- 17 Ekim 2014
- 276
- 71
- 123
- 43
- Konu Sahibi yagmurum82
miyom ameliyatı olup tüp bebek düşünen varmı arkadaşlar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben miyom ameliyatı oldum da normal yoldan hamile kaldım.sizde durum nedir ameliyat oldunuz mu olacak mısınız?
Ben açık ameliyat oldum.zaten henüz çocuğu olmayanlara açık ameliyat yapıyor doktorlar. bir de bemimki 7cm ydi mecburen açık oldu.miyomun nerde olduğunu sordunuz mu? çoğunlukla miyom ameliyatı olanların çocuğu olmasına bir engel olmazmış ama miyomun yerine bağlı.bazen yumurtalıklara mı tüplere mi ne yapışık oluyormuş o zaman yumurtalıkları da almak zorunda mı ne kalıyorlarmış öyle bir durum var arkadaşımın başına geldi.inşallah tez zamanda kavuşursunuz bebeğinize...ben olmdım doktorum olmam gerektiğini söyledi tüp bebk denemem oldu başarısız daha sonra tekrar deneyelim dedik ve miyomlar çıktı karşımıza sen nerede ameliyat oldu n açık mı yoksa kapalı ameliyatmı
Ben açık ameliyat oldum.zaten henüz çocuğu olmayanlara açık ameliyat yapıyor doktorlar. bir de bemimki 7cm ydi mecburen açık oldu.miyomun nerde olduğunu sordunuz mu? çoğunlukla miyom ameliyatı olanların çocuğu olmasına bir engel olmazmış ama miyomun yerine bağlı.bazen yumurtalıklara mı tüplere mi ne yapışık oluyormuş o zaman yumurtalıkları da almak zorunda mı ne kalıyorlarmış öyle bir durum var arkadaşımın başına geldi.inşallah tez zamanda kavuşursunuz bebeğinize...
ben tüp bebek denedim ama negatifle sonuçlandı.sonra dondurulmuşlarla denemeye karar verdik miyomlar çıktı karşımıza doktor alınması gerek yoksa şansını düşürür dedi ve laparoskopi tavsiye etti .miyomlar rahim duvarındaymış 4cm ve 2cm boyutundaymış normal yolla hamile kalabilen için sorun deği ama benim gibi tedavi gören için almak zorunlu genelleme böyle zaten hamilelikte de büyüyormuş hayırlısı bakalımBen açık ameliyat oldum.zaten henüz çocuğu olmayanlara açık ameliyat yapıyor doktorlar. bir de bemimki 7cm ydi mecburen açık oldu.miyomun nerde olduğunu sordunuz mu? çoğunlukla miyom ameliyatı olanların çocuğu olmasına bir engel olmazmış ama miyomun yerine bağlı.bazen yumurtalıklara mı tüplere mi ne yapışık oluyormuş o zaman yumurtalıkları da almak zorunda mı ne kalıyorlarmış öyle bir durum var arkadaşımın başına geldi.inşallah tez zamanda kavuşursunuz bebeğinize...
sağolasın dediğin doğru ama bende kilo problemi var o yüzden doktor kapalı ol dedi tekrarlarmı bilemem ama bende bu şans varken kesin tekrarlar genetik yatkınlık yada kullanıla aşıra derece hormon ilaçların da büyüyebiliyormuş sen nerede hangi doktora yaptırdın ücreti ne kadar dı cevaplarsan sevinirimsiz bilirsiniz ama açık ameliyatlarda miyom daha iyi temizlendiği için tekrarlama ihtimali daha düşük diye duymuştum.Siz miyomu kafaya takmayın hiç.Beni ameliyattan sonra başka hangi doktor görse normal birinden daha iyi bir rahmin var kime ameliyat oldun çok başarılı bir ameliyat geçirmişsin diyorlar.Yani doktorun becerisi de çok önemli.Küçükmüş de sizinkiler Yeri tehlkeli olsa söylerdi doktor..İnşallah tüp bebeğiniz de tutar..
geçmiş olsun sen nerede ameliyat oldun açık ameliyatmıydı kapalı ameliyatmıydı ameliyatın ne şekilde yapıldığına göre doktor bana da 3 ay sonra tekrar tüp bebek yaptırabilirsin dedi tabi bu laparoskobi için geçerli henüz ameliyat olmadım ve çok korkuyorum benimde henüz çocuğum yokmrb bende miyom ameliyatı oldum intramural bir miyomdu 5cm ...bebek isteğimi söyledim doktorlara mutlaka önce miyom alınmalı dediler yaş faktörüde var elini çabuk tut vs vs vs ...herneyse 2 tanesi de ameliyattan önce yumurta toplayıp embriyoları dondurmayı teklif etti ama çok açıklayıcı olmadıklarından beni ikna edemediler , ameliyattan sonra hormon değerlerim fırladı fsh 40 ı bile gördüm , bu fsh ile tüp bebek yapılmaz dediler bekledim bekledim ...fsh a rağmen bir deneyelim diyen 2 doktorla 2 denemem oldu ve başarısızlıkla sonuçlandı ameliyattan önce yumurtalar toplansaydı keşke dedim hep ameliyatın üzerinden 1 yıl geçti 3. tüp bebek denemesi için bekliyorum sanırım mini ıvf ya da ilaçsız tüp bebek konusunda ısrarlı olacağım ...