- 30 Mayıs 2025
- 7
- 1
- 1
- 24
- Konu Sahibi Fatos_ylmz
-
Merhabalar Kızlar Bir sorum olacakti
Ben 1 aylık hamileydim ve kontrole gittiğimde doktor bana dedi ki seninkisi mol (üzüm) gebelik kürtaj oldum bana akciğer filmi çekildi Beta hgc değerlerim çok yüksekti kürtaj olmadan önce kürtaj olduktan sonra yavaş yavaş düşmeye başladı 2 kere kontrole gittim görüntülerim temiz çıkıyor Ama patoloji sonucum çıkmadı henüz bana akciğer filmi çekildi ve akciğerimde bir şey olduğunu söylediler Ama patoloji sonucum çıkmadığı için tam net bir tanı koyamıyorlar aranızda bu durumu yaşayan var mı varsa bana yardımcı olabilir mi Ben ilk defa öyle bir şey yaşadım ilk defa böyle bir şey başıma geldi açıkçası korkuyorum yardımcı olursanız sevinirim
En son betamin kaç olduğunu hatırlamıyorum Ama en son kürtaj olmadan önce beta HCG değerim 14 000 üzerindeydi kürtaj olduktan sonra yavaş yavaş düşüş sağlamaya başladı en son 514 e düştü doktorum dedi 0'a düşmesi lazım patoloji sonucum çıkmadığı için de Bilemiyorum başka yere sıçrayıp sicramadiginiMerhaba öncelikle çok geçmiş olsun en son betanız kaç çıktıda yükselmiş oldu. Bende mol gebelik yaşadım mart ayında ve o zamandan beri tedavi görüyorum. 2 kez kürtaj oldum değerim 50 binden 3 bine kadar düştü ve sonradan tekrar 15 bine yükseldi kadın doğum doktorum beni onkolojie yönlendirdi ve kemoterapi görüyorum 2 buçuk aydır. Değer tekrar yükselişe geçtiyse genelde kemoterapi görülüyor ama bu durum sizi korkutmasın eğer metastas yapmadıysa yani başka bir yere sıçtamadıysa en düşük dozda ilaç alıyorsunuz ve yan etkileri fazla olmuyor saçlarım dökülmedi bile şükürler olsun. İnşallah başka bir yere sıçramamıştır doktorunuz en son ne dedi
Değerlerinin tekrar yükselmesi Kaç gün arayla olduMerhaba öncelikle çok geçmiş olsun en son betanız kaç çıktıda yükselmiş oldu. Bende mol gebelik yaşadım mart ayında ve o zamandan beri tedavi görüyorum. 2 kez kürtaj oldum değerim 50 binden 3 bine kadar düştü ve sonradan tekrar 15 bine yükseldi kadın doğum doktorum beni onkolojie yönlendirdi ve kemoterapi görüyorum 2 buçuk aydır. Değer tekrar yükselişe geçtiyse genelde kemoterapi görülüyor ama bu durum sizi korkutmasın eğer metastas yapmadıysa yani başka bir yere sıçtamadıysa en düşük dozda ilaç alıyorsunuz ve yan etkileri fazla olmuyor saçlarım dökülmedi bile şükürler olsun. İnşallah başka bir yere sıçramamıştır doktorunuz en son ne dedi
En son betamin kaç olduğunu hatırlamıyorum Ama en son kürtaj olmadan önce beta HCG değerim 14 000 üzerindeydi kürtaj olduktan sonra yavaş yavaş düşüş sağlamaya başladı en son 514 e düştü doktorum dedi 0'a düşmesi lazım patoloji sonucum çıkmadığı için de Bilemiyorum başka yere sıçrayıp sicramadigini
Bir de beni de onkoloji bölümüne yönlendirdiler onkoloji bölümüne gittiğimde akciğer filme bakıldı ve bu akciğerde yeni oluşan bir şey değil 2022'de ben bellidir olan bir şey ama patoloji sonucum çıkmadığı için hani tam net bir tanı koyamadıklarını söylediler
Gebelik şüpheli kese var çocuk yok bı ara doktor dedi üzüm gebelik olabilir dedi En son gittiğimde kanamam oldu Öyle kürtaj oldum 1 hafta sonra kontrole gidemedigim icin 25 gün sonra gittim içerde parça kalmıştı durumum ciddiydi Ama Beni kürtaj eden doktor Çok İyi bir doktormus herkez bana dedi iyi doktora denk geldin kontrollere gittiğimde Goruntumde bı sıkıntı yok değerlerim de yavaş yavaş düşüyorİlk kontrolünde mi mol gebelik olduğunu söylediler ?
İlkini bilmiyorum ama ikinci kez kürtaj olmaya gittiğimde 14 bin di kürtaj oldumBeta hcg değeriniz kaçtı?
Değerlerinin tekrar yükselmesi Kaç gün arayla oldu
Fatosyilmaz_01 Instagram hesabın varsa ordan konuşalımE nabızdan görebilirsiniz değerlerinizi hepsi orada oluyo. Onun takibini muhakkak yapın düştükten sonra yükselmişse onkoloji bölümünde ilaca başlayabilirsiniz. Diğer şeylere bakılmasını sebebide sıçramış mı diye bakılıyo ama her türlü ilaca başlanıyor. Benim sıçrama olmadı ama yükselmeye başladığı için ilaç alıyorum ilaç almazsam dahada yükselip başka yerlere sıçrıyor. Benimde ciğerlerimde nodül oluşmuş ama ne zaman oluştuğu belli değil. İnşallah sizinki çok yükselmez. Süreç zor ama çok şükür kanser hastası değiliz tedavisi olan ve geçen bir durum
İlkini bilmiyorum ama ikinci kez kürtaj olmaya gittiğimde 14 bin di kürtaj oldum
Yavaş yavaş düşüş sağlamaya başladı
17 gün önce 14 bindi şuan 1 hafta önce verdiğim kanda da 514 e düşmüş
Dun gittim tahlil verdim tekrar 241 e düşmüştü İNŞALLAH birşey çıkmaz Rabbim Herkezin yardımcısı olsun Şâfi ismiyle şifa versin herkeze AMİNTamam o zaman, benim bir arkadaşım geçirmişti onda sıfırlandı beta ve bitti gitti. Sizinde düşüyor, bu işlemde önemli olan kürtajla gebelige dair herşeyi almak diye biliyorum. Parca kalınca maalesef cogalıyor .
Olurda artış gösterirse ( ki panik yapmayın sizinki düşüşte sıfırlanmaya az kalmış) metastasraz diye hi ilac vardı sanırım kemoterapi bile değil kemoterapi iğnesş onunla düşürüyrlae.
Umarım gerek kalmaz.
Kalmayacaktırda zaten, sıfırlanır yakında. Cok gecmiş olsun
Dun gittim tahlil verdim tekrar 241 e düşmüştü İNŞALLAH birşey çıkmaz Rabbim Herkezin yardımcısı olsun Şâfi ismiyle şifa versin herkeze AMİN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?