oturmaya geliyoruz hazirlik yapin gibi olmus, yani bilemedim ilginc birdaha gitmezsiniz niye buyutuyorsunuz ki. Takmayin bence

Back
X