misafirim var !!

kartanesi_82

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mart 2010
141
3
316
Ankara
merhaba hanımlar. pazar gününe misafiirm var. ve yemek konusunda çok tecribem yok. sizce akşam yemeğine benide çok sıkmayacak neler hazırlayabilirim????

Ben de çok tecrübesiz olduğum için fix menüm oluyor tarhana çorbası pilav et ya da tavuk sote...yanına turşu salata falan... ama sebze yemeği pişiremediğim için bir önerim olamıcak

yemek konusunda tecrüben yoksa seni sıkmayacak nasıl bir tarif verelim

şaka bir yana senin aklından bişiler geçiyormu?

vala yarın akşam benmde misafirim var ne yapsam die düşünüyorum bnmde fikre ihtiyacım var bir taraftan kısır börek pasta kurabiye olsun bide böyle yeriz diyorum bir taraftan da çorba patatesli tvuk pilav salata bunlar geçiyor aklımdan hangisi hala karar veremedim. fikre ihtiyacım var aynen senn gibi

benim en kurtacı menüm şöyledir açılın bakim öhö öhööm :82:

şehriye çorbası : şehriyeyi az kavuruyorum yağda hafif koyulaşınca su,tavuk ve tavuk suyunu ilave ediyorum tablet kullanmıyorum bir kapta bir kaşık un yarım bardak yoğurt bir yumurta sarısı yarım limon çırpıyorum suyu kaynayınca bu karışımı içine koyuyorum çorba suyu koyulaşıncaya kadar karıştırıyorum koyulaşınca kapatıyorum beyaz bir çorba oluyor üzerine maydanozla servis yapıyorum yada salçada yakabilirsin...

fırında tavuk : tavukları kemikli incik alıyorum biraz küp küp patates doğruyorum... bir kapta biraz yağ istediğim türde baharat koyuyorum canım hangisini isterse kimyon acı biber kekik tuz genelde bunları kullanıyorum tavukları ve patatesleri bu karışıma atıyorum iyice karıştırıp tepsiye koyuyorum fırında pişiriyorum...

yufka böreği yada pilav yanına bol salata varsa hoşaf tatlı olarakta en kolayı sütlü irmik yapıyorum yada puding üstüne dondurmalı tatlılardan yapıyorum o günkü ruh halime göre değişiyor tatlı olayı

hadi bakalım sana kolay gelsin menü seçmede

yemek konusunda tecrüben yoksa seni sıkmayacak nasıl bir tarif verelim

şaka bir yana senin aklından bişiler geçiyormu?

şekerim genelde kocam yapar yemekleri nediyim bende tecrübe kazanamiyorum

benim de aklımdan hamurişi salata vs gibi geçti ama gün gibi olcak dedim. ilk kez evime gelcekler de

Çorba ve Balık bu mevsimin kurtarıcısı aynı zamanda

balık benim için süper olur ama belki misafirlerim beğenmeyebilr

çok sağolun kızlar. benimde aklımda mercimek çorbası, pilav, salata, ana yemek olarak et sote veya fırında tavuk vardı. hemen hemen aynı düşünmüşüm. yanına ayrıca sebze yemeği yapsammı ki. :44:

benim annemin en son gelen misafir menüsünü söylim ben

Tarhana çorbası
FIrında biftek sarma(içinde jülyen kesilmiş sebzeler oluyor salçalı suyla pşiriyorsun dilersen tarifi verebilirm bende çok yapıyorum)
Pilav
Patates püresi

Ortayada salata, közlenmiş biber, Köz patlıcan salatası ve daha bir çok meze vardı hatrlamıyorm

Mercimek çorbası, pilav, fırında patatesli tavuk, salata, kaselere yoğurtta koyabilirsin, tatlıyıda hazırlardan alırsın uğraşma
Borcama tavuk bagetleri ve patatesleri güzelce koyarsın kekik karabiber tuz ile harmanlarsın. 1 yemek kaşığı salçalı suyuda borcama döker fırında bi güzel kızartırsın. Borcamı folyo ilede kapatabilirsin Pilavın yanında servis edersin.

benim en sevdiğim misafir menümde şöyle;

mercimek çorbası
fırında köfte
patates püresi
pilav ya da makarna yanına...
cacık

zeytinyağlı barbunya

yalancı tavuk göğsü:)

benimde akşam karar verdiğim menü

kızlar çok sağolun. ben kendim telaş yaptım desenize
tatlıyıda kocacım getirsin yaaaaa pastacı nede olsa

bana aniden misafir gelse en şipşak bana göre yapacağım menü;
tavuk ve patatesi baharatlarla marine edip fırın poşetinde pişiririm
tarhana çorbası
pilav
salata
ve baklava alırım kaymaklı dondurmalı servis yaparım ohh mis al sana yarım saatte hazırım

bnım en SEVDIgım menum:)
hasanpasa kofte(hem lezzet hem gorsel olARAK GUZEL
TEREYAGLI pılav
salata
revanı
eger balık menusu hazırlarsanız tatlı olarak fırında havuclu helvayı tavsıye ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…