Miyom kendiliğinden düşmez. Küçülmez. Zamanla büyüyebilir ama.Merhabalar.
ben de 1 cm miyom tespit edildi rahim içinde. doktorum basit bir operasyonla kürtaj yaparmış gibi alabileceğini söyledi. ben bazı bitkisel karışımlar almıştım bu miyomun atması ve boyutunun küçülmesini sağlıyormuş. şimdi adet oldum, adet zamanım ve yoğun geliyor ,sizce bu şekilde miyomunu düşüren var mıdır adetle sökülüp atılır mı? pazartesi kontrolüm var umarım gitmiştir operasyona gerek kalmaz
Adetle sökülüp atılmaz 10 cm altindaki myomlara da genelde ameliyat gerekmiyor demişti benim doktorum bende 3 tane vardı hamileligimde boyutlari 5cm çıktı sezeryan oldum hala varlar ameliyata gerek yok dedi doktorum bir sikayetin olmadığı sürece dedi.Merhabalar.
ben de 1 cm miyom tespit edildi rahim içinde. doktorum basit bir operasyonla kürtaj yaparmış gibi alabileceğini söyledi. ben bazı bitkisel karışımlar almıştım bu miyomun atması ve boyutunun küçülmesini sağlıyormuş. şimdi adet oldum, adet zamanım ve yoğun geliyor ,sizce bu şekilde miyomunu düşüren var mıdır adetle sökülüp atılır mı? pazartesi kontrolüm var umarım gitmiştir operasyona gerek kalmaz
Ama hamile kalmak istiyorsan ve buna engel olacak yerdeyse tabi alınması gerekiyor.Merhabalar.
evet hamile kalmak istiyorum ve miyom rahim içinde demişti doktorum, bebeğin tutunacağı yerde demişti, adetliyken kontrol ettiğinde şuan için buna birşey yapmayı düşünmüyorum dedi, bir dahaki kontrolüne adetten temizlendikten 2,3 gün sonra gel demişti, pazartesi gideceğim bakalım ne diyecek. ben de aktardan hayıt tohumu, aslan pençesi içnde yer alan macun ve bitki çayı almıştım, aktar miyom boyutunu küçültüp adetle beraber sökülüp geleceğini söyledi 20 gün kullandım, sonra sancım olunca bıraktım pazartesi bi doktoruma da bunları da söylemek istiyorumAma hamile kalmak istiyorsan ve buna engel olacak yerdeyse tabi alınması gerekiyor.
evet hamile kalmak istiyorum ve miyom rahim içinde demişti doktorum, bebeğin tutunacağı yerde demişti, adetliyken kontrol ettiğinde şuan için buna birşey yapmayı düşünmüyorum dedi, bir dahaki kontrolüne adetten temizlendikten 2,3 gün sonra gel demişti, pazartesi gideceğim bakalım ne diyecek. ben de aktardan hayıt tohumu, aslan pençesi içnde yer alan macun ve bitki çayı almıştım, aktar miyom boyutunu küçültüp adetle beraber sökülüp geleceğini söyledi 20 gün kullandım, sonra
Anladim canım çok geçmiş olsun. Bu arada normal doğumda ne kadar myom varsa bebekle beraber geliyormus temizleniyormus.evet hamile kalmak istiyorum ve miyom rahim içinde demişti doktorum, bebeğin tutunacağı yerde demişti, adetliyken kontrol ettiğinde şuan için buna birşey yapmayı düşünmüyorum dedi, bir dahaki kontrolüne adetten temizlendikten 2,3 gün sonra gel demişti, pazartesi gideceğim bakalım ne diyecek. ben de aktardan hayıt tohumu, aslan pençesi içnde yer alan macun ve bitki çayı almıştım, aktar miyom boyutunu küçültüp adetle beraber sökülüp geleceğini söyledi 20 gün kullandım, sonra sancım olunca bıraktım pazartesi bi doktoruma da bunları da söylemek istiyorum
Çok teşekkür ederim, ben 25 haftada erken doğum yapıp bebeğimi kaybettim normal doğum yaptim ama miyom duruyormuş ona rağmen nasıl oluyor ben de anlamadım açıkçasıAnladim canım çok geçmiş olsun. Bu arada normal doğumda ne kadar myom varsa bebekle beraber geliyormus temizleniyormus.
Çok geçmiş olsun canım basın sagolsun miyom bende de oluşuyor maalesef bitkisel ve ilaç tedavisi yok bir kaç ay takip eder doktorunuz buyuyorsa alır buyumuyorsa almasına gerek yokÇok teşekkür ederim, ben 25 haftada erken doğum yapıp bebeğimi kaybettim normal doğum yaptim ama miyom duruyormuş ona rağmen nasıl oluyor ben de anlamadım açıkçası
Başın sağolsun canım benim özür dilerim bilmiyordum. Neyse artık ameliyatla alır doktor. Allah inşallah hayırlısıyla bebiş haberiyle müjdelesin seni .Çok teşekkür ederim, ben 25 haftada erken doğum yapıp bebeğimi kaybettim normal doğum yaptim ama miyom duruyormuş ona rağmen nasıl oluyor ben de anlamadım açıkçası
sağolun inşallah gerek kalmaz almasınaÇok geçmiş olsun canım basın sagolsun miyom bende de oluşuyor maalesef bitkisel ve ilaç tedavisi yok bir kaç ay takip eder doktorunuz buyuyorsa alır buyumuyorsa almasına gerek yok
sağolun Allah razı olsunBaşın sağolsun canım benim özür dilerim bilmiyordum. Neyse artık ameliyatla alır doktor. Allah inşallah hayırlısıyla bebiş haberiyle müjdelesin seni .
Doktor kontrolüne gittim pazartesi günü. 1 ay önce rahim içinde bebeğin oluşacağı yerde dediği miyom , bu kontrolde oradan çıkmış rahim dışına hatta arkasına gitmiş o yüzden miyom almayacağım dedi doktorum, gebeliğe engel değil, hamileyken de risk oluşturacak bi durumda ve yerde değil dedi, ben anlamadım nasıl yer değiştirdi kafam karıştırdıCok gecmis olsun
Ben de miyomla dogum yaptım. Cok şükür bebeğe birşey olmadi ama miyom duruyor. Çünkü miyom rahmin dis duvarinda dışa doğru buyuyor. Rahmin icinde olan miyomlar dogum esnasında düşebiliyormuş.
Bunu ben de anlamadım. Normalde miyomlar büyürken büyüdüğü yöne gore risksiz diyebiliyorlar ama yer degistirdigini ilk defa duydum. Benim hamileligimde de gözlemleyelim risksiz büyürse ellemeyiz demişlerdi. Ellemediler hatta normal dogum yaptım. Sonra da izlemeye devam edildi. Uzerinden 3 yil geçti. Şimdi 9.5 cm oldu. Ameliyat olacagim galibaDoktor kontrolüne gittim pazartesi günü. 1 ay önce rahim içinde bebeğin oluşacağı yerde dediği miyom , bu kontrolde oradan çıkmış rahim dışına hatta arkasına gitmiş o yüzden miyom almayacağım dedi doktorum, gebeliğe engel değil, hamileyken de risk oluşturacak bi durumda ve yerde değil dedi, ben anlamadım nasıl
Maalesef miyom o yapıda bişey değil hatta genelde kadınlara iyi gelen bitkiler kürler östrojen etkili olduğu için miyomu daha fazla büyütüyo. O yüzden miyom konusunda kullandiklariniza dikkat edin derim. Size tavsiyem madem kürtaj yapabiliyor olun kurtulun. Çünkü bunu yapabilen de çok doktor yok. Eğer operasyonu olursanız lütfen bana da bilgi verin çok isterim. Nerde hangi şehir hangi hastane hangi doktor ve operasyonunuzun sonuçlarını öğrenmeyi çok isterim. Bende de miyom var. Şimdiden çok geçmiş olsunMerhabalar.
Bir şey sorabilir miyim belirtileri nasıl miyomunAdetle sökülüp atılmaz 10 cm altindaki myomlara da genelde ameliyat gerekmiyor demişti benim doktorum bende 3 tane vardı hamileligimde boyutlari 5cm çıktı sezeryan oldum hala varlar ameliyata gerek yok dedi doktorum bir sikayetin olmadığı sürece dedi.
Myom genellikle belirti vermiyor sadece ultrason a girerseniz doktor öyle görürse söylüyor bende çoktan varmış haberim yoktu hamileligimde ultrasonda gördü doktor oda hiçbir rahatsızlık vermedi. Hala var iki tane. Myomlar iyi huylu et parçaları bazen ırsi olduğu için çıkıyor benim annanemle annemde de var. Genellikle menepozda da çok kuculup tamamen de kayboluyormus. Korkmayin myom zarar vermez çok çok buyumedigi taktirde. Bi gidin yinede baktırın ama ultrasondaBir şey sorabilir miyim belirtileri nasıl miyomun
Epilepsi hastasıyım iki aydır ilaç geçişi yapıyorum 2 ayrı epileptik ilaç kullanıyorum
1 hafta adetim geciktigi için sadece bir kere maydanoz suyu içmiştim ama çok kotuydum pms belirtilerim vardı ama adet olamıyordum o yüzden yapmıştım sonra adet oldum aynı gün içinde
Normal geçti adetim yogun kan akintisi ve anormal agri yoktu ancak adetimden 10 gün sonra tam yumurtlama dönemimde kahverengi lekelenme yaşadim ama aşırı fazlaydı sonra yine 1 hafta gecikmeli 1 daha adet oldum ama bu sefer ara akıntılarımda pembe normal adet gibi adet olduğumu goguslerim agriyinca anliyorum koku idrarda yanma mide bulantisi cinsel ilişkide ağri vs hiç biri yok sizce sadece bir hormon bozukluğumudur bu hastaliklardan aşırı korkuyorum ne yapcagimi şaşirdim
Merhaba sizin myomunuz kaç cm’di?Myom genellikle belirti vermiyor sadece ultrason a girerseniz doktor öyle görürse söylüyor bende çoktan varmış haberim yoktu hamileligimde ultrasonda gördü doktor oda hiçbir rahatsızlık vermedi. Hala var iki tane. Myomlar iyi huylu et parçaları bazen ırsi olduğu için çıkıyor benim annanemle annemde de var. Genellikle menepozda da çok kuculup tamamen de kayboluyormus. Korkmayin myom zarar vermez çok çok buyumedigi taktirde. Bi gidin yinede baktırın ama ultrasonda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?