Miyom

aybukeee9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Arkadaşlar merhaba , benim 5 cm lil rahmin arka duvarında bie miyomum varmış. Çok şiddetli adet sancılarım vardı ve adet dışında da kaşık ağrılarım vardı. Kahverengi lekelerim oluyordu. Bebek denedik 7 ay olmayınca doktora gittim.miyomum olduğunu öğrendim doktorlardan ikisi alalım dediler biri almadan bebek deneyelim yoksa ameliyatı kolay ama yeniden bebek şahini olman 1 yıl erken dediler. Aldırsam ameliyattan ve süreçten korkuyorum aldırmasam bebek olursa gelişimi geri kalır ya da düşük olmasından korkuyorum. Böyle bir süreç yaşayan varsa yardımcı olabilir mi ? Çok teşekkür ederim

Öncelikle merhabalar bende aynı durumdayım benimkide 8 cm rahimde sağ tarafta ilk gittiğim doktor beni çok ama çok korkuttu ikinci gittiğim doktor da hiç gebelik denemiştim o önce bana denememi tavsiye etti üç ay bı dene dedi şuan üçüncü aydayim eğer bu ayda olmazsa ameliyat mı olsam olmasam mi bilemiyorum ki gerçekten üzücü bir durum ama benim ablamda hamileyken fark ettiler Bebek ne erken doğdu nede başka bir şey oldu sezeryan olacaktı zaten sezaryanla miyomuda aldılar, ameliyat olunca geri tekrarlama ihtimali de var Rahime zarar verme ihtimali de var birçok şeyi aynı anda düşünmek o kadar strese soktu ki benide napacagimi bilemiyorum

Benımde sag alt duvarda 8 9 cm cıvarı miyom var bende brbek denıyorum pko oldugu ıcın 4 aydır adette gormuyorum agrımda fazla oluyor suara ne yapacagımı şaşmiş bir haldeyim

Farklı bir doktora gittim bebek dene ameliyattan önce benim tavsiyem dedi ama önce miyom dışında gebeliğe engel farklı bir durum var mı bakalım dedi . Yumurtlama günümde çağırdı ve yumurtam büyümüş fakat normalda 20 mm iken çatlıyormuş çatlamamış 1 hafta içinde 46 mm ye ulaşmış yani kistleşmiş benim ağustostan beri sol kasık ağrılarım vardı göbek altında. Büyük ihtimalle her ay bu şekilde oldu diye düşünüyorum. Adetle atılıyormuş folikül kistiymiş ama işte bebek maalesef bundan olmayabilirmiş. Her ay böyle mi diye adetin 3. Günü hormonlarıma bakacak. Bu şekilde ben de şimdilik ameliyattan vazgeçmiş oldum. Bebeğin yerleşeceği alan boş dedi çünkü

Bana doktor yumurta sağlığı için inositol içeren bir takviye önerdi pkos içinde etkiliymiş bir araştırın isterseniz

benim de rahim arka duvarında rahime bası yapan 5.5 cm lik miyomum var. ameliyat riskli olduğu için doktor 6 ay deneyin dedi. eğer ameliyat olunması gerekiyorsa , işin ehli bir doktor bulmak önemli

`