misafirim gelecek menuye bakar mısınız?

babystar

iyi ki varsın
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
334
0
96
42
Ankara
merhaba arkadaslar yarın arkadasım ve annesı gelecek.

bugenden hazırlanayım ıstedım.

lahana ve yaprak sardım.

kısır yapacagım yarın.yanına fasulye tursusu

pırasalı havuclu kıymalı borek ( bunda kararsızım nasıl olur ablam tutturdu bunu yap cok guzel oluyo dıye sızce)

hazır pandıspanya kekınden muzlu pasta (kek portakal ıle ıslatılıyor)

bırde ya kurabıye yapıcam yada hashaslı revanı bılemedım kararsızım .fıkırlerınıze ıhtycm var sımdıden tesekkurler

sarmaların pirinçliyse kısır olabilir ama içine bulgurda bıraktıysan olmaz
onun yerine patates salatası veya rus salatası yapabilirsin...
pastanı muzlu yapacaksan portakal suyu ile ıslatma tadını bozar bence sütle ıslat..
haşhaşlı revani daha iyi olur..
böreğide ilk defa yapacaksan riskli olabilir ablan yapmışsa o gelip yapsa daha iyi olur veya bildiğin bir böreği yap
kolay gelsin şimdiden

sarmaların prıclı canım kısır ı yapcam malzemelerı aldım.ah ah ablam keske burda olsada yapsa malesef pastayı fıkrını dıkkate alıcam cok saoalsın

kızlar pastadan vazgectım ılk defa yapıcam sımdı olur olmaz rıske gırmıyım.

bana soyle rısksız bır kek tarıfı verebılır mısınız.

havuzlu olabılır yada kakolu cevızlı bılemedımm.

menum ;

sarma (yaprak+lahana)
kısır
hashaslı revanı
pazılı pırasılı borek
ve kek

Ben veriyim annemin iki renkli kek tarifini cok cok basit

Malzemeler:
2 yumurta
Bir su bardağindan iki parmak az toz seker

İkisini cirpmaya basla
1 bardak süt
1 su bardaginda 4 bardak kadar sivi yağ
İki paket kabartma tozu( yumurtayi az kullaniyoruz)
1 paket vanilya
Un, boza kivamindan bir tik daha koyu olacak

Butun malzemeleri teker teker ekliyip her malzemeyi cirpiyorsun. Kekein boza kivamin dan bir tik daha koyu olacak

Kek kalibini sivi yağla yağla. ( kati da olabilir)
Kek karisiminin 4/3 ünü kek kalibina dök.
Kalan karisımin icine göz karari kakao ekle. ( az eklenmesi tavsiye edilir)

Onu da karistirip o karisimin üzerine dök.

İstersen karismina ceviz, tatli kuru üzum fln ekleyebilirsin.

175 derecede pisir.

Son düzenleme:
hem muzlu pasta hem revani yan yana ağır olmazmı.kurabiye kısır ve börek ne bileyim menün bana biraz ağır geldi....
sarma yemeklerin güzel...
poğaça yap derim çay ile güzel gider...
kısır ve turşuda iyi...
bide çikolata damlalı kek yapabilirsin daha hafif olur...

canım benim keklerim çok beğenilir genelde göz kararı yapıyorum vereyim tarifini bir dene istersen tabi
oda sıcaklığın 3 yumurtayı derim kapta çırp sonra 1 paket vanilya ve 2 su bardağı şekeri at çırpmaya devam et , sonra 1 buçuk su bardağı el yapımı yoğurtu at çırp, sonra 2 paket kabarta tozu , bir su bardağından az oda sıcaklığında sıvı yağ veya onun yerine oda sıcaklığında bekleyip yumuşamış katı yağıda atabilirsin karıştırmaya devam et , içine isteğine bağlı olarak havuç rendesi, elma rendesi , ceviz , portakal kabugu rendesi , fındık , kakao ... kısaca bu isteklerin seçimi sana kalmış dilersen hiç birşey atma sade olsun neyse en sonda alabildiği kadar un at ( genelde 3 - 4 su bardağı kadardır) yine karıştır
tepsiyi yağla unla karışımız dök önceden ısıttığın fırında pişirmeye bırak
bu arada listenede bayıldım yarın bizlerdemi gelsek sana ne yapsak

cnm kısır yerine daha hafif bir salata yapsan yoğurtlu kereviz salatası mesela yada havuç kabak

biz de gelelim, biz çok kalabalık olursak ben geleyim lahana sarmasına tavım ben. bir de üstüne sarımsaklı, salçalı limonlu baharatlı sos
pırasalı börek çok güze oluyor gerçekten yemeğini sevmem böreğini severim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…