mısırda öğrenim gören arkadaşım

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
merhaba hanımlar
mısırda öğrenim gören bir mektup arkadaşım var. türkiye vatandaşı değil kendisi bu arada. istanbul üniversitesinde okumaya karar vermiş bi şekilde. diş hekimliği fakültesi 1. sınıf henüz.
bana rica etti bilgi edinmem için ama okula mail de attım, araştırmaya da çalıştım yine de bulamadım. eğer istanbul üniversitesinde okumak isterse 2. yıldan devam edebilir mi? tıp fakültesinin eğitim dili ingilizce mi?

Devam edemez tabii ki. O zaman git yurt disinda herhani ulkede dandik okulda uniye kaydol hop gec istanbul uni.ye olur mu hic oyle?

birincisi mailine cevap alamaz muhtemelen.ikincisi diş hekimliği demişsiniz tıp fakültesinden bahsetmişsiniz.ayrı fakülteler onlar.üçüncüsü çukurova tıp 2. sınıfta olup derslerinin çoğunu veren arkadasım tekrar össye girdi çapa tıbbı kazandı ama 1.sınıftan başlattılar.dördüncüsü yabancı oğrencilerin yös denilen ve ortaokul 3 seviyesinde bir sınavları vardır.o sınavı girdikten sonra türkiyedeki üniversitelerde okuma hakkı kazanırlar.ülkeden ülkeye yatay geçiş olmaz.beşincisi türkiyede şu an kilit pozisyonlarda olan bir çok El Ezher mezunu insan vardır.onlardan birine araya koyarsa yukarda yazdıklarımın hiç biri geçerli değildir

birincisi mailine cevap alamaz muhtemelen.ikincisi diş hekimliği demişsiniz tıp fakültesinden bahsetmişsiniz.ayrı fakülteler onlar.üçüncüsü çukurova tıp 2. sınıfta olup derslerinin çoğunu veren arkadasım tekrar össye girdi çapa tıbbı kazandı ama 1.sınıftan başlattılar.dördüncüsü yabancı oğrencilerin yös denilen ve ortaokul 3 seviyesinde bir sınavları vardır.o sınavı girdikten sonra türkiyedeki üniversitelerde okuma hakkı kazanırlar.ülkeden ülkeye yatay geçiş olmaz.beşincisi türkiyede şu an kilit pozisyonlarda olan bir çok El Ezher mezunu insan vardır.onlardan birine araya koyarsa yukarda yazdıklarımın hiç biri geçerli değildir
mümkün olabileceğini düşünüyordum. yabancı kontenjan durumları var ya hani, prosedürleri bilmediğim için sormuştum. pekala teşekkür ederim

Yurtdisindan yatay gecis yapilabiliyor. Yatay gecis donemi yurtdisi basvursu adi altinda aciliyor ama cogunlukla kibristan gelenler bu kontenjani dolduruyor. Not ortalamasi 2.50 ustu gibi sartlari aciklaninca gorebilirsin sartlari.

merhaba hanımlar
mısırda öğrenim gören bir mektup arkadaşım var. türkiye vatandaşı değil kendisi bu arada. istanbul üniversitesinde okumaya karar vermiş bi şekilde. diş hekimliği fakültesi 1. sınıf henüz.
bana rica etti bilgi edinmem için ama okula mail de attım, araştırmaya da çalıştım yine de bulamadım. eğer istanbul üniversitesinde okumak isterse 2. yıldan devam edebilir mi? tıp fakültesinin eğitim dili ingilizce mi?

Hatta google a yatay gecis dis hekimligi yazinca kocaeli ye ait yonetmelikte su madde yi buldum.

d) Yurtdışından yatay geçişle öğrenci kabulü YÖK esaslarına uyumlu ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılır.

merhaba telefonla ara üniverste öğrenci işlerini öyle öğren maille öğrenemezsin zor..

merhaba hanımlar

Bahsi gecen kisi aslen misirli mi?

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Back
X