Miyomlu Hatunlar Kulübü

Gecmis olsun. Bende 13 cm olana kadar hic belirti vermedi. Ama buyumeye devam edip dejenere olduktan sonra siskinlik ve agri yapmaya basladi. 3 hafta once ameliyata 20 haftalik gebelik karniyla girdigimi soyledi doktorum, miyom 25 cm cikti.
Merhaba, benimde 7 cm civarında dejenere bir miyomum var. Merak ettiğim şu ki miyomunuz alındıktan sonra pataloji sonucu nasıl çıktı. Çünkü okuduğum yazılarda büyük ve dejenere olanların kötüye dönme olasılığından bahsediyor bu da beni korkuttu ve sizin son durumunuzu merak ettim nasıl sonuçlandı diye.

İstanbul' da öncelik anadolu yakasında Robotik ya da kapalı Miyom Ameliyatı yapan tecrübeli doktor arıyoruz özelde tecrübeli bir doktor olursa genç bekar bir hastamız için lütfen?

Merhaba Arkadaşlar
3 ay önce laparaskopik miyom ameliyatı oldum. Sol taraftan rahim disi 10 cm sağ taraftan rahim dışına büyüyen 5 cm rahim ara duvardan iki tane 3 cm lik miyomlar çıktı. İlk 1 ay bir şikayetim olmadı. Ama 2. Ay sağ kasigimda dolgunluk ve şişlik hissi başladı. Sonra o ağrı bacağıma ve belime vurmaya başladı. Doktoruma gittim ultrasonla baktı bisey yok dedi fitik olabilir dedi. Genel cerrahide gittim yüzeysel ultrasonla bakıldı fitik yok dediler. Başka bir kadın doğumcuya gittim o da bir sorun gözükmüyor dedi. Ama 3 ay bitti hala kasigimdaki ağrı geçmiyor bacağıma ve belime vuruyor. Ameliyat sonrasi böyle birsey yaşayan oldu mu? İlk reglim çok agrili geçti 1 gün sürdü. Sonrasında şişlik dolgunluk hissi ile beraber 1 hafta sonra ağrı başladı. 2 aydır da geçmedi. Ameliyat toparlanma süreci diyip bekledim. Sabrettim. Ultrasonda bisey yok diyorlar. Ama artık çok canım sıkılmaya başladı. Ne yapacağımı şaşırdım. Amelyattan sonra cok dikkat ettim agir kaldirmadim. Bir is yapmadim. Yani ne oldugunu anlayamıyorum. Bu rahmin iyileşme süreci bu kadar uzayan var mi? Normal mi anormal mi ben de şaşırdım artik😢

Merhaba bende de submukoz miyom cikti 4 cm...aşırı sanci kanama mav oluyorum...acik ameliyat olacagim şamsun tip akultesi handan celik doktora
Merhabalar,
Hocam oldunuz mu ameliyat.Bende de 7 cm çıktı özelde ve devlette gösterdim normal polikinlige samsun da.ama prof bir hocaya da göstermek istiyorum, handan hoca ile süreciniz nasıldı önerir misiniz

Samsun da miyom konusunda deneyimli bir doktor oneriniz var mıdır?1 tane 7 cm e yakın bir intramutal miyomum var.evliyim ve çocuk istiyorum, bunun için önden kontrole gidince farkedildi.1 doktor sorun yok dedi riskli yerde değil, diğeri ise açık ameliyat ile almalıyız dedi?var mıdır bir yorumunuz ya da öneriniz? Çok yedirginim ameliyat konusunda..

Samsun da miyom konusunda deneyimli bir doktor oneriniz var mıdır?1 tane 7 cm e yakın bir intramutal miyomum var.evliyim ve çocuk istiyorum, bunun için önden kontrole gidince farkedildi.1 doktor sorun yok dedi riskli yerde değil, diğeri ise açık ameliyat ile almalıyız dedi?var mıdır bir yorumunuz ya da öneriniz? Çok yedirginim ameliyat konusunda..
Öncelikle çok geçmiş olsun, benzer bir durumu bende yaşadım çocuk için kontrole gittiğimde miyomu öğrenmiştim biri intramural türdeydi doktorum çocuk önerdi ancak gebeliğim düşükle sonuçlandı. Ardından açık miyom ameliyatı oldum tabi ki her hasta özel güvendiğiniz doktorunuzun kararı neyse onu uygulayın ancak kolay kolay karar verilmiyor maalesef

Merhaba çok geçmiş olsun Açık miyom ameliyatı sonrası ne kadar sürede toparlandınz karin sisliginiz gectimi kabızlık gaz şişkinlik şikayetleriniz oldumu

Merhabalar,
Hocam oldunuz mu ameliyat.Bende de 7 cm çıktı özelde ve devlette gösterdim normal polikinlige samsun da.ama prof bir hocaya da göstermek istiyorum, handan hoca ile süreciniz nasıldı önerir misiniz
Merhaba mesajınızı şimdi gördüm kusura bakmayın...ben 2019 yılında oldum..açık denilmisti zor yerdeydi..ama şükür olacağım zaman aşağı inmiş kapalı alttan beri alınmıştı..problemim kalmadı...handan hoca çok iyiydi ilgiliydi...şuan durumunuz nasıl peki

Merhabalar ben 21+3 günlük hamileyim. Bugün ayrıntılı ultrasonda doktor 2 cm büyüklüğünde subseröz myom var dedi. Tecrübesi olan varsa benimle paylaşabilir mi? Hamilelikte büyür sonra küçülebiliyor dedi ama hiçbir fikrim yok.

Myom neden böyle ya diye isyan edesim geliyor bazen ama sonra diyorumki sakin. Vücudum üretmeden duramıyor 1 yıl içinde 2 kere ameliyat oldum stump çıktı sarkom çıktı derken en son pataloji normal çıktı rahatladım. Herkes [doktorlar] Rahmi almaktan ve kemoterapi almaktan bahsetti sadece 1 doktor son Bi şans verelim Rahmi korumaya çalışalım dedi ve korudu şükür.Ama ameliyatın 2. Ayında 2.6 cm lik bir miyom daha çıktı rahim sanki asla boş kalmak istemiyor. 6 ay verdiler rahim toparlanması için sonrasında direkt çocuk deneyecektik. Ne yapıcam Hiçbi fikrim yok hikayem o kadar uzun ki 1 yılda neler yaşadım kaç yaş yaşlandım asla bilmiyorum.Şİmdi bitkisel ilaç her türlü yola bakıyorum çünkü 1 kere kistten 3 kere myomdan ameliyat oldum artık ne vücut ne de rahim dayanır ki sen en doktor görüşmede doktor artık almak zorunda kalma yoluna giriyoruz dedi. 4. Aydayım eğer büyümezse ki 1 ayda 1.5 cm büyüme yaptı rahim filmi çekilip durumlara bakıcaz. O kadar zor ki anlatması belki birinden Bi umut bir yol Bi yaşanmışlık bulabilirim diye paylaşmaya çalışıyorum. Her türlü fikre açığım arkadaşlar bütün tuşlara basmam gerekiyormuş gibi hissediyorum artık.

Şubat 2024 de özelde laparaskopik miyom ameliyatı oldum. O zamandan beri hayatım cehenneme döndü. Obturator sinirimde ödem oluştu. Femoral ve siyatik sinirimde de aynı şekilde hasar meydana geldi. Sinirlerimdeki bu hasar sebebi ile duruş bozukluğuna bağlı sakroiliak eklem disfonksiyonu ve priformis sendromu gelişti. 15 aydır hiçbir ilaç ile geçmeyen kronik ağrılar yaşıyorum. Fizik tedavi alternatif tıp ne varsa denemediğim tedavi kalmadı. Ameliyatımı yapan Prof ameliyat ile alakası yok benim alanım değil deyip beni başından attı. Genel cerrahiye fizik tedaviye git diyerek yolladı. Ameliyattan önce bu ağrılarımın hiç birisi yoktu. Kendisine miyom dolayısıyla mesaneme olan bası ve dejenerasyon ağrısı ile gittim. Hala bana zaten kasığın ağrıyordu geldiğinde diyor. Beni bir ağrıdan alıp başka bir ağrıya mahkum etti. Hayatımı psikolojimi mahvetti. Hayatımın pişmanlığıdır. Dilerim 1 senedir çektiğim ağrıların 1000 mislini çeksin aynı sinirleri hasar görsün ve beni ne hale getirdiğini yaşayarak anlasın. Ameliyat olacağınız doktoru iyi seçin sonra benim gibi sürünmeyin.

Şubat 2024 de özelde laparaskopik miyom ameliyatı oldum. O zamandan beri hayatım cehenneme döndü. Obturator sinirimde ödem oluştu. Femoral ve siyatik sinirimde de aynı şekilde hasar meydana geldi. Sinirlerimdeki bu hasar sebebi ile duruş bozukluğuna bağlı sakroiliak eklem disfonksiyonu ve priformis sendromu gelişti. 15 aydır hiçbir ilaç ile geçmeyen kronik ağrılar yaşıyorum. Fizik tedavi alternatif tıp ne varsa denemediğim tedavi kalmadı. Ameliyatımı yapan Prof ameliyat ile alakası yok benim alanım değil deyip beni başından attı. Genel cerrahiye fizik tedaviye git diyerek yolladı. Ameliyattan önce bu ağrılarımın hiç birisi yoktu. Kendisine miyom dolayısıyla mesaneme olan bası ve dejenerasyon ağrısı ile gittim. Hala bana zaten kasığın ağrıyordu geldiğinde diyor. Beni bir ağrıdan alıp başka bir ağrıya mahkum etti. Hayatımı psikolojimi mahvetti. Hayatımın pişmanlığıdır. Dilerim 1 senedir çektiğim ağrıların 1000 mislini çeksin aynı sinirleri hasar görsün ve beni ne hale getirdiğini yaşayarak anlasın. Ameliyat olacağınız doktoru iyi seçin sonra benim gibi sürünmeyin.
Doktor konusu gerçekten çok önemli bir doktor yüzünden 1 yılda iki kere myom ameliyatı olmak zorunda kaldım çünkü kendisi temizleyememisti önce dedi ki yine çıkmış 1 ay içerisinde sonra dedi ki dejenere olduğu için almak çok zordu bırakmış olabilirim deyip başka bir doktora yollayıp başından öylece attı

Doktor konusu gerçekten çok önemli bir doktor yüzünden 1 yılda iki kere myom ameliyatı olmak zorunda kaldım çünkü kendisi temizleyememisti önce dedi ki yine çıkmış 1 ay içerisinde sonra dedi ki dejenere olduğu için almak çok zordu bırakmış olabilirim deyip başka bir doktora yollayıp başından öylece attı
Allah benimki ile birlikte onun da cezasını versin her gün sövüyorum. Hayatımı mahvetti.

Merhaba, İstanbul'da açık miyom ameliyatı olup tecrübelerini paylaşmak isteyen yazabilir mi? İşin ehli bir doktor arayışındayım acil olarak. Büyük ve riski bölgede miyomum var.

Ben de 10 gün önce laparoskopi ameliyatı geçirdim. 8 cmlik rahim dışında bir myomum ve küçük boyutlarda da 4-5 myomum varmış. Doktorum ameliyatta hepsini almış. Sürecimi sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle ameliyattan çıkınca biraz kanamam ve ağrım sızım oldu ama ağrı kesici verdikleri için kendimi daha iyi hissettim. Benim aynı zaman da bartholin kisti de alındı. :( tatsız bir durum. İlk saatler çok iyiydim halsizlik vardı elbette ama ailemle vs konuştum keyfim yerindeydi. Akşama doğru yemek yiyebileceğimi söylediler ben de yedim ama bir anda mide bulantısı başladı çok bir şey yemediğim halde narkoz sebebiyle kusmaya basladim 4/5 defa kustum. Dreni cıkarıp yürümemi ve idrarımı yapmamı söylediler . İdrarımı yapabildim o sıra biraz kan geldi ama herkeste oluyormuş sanırım. Sonrasında gaz çıkarma vs de yaşadim. Kusma mide bulantısı da bitmişti ve yürümeye devam ediyordum sonrasında ertesi gün gaz sancısı omuz ve göğüs kafesime vurdu baya o acıdan dolayı ağladım hemşireyi çağırdık tabi ben ne olduğunu bilmiyorum meğerse gazdan dolayı ağrı yapıyormuş . Ağrı kesici verdiler. Sıcak su torbası , yürüyüş, sakız çiğnemek vs bunlar iyi geliyormuş. Oraya sıcak su torbası gerçekten bir nebze olsa iyi geldi. Ertesi gün akşam taburcu oldum. Hala omuz ağrım devam ediyordu. Evde de hafif yürüyüşler yapmaya çalıştım. Birkaç gün sonra omuz ağrım geçti. Ben biraz kabızlık yaşadım. Önceden de yaşayan biriyim biraz bağırsaklarım da tembel herhalde:) 4. Gün yapabildim sonrasında düzene girdi. Ona göre gazsız beslenmeye ilk zamanlar dikkat ettim düzene girince her şeyi yedim. Lekelenmelerim kahverengi renk şeklinde hep devam etti. Doktor normal olduğunu söyledi. Bartholin de var. Şu sıralar reglme 2 gün kaldı. Dün biraz kasıklarım ağrıdı ve kan geldi. Ama sonrasında bir şey gelmedi. Başlamak üzere mi yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandı onu daha çözemedim. Bekliyorum. İnşallah bir an önce bu iyileşme sürecini atlatırım. Sizinle de paylaşmak istedim. Şifa bekleyen herkes şifa bulur umarım🙏🏻 Henüz benim de çocuğum yok inşallah Allah onu da nasip eder 🌸 İsteyen herkesin olsun🙏🏻

Back
X