Misafir Ugurlama Terörü

Insanlara kolay kolay cahil, görgüsüz demek istemem ama bir sıkıntı var ortada.

Misafir uğurlamanin bir edebi adabi var. Içindeki insan sevgisini kapi onunde degil de salonda goster komsu kardes. Vedalasmayi bu kadar dramatize etmek... Ah ne iyi oldu geldiniz vah daha otursaydiniz. Aman aman sundan da al bunu da götur. Dakikalarca kah kah kah, keh keh keh.

Daha öncede belirttigim gibi sosyal hayata tuhaf bir duskunluk var ozellikle birinde. Surekli gün ve gezi tertip etme, bahçede komsu senlikleri organizasyonu ve en önemlisi bunlari sosyal medyada ay ne sansliyim ne sevenim var canim komsularim sloganlariyla yayinlama. Binada birinin onemli bir gunu oldugunda kapi kapi gezip para toplama hediyeyeler alma. Bu komsumuzun kankasi bir gun kapiyi caldi 11. Katta oturan ××× Hanimin kuzeninin oglunun sünneti var para topluyoruz dedi. Oyle bir dondum kaldim. Ben bu sunnet cocugunu tanimayi birak 11. Kattaki ×××Hanim i da tanimam. Oncesinde yan dairede oturan teyzenin kizinin baska bir ilcede torunu sunnet olmuştu ona para verdim. Taniyorum cunku onlari ok ama 11. Kattaki teyze ????

Bir ara kendini blogger ilan etti misafir ugurlamada cigir acan Gürültücü Aslan Rara komsum. Haftasonlari saga sola gidip nerede ne yenir nerede gezilir benden sorulur tarzinda yayinlar yapiyordu. Sosyal olusumlarda bir kanaat onderi.

Bunlari neden anlatiyorum bana gore bunlar da asiri cunku. Yaban miyim neyim?

Komşunun annesi bir gun bana Ahhh Mavidenya sana cok üzülüyorum kendini evlere kapatiyorsun demisti . O donem sabah 8 aksam 4 evden çıkıp ise gitmem disinda sorun yok. Kendi cevremdeki arkadaslarimla da dogum, vefat, ev alma vb. disinda ev ziyareti pek yapmayiz. Disarida bir yerlerde bulusuruz. Bunu da yayinlamam kalp emojilerine bogup sosyal medyada.

Yaa iste kizlar konu da nereden nereye geldi dertliymisim bu konuda yazdim rahatladım. Allah baska dert vermesin tabi su kisacik dunyada. Kendi coşkularımızi yasarken baska insanlarin konfor alanlarini zedelememeye ozen göstersek hayat daha guzel olacak sadece.

Buradan okuyanlara sukranlarimi sunuyorum...

Benim yedi sülale böyle ama evler hep müstakil 😁

Deme ya aynısı bizim binada var. Çok zor biliyorum. Ramazan'da sahur vaktine kadar kapının önünde muhabbet ederlerdi. Şimdi de pek farkı yok. İnsan anlayışsız olunca ne yaparsanız yapın boşuna. Madem sohbet edeceksin evinde et. Diğer insanları niye rahatsız ediyorsun.:KK11::işsiz:

Hiç hoşlanmadığım bir muhabbet. Eski oturduğum evde bunların katmerlisi yaşanıyordu. Taşındım kurtuldum bu seviyesizlerden.

Merhaba Kizlar,
Konuya direkt giriyorum.
Bir katta dort daire olarak tasarlanmış bir binadayiz. Karsimdaki iki komsu birbirlerine surekli giderler misafirleri de hic eksik olmaz. Su korona gunlerinde bile tam gaz devam.

Ne güzel gitsinler gelsinler de su kapi onu muhabbetleri, misafiri geçirme diyaloglari cok uzun be kardesim. Kikir kikir kikirdemeler ah yine gel vah yine gel. Cocuklarin bagrislari, cagrislari ... Hadi diyorum 5 dk. Olmuyor 10.dk 20dk.... Yani su saat olmus el Insaf . Karşımdakinin bir de kv si var masallah teyzem hoparlör yutmus sanki gelirken de giderken de evin kolonlari sallanıyor.

Bu iki komşunun bir üçüncüsü vardi ki akillara zarar Bir gun 40.dk kapi onunde aldigi kiyafetleri tek tek cikartti. Ucuzluk brifingi verdi. Neyse o tasindi.

Ozete gelirsek yapmayin etmeyin su kapi onundeki ugurlamalari komsularinizin dinlenme saatlerini dusunerek daha sade gecirin. Coskusunu, desibelini düşürün. Süresini azaltin. Bu dert de sosyal bir mesaj olarak burada dursun.
Aynı apartmanda oturuyor olabilir miyiz:)) ya sabırdan başka bir şey gwlmiyor elden

Bu bazılarına gerçekten işlemiş benim kendi öz annem aynısını yapıyor defalarca uyarmama rağmen diyorum içeride konuştunuz zaten bu ne diyorum ayıp olur öyle insanlara diyor diğerlerine ayıp olacağını düşünmeden

Bu bazılarına gerçekten işlemiş benim kendi öz annem aynısını yapıyor defalarca uyarmama rağmen diyorum içeride konuştunuz zaten bu ne diyorum ayıp olur öyle insanlara diyor diğerlerine ayıp olacağını düşünmeden
Cok guzel bir noktaya temas etmissiniz. Bu kapi önü misafir ugurlama muhabbetlerinin abartiya kaçmasının psikolojik alt yapisinda sanki bir vicdani geri donut alma istegi var. Yeterli ilgiyi gösterdik mi, izzet-i ikram tam miydi, hasbihal samimiyeti doyuruldu mu finali ihtişamlı yapalim bari oradan yırtarız eksigimiz varsa gibisinden.

Cok guzel bir noktaya temas etmissiniz. Bu kapi önü misafir ugurlama muhabbetlerinin abartiya kaçmasının psikolojik alt yapisinda sanki bir vicdani geri donut alma istegi var. Yeterli ilgiyi gösterdik mi, izzet-i ikram tam miydi, hasbihal samimiyeti doyuruldu mu finali ihtişamlı yapalim bari oradan yırtarız eksigimiz varsa gibisinden.
Kesinlikle katılıyorum ve bu durumdan aşırı nefret ediyorum.

Merhaba Kizlar,
Konuya direkt giriyorum.
Bir katta dort daire olarak tasarlanmış bir binadayiz. Karsimdaki iki komsu birbirlerine surekli giderler misafirleri de hic eksik olmaz. Su korona gunlerinde bile tam gaz devam.

Ne güzel gitsinler gelsinler de su kapi onu muhabbetleri, misafiri geçirme diyaloglari cok uzun be kardesim. Kikir kikir kikirdemeler ah yine gel vah yine gel. Cocuklarin bagrislari, cagrislari ... Hadi diyorum 5 dk. Olmuyor 10.dk 20dk.... Yani su saat olmus el Insaf . Karşımdakinin bir de kv si var masallah teyzem hoparlör yutmus sanki gelirken de giderken de evin kolonlari sallanıyor.

Bu iki komşunun bir üçüncüsü vardi ki akillara zarar Bir gun 40.dk kapi onunde aldigi kiyafetleri tek tek cikartti. Ucuzluk brifingi verdi. Neyse o tasindi.

Ozete gelirsek yapmayin etmeyin su kapi onundeki ugurlamalari komsularinizin dinlenme saatlerini dusunerek daha sade gecirin. Coskusunu, desibelini düşürün. Süresini azaltin. Bu dert de sosyal bir mesaj olarak burada dursun.

ah ah sormayın annem babam da sağolsunlar bendeyken apartman boşluğunda konuşuyorlar misafirlerimizle, çok yuksek sesle, uyarsam kırılırlar uyarmasam insanlara yazık. belli bir yaştan sonra bu deformasyon oluyor sanırım,çunku en azından annem kedi gibi mıy mıy konuşan asla ses yukseltmeyen biriydi eskiden.

Back
X