Moda ve Güzellik

yisla

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2015
3
0
1
38

• Moda artık bizim bildiğimiz gibi kişinin vücut tipine göre döneme uygun, arka planla ve dış dünyayla uyum sağlayan, gidilen yere göre giyilen kıyafetler ya da kullanılan aksesuarlardan oluşmuyor. Bazıları için moda bir yaşam tarzıdır elbette ama son zamanlarda modacılar bu olayı saçma sapan bir “seks satar” propagandasına çevirmiş durumda. Cinsellik bizim memleketimizde tabudur evet. Bunun ne kadar doğru olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu. Ama modanın, bu tabu için bir gizli kaçış tüneli olmasını doğru bulmuyorum. Mesela geçenlerde yabancı modacılardan birinin geleceğin hostesleri için tasarladığı kıyafetleri inceliyordum. Defileyi izleyenler tasarımlar hakkında inanılmayacak kadar iyi yorumlarda bulunmuş. Ne yazık ki bu bana çok yapay geliyor. Hostes kıyafetleri bana sorarsanız işlenmesi önemli bir alan ama dünyanın her yanında hosteslik mesleği enteresan bir şekilde cinsellik ile birlikte anılıyor. Bahsettiğim modacı da hostes hıyadeti diye kenarına köşesine kumaş parçaları tutturulmuş jartiyerleri bize gelecek diye sunuyor. Daha sonra birtakım modaseverler bunun çağımızın ötesinde olduğunu savunuyorlar. Yapılan yorumlarda bu tarz kıyafetlerle hava yolu firmalarının satışlarında artış olacağı söyleniyor. Elbette hava yolu firması, yıllarla cinsel bir öğe gibi kabul edilen kabin ekibini uçağa transparan jartiyerlerle salarsa bilet satışı artar. Ama sorsanız bunun sebebi asla çıplak hostesler değil, firmanın avantajlarıdır. İşte cinsellik kılıfı derken bundan bahsediyorum. Ama moda bu mudur, ya da şimdiye kadar bu muydu bilemiyorum. Cinsellik ve modanın ülkemizdeki kaçışına bir diğer örneği de kıraathanelerden verebilirim. Hayatında modayla hiç ilgilenmemiş bir sürü evli, barklı ve kabul edilen normlar gereği “ahlaklı” kabul edilen adam neden gün boyu batak döndüğü kahvede moda kanalı izler, kamyoncular neden uzun yollar arası dinlenme tesislerinde, dergilerden fırlamış son model mayo ve iç çamaşırı kataloglarını duvarlarına poster gibi sererler? Bunları da incelemek gerek. Şahsen bir modasever olarak modanın artık cinselliğe bir kılıf olmasından çok sıkıldım.
  • İnternet dev bir bilgi çöplüğü ve bir kadın için zaman zaman bakım yapmak bu kadar çok bilgiyle imkansız hale geliyor. İstediğiniz an istediğiniz ünlünün güzellik sırları hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Bu bilgilerin ne kadarı doğrudur ya da hangi sırlar bize uygundur bilmiyoruz tabii ki. Sonuçta bir kişinin ünlü olması onun cilt ya da saç yapısının bizimkine benzer olamsı anlamına gelmez. Magazin haberlerindekiler gibi güzel görüneyim derken elimizde olanı kaybetmek de var. Bence ünlülerin güzellik sırları peşinde koşmaktansa ilk yapmamız gereken bir cilt doktoruna gidip cildimizin neye ihtiyacı olduğunu uzmanından öğrenmek. Sonra kendi ihtiyacınızı karşılayan saç modelleriderlenebilir ve hem doğru yöntemi bulmak için harcadığınız saatlere hem de yastığınızın üzerinde her gece farklı bir bitki/ilaç kokusu duymaya son verebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…