Montesorri yatağı ...

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
Merhabalar,
Bebeğim doğduğunda bir süre kullanması için yatak odamıza chicconun anne yanı beşiklerinden almayı düşünüyoruz. 6 aylık kadarken bir sorun çıkmazsa odasına yatmasını isterim. Bu nedenle normal ahşap beşik mi almalıyım derken, montesorri yatakları gördüm. Araştırdım ama kullanım yaşı ile ilgili bilgi bulamadım. Bilgisi olan varsa, ne zaman kullanılmaya başlanabilir?6 aylık bebeği koymak erken midir?

Merhabalar, öncelikle sağlıcakla kucağınıza alın inşallah yavrunuzu

Bebekler ilk 2 sene anne ile güvenli bağlanma yaşamalıdır. Türkiye' de benim takip ettiğim çok saygın bir pedagog var tavsiye ederim. İsmi Adem Güneş. Bayan olarak da Hatice Kübra Tongar hanım efendi. Size tavsiyem Güvenli Bağlanma kitabını doğum yapmadan önce alıp okumanız yönünde olacaktır. Ben iki çocuğumda çok faydasını gördüm artık eşimde okuyor bu kitapları ve çevremdeki herkese mutlaka bilgi veriyorum bununla ilgili.

Yaş sınırlaması olacağını sanmam, hatta çok da güvenli olur.

Yalnız etrafını parmaklıkla çevirecekseniz ona dikkat edin, riskli olmadığından emin olun.
Muhtemelen ona göre yapılıyordur da söyleyeyim dedim.

Merhaba. Montessori yatağının mantığı, çocuğun erişnbileceği bir yükseklikte olması, dolayısıyla kendi istediğinde girip çıkması ve sabahları kendi yatağını toplamasıdır. Ben kendi oğlum için aynı şeyleri düşünürken annemin gazına gelip 3 aşamalı yanı çıkabilir beşiklerden aldım. İlk 3 ay kendi yatağıma yapışık kullandım sonra yanını takıp ayırdım şimdi de oğlum ayağa kalkmaya başladığı için yere yakınlaştırdım. Sığmayana kadar kullanırım ben bu beşiği o derece memnunum :)

Www.instagram.com/adventuresofsunnyboy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…