Mobbing iş yerindeki garip insanlar artık dayanamıyorum

asiyeH97

Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2024
3
1
6
47
Merhabalar, ben henüz daha mesleğimin başındayım çalışmayı çok seven emek veren biriyim, ama bu iş yeri beni hayattan soğuttu. Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, birkaç şeyden ve ortamdan bahsedeyim,

bir grup var: tamamen boş yapıyorlar, günün 9 saati çalışıyorlarsa 5 saati çay sohbet öğle arası vs diyerek bitiyor. İşleri varsa mesaiye kalıp öyle yapıyorlar ki ben çok çalışıyorum diyebiliyorlar, ama insan olarak iyi insanlar bi kötülükleri yok sadece ciddiyetsiz bir ortamları var diyebilirim. Goygoy yapmaya çok müsaitler

Diğer grup da benim içinde olduğum ekip, buradaki ekibin başındaki şef tam bir ucube afedersiniz, ben stajyerken buraya girmiştim ve şu anda tam zamanlı 1. Senemi doldurdum, bu adamda da acayip bir tanrı kompleksi var küçük dünyaları ben yarattım, diğerleri hiçbir şey bilmiyorlar boşlar, vb diyor takılıyor her daim sinirli, öfke patlamaları yaşayan biri.

Ben normalde bu ikinci ekibe verildim dediğim gibi ama o kadar pişmanım ki defalarca dedim beni keşke işe almasalardı falan. Ama işte artık borcum var borçlarımı bitirmek için çalışıyorum diyeyim mecburen, ailemle ortak araba aldık onun kredisi var önümüzdeki 6 ay. Dayanabilirim sandım ama artık dayanamıyorum ve her gördüğüm şeye ağlayasım geliyor tuvalette sakinleşmeye çalışıyorum.

Bu ucube adamdan çok çok şikayetçiyim kendisinin gereksiz öfke patlamaları çok bunalttı beni. Üstelik babam yaşında arkadaşlar gerçekten, ben sesimi çıkaramıyorum bazen diyorum keşke ailem beni böyle çirkef yetiştirseydi bu olayı bi türlü öğrenemedim. biri benimle kavga ediyorsa direkt kitleniyorum cevap veremiyorum, inanın haklı olsam bile kitleniyorum. Bu adamda da iş öğretirken böyle sürekli azarlama hali var sürekli sus konuşma, bu ne böyle, sen daha hiçbir şey bilmiyorsun, müdür senin yapamayacağını biliyor beni yanına dikiyor sürekli vb böyle milletin ortasında söylüyor bu tarz şeyleri beni ağlatana kadar. Geçen gün doldum taştım gittim söyledim müdüre ve dedim ki ben çözüm yolu istemiyorum, beni başka bir ekibe verin. O da orta yolu buluruz diyerek bu adama anlatmış biraz üslubunu düzeltmesi için ama gerçekten görseniz daha da kötü oldu her şey. beni bugün kenara çekti diyor ki sen kimsin beni müdüre şikayet ediyorsun vb cümleler. Sonra bi anda dedi ki biz aslında seni işe bile almayacaktık ama benim sayemde ben ikna ettim müdürü, nankörsün benim sayemde yaptın bana saygın yok, ne istiyorsun diyerek kızmaya devam etti. Gerçekten o kadar ağrıma gitti ki anlatamam gidip istifa etmeyi düşünüyorum bir yandan borçlarımı düşünüyorum Napıcam bilmiyorum, ayrıca şöyle sinir olduğum bir olay da oldu diğer bahsettiğim 1. Ekipte benim yakın olduğum insanlar da var ve ben orada kötü bir haldeyim zaten tartışmışız oradaki ucube insanla, bana gelip hem ne oldu diye soruyorlar hem de saçma sapan gülmeye espri yapmaya çalışıyorlar resmen dalga geçiliyor gibi hissediyorum benimle, ben mi çok ciddiye alıyorum ne yapmalıyım, lütfen fikrinizi verin beyaz yaka kurumsal ablalar

Ilk ekip goygoy pesinde dediginiz icin sizin durumunuzu dalga meselesi yapmislardir, artik insanlar birakin sosyal ortamlari kurumsal hayatta bile cok seviyesiz belirttiginiz gibi yasli yada genc farketmiyor bu sebeple gormezden gelmeye calisin. Malesef bu tiplerin kosele suratlari oldugu icin herkesi de oyle diye dusunurler, iki masa oteden uc masa sonraki kisi hakkinda konusup onu da gorunce yuzune gulerler. Motivasyonunuz maasinizi almak olsun. Isyeri orasi kres degil ve kimseyle de duygusal bag kurmak zorunda degilsiniz. Bu arada kideminiz birikmeden baska yere gecmeyi de deneyebilirsiniz

İstifa edicek noktaya geldiysen zaten bundan fazlası var mı? Yok. Böyle düşün ve tırnaklarını çıkart. Sen uysal bi kızsın demek ki o yüzden yüz bulup seni ağlatmaya azarlamaya kadar getirmiş olayı. Karşısında ben gibi tip olsa şerrine lanet der çenesini kapardı o yüzden böyle zorbalara ağlayacak değil zekice cevaplarla biraz diklenerek konuşmalısın. Seni bu şekilde azarlayamaz, işini iyi yap mutlaka, kim goy goy peşinde bunları boşver duygusal olarak bakma sadece iş odaklı ol. Bi sorun yaşadığında dik dur, benimle böyle konuşamazsınız ne oluyo çocuk mu azarlıyosunuz varsa dersiniz beraber çıkalım üstlere diyin, mantıklı ve dik durursan seni sindiremeyeceklerini anlarlar.
Daha yolun başındasın mesleğinden soğuma, heryerde böyle tipler olacak her yerden istifa da edemezsin.

Bundan size ne peki?

Birincisi yaptığınız iş sizi yıpratımıyorsa ve maaş tatmin ediciyse, kim çalışıyor kim goy goy yapıyor sizi ilgilendirmemeli.

İkincisi nereye giderseniz gidin sizin şef gibi biri her zaman orada olacak. Mesele adamın tavrı değil sizin nasıl karşıladığınız. Kimsenin mesleğini küçümsediğimden değil ama fırsatını verirseniz çaycı bile zorbalıyor. Biraz dişli olmak iyidir.

Ayrıca adam babanız yaşında diye sinmeniz doğru değil. Kimse sizden daha erken doğdu diye saygıyı hak etmez. Saygıyı kendi de gösterebilen saygın insana saygı gösterilir. Varoş birine saygı göstermek de en başta kendinize saygısızlık olur.

O yüzden hak ettiği neyse onu gösterin, en kötü işten çıkarsınız ki istifayı düşünme aşamasına da gelmişsiniz zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…