morala ihtiyacim var...kiskandimmi bilmiyorum..

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.570
11.485
498
Henuz 5 aylik evliyim.ogretmendim ozel sektorde.istanbulda yasiyordum baba evinde yaklasik 240 metre kare dubleks bir ev.
Esim baska sehirdeydi.bulundugu sehirin merkezinde memur olunca bende buraya yerlestim isimi gucumu birakip.
Daha sonra kpss kursuna yazildim.simdi devlette ogretmen olmak icin ugrasiyorum.
Esim ailesinden maddi olarak yardim alamadigi icin bankadan kredi cekip dugunu yapti.her ay 1500 kredi oduyor.birde kredi kartlari var.evimizde kira.bulundugumuz ev yeni yapim.50 blokun oldugu bir site.bu sitede 100 m2 eve ciktik.kirasi cok uygun oldugu icin.mutfagim oyle kucukku zar zor sigdirdiim herseyimi.salonumda kucuk biraz.sukur dedim.ruhumuzla sevgimizle guzellestirdik yuvamizi...
Herseyi icime sinerek aldik..goren herkes cok seviyor evimi tarzimi..buraya kadar sorun yok..esim aylik 3100 kazaniyor.taksit odemeleri bitince bu sitelerden 150 m2 ev almak hayalimiz...o genis mutfakta rahat edecegim gunlerin hayali ukte icimde...

Nedenmi kotuyum...esimin iki arkadasivar.biri evli(annesiyle kaliyor) digeri nisanli mayista evleniyor.bu iki arkadasida az once esimi aradilar.bulundugumuz siteye gelmisler.ikiside 150 m2 den ev tutacaklarmis......bizim verdigimiz kkiranin 200 milyon fazlasini vererek....
Eslerinide taniyorum...ama icim bi tuhaf oldu..esimi uzmemek icin arka odaya gectim size yaziyorum....ben simdi onlarin evone gidince uzulmek istemiyorum.boyle kotu biri olmak istemiyorum ama elimde degil....diyorum ben yeni gelin esyalarimla o kadar sikinti cektim.sigdiramadim.pratik dolaplar yaptirdik....evin dizaynini degistirsem degistiremem.genis degil...bilmiyorum..rabbim huzur versin onlarada bizede..niye yazdim onuda bilmiyorum.okuyan herkese tesekkur ederim....

Lütfen mutluluğu metrekarelerde aramayın
Babamın evi 240 metrekare ama eşim bana 100 metrekare evi reva gördü.Arkadaşımın 150 metrekare evi yüzünden mutsuz olacağım.50 metrekareyimi kıskandınız :26:
Yapmayın.Mutluluk bunlar değil.Eşinizle oturduğunuz 2 metrekare kanepede huzurluysanız eğer siz mutlusunuz herşey bu

sabredin lütfen. bu sene atanırsanız maddi anlamda daha çok rahatlayıp sizde taşınırsınız :)

Babamın evi 240 metrekare ama eşim bana 100 metrekare evi reva gördü.Arkadaşımın 150 metrekare evi yüzünden mutsuz olacağım.50 metrekareyimi kıskandınız :26:
Yapmayın.Mutluluk bunlar değil.Eşinizle oturduğunuz 2 metrekare kanepede huzurluysanız eğer siz mutlusunuz herşey bu

ama ilk ev sonuçta. insanın buruk olması normal bence

Kesinlikle sana katiliyorum nisanliyken beraber oturmayi hic dusunmuyorduk ama iste sartlar 1.5 yillik evliyim 2 gorumcem kayinvalidem kayinpederim ben esim ayni evde yasiyoruz dedigim hibi hayat sartlari bunu sundu evet cok biktim ama esimle en ufak bi proplemim yok bende kendi evimin olacagi gunu bekliyorum

Anormal bir durum var demedim.
Metrekarelere çok takılmamak en güzeli.

iyide neden ters çıkışır gibi cevap verdiniz anlam veremedim? ''metrekarelere takılmamak en güzeli '' sadece size özgü birşeydir muhtemelen. zira evlilik telaşı,alışveriş felan derken insan kendini baya bi hayal alemine sokuyor ister istemez. sırf yorum yazmak için yorum yazmak gibi bişi olmuş sizinkiside tuhaf.

Henuz 5 aylik evliyim.ogretmendim ozel sektorde.istanbulda yasiyordum baba evinde yaklasik 240 metre kare dubleks bir ev.
Esim baska sehirdeydi.bulundugu sehirin merkezinde memur olunca bende buraya yerlestim isimi gucumu birakip.
Daha sonra kpss kursuna yazildim.simdi devlette ogretmen olmak icin ugrasiyorum.
Esim ailesinden maddi olarak yardim alamadigi icin bankadan kredi cekip dugunu yapti.her ay 1500 kredi oduyor.birde kredi kartlari var.evimizde kira.bulundugumuz ev yeni yapim.50 blokun oldugu bir site.bu sitede 100 m2 eve ciktik.kirasi cok uygun oldugu icin.mutfagim oyle kucukku zar zor sigdirdiim herseyimi.salonumda kucuk biraz.sukur dedim.ruhumuzla sevgimizle guzellestirdik yuvamizi...
Herseyi icime sinerek aldik..goren herkes cok seviyor evimi tarzimi..buraya kadar sorun yok..esim aylik 3100 kazaniyor.taksit odemeleri bitince bu sitelerden 150 m2 ev almak hayalimiz...o genis mutfakta rahat edecegim gunlerin hayali ukte icimde...

Nedenmi kotuyum...esimin iki arkadasivar.biri evli(annesiyle kaliyor) digeri nisanli mayista evleniyor.bu iki arkadasida az once esimi aradilar.bulundugumuz siteye gelmisler.ikiside 150 m2 den ev tutacaklarmis......bizim verdigimiz kkiranin 200 milyon fazlasini vererek....
Eslerinide taniyorum...ama icim bi tuhaf oldu..esimi uzmemek icin arka odaya gectim size yaziyorum....ben simdi onlarin evone gidince uzulmek istemiyorum.boyle kotu biri olmak istemiyorum ama elimde degil....diyorum ben yeni gelin esyalarimla o kadar sikinti cektim.sigdiramadim.pratik dolaplar yaptirdik....evin dizaynini degistirsem degistiremem.genis degil...bilmiyorum..rabbim huzur versin onlarada bizede..niye yazdim onuda bilmiyorum.okuyan herkese tesekkur ederim....

valla arkadaşım hiç darilma ama sen dert arıyorsun.:20:
esinle mutlumusun?Bitti o kadar.

Son düzenleme:
İnsanlar 65 metrekare 1+1 evlerde yaşıyor. Biliyor musunuz?

İçinde huzur olduktan sonra insan iki göz odada mutlu olur, ama elindekinin değerini bilmiyorsa yanındakini es geçip mutluluğu uzaklarda arar.

Arkadaşlarınız için sevinmelisiniz, kıskanmak insanın ruhunu karartır, inşallah ileride sizde öyle bir ev sahibi olursunuz...

Son düzenleme:
çok tuhafsınız gerçekten. neden sürekli bi başkasıyla kıyaslanma güdülüyor ki? ortada dert felanda yok canı sıkılmış üzülmüş. haklı aldığı eşyalar sığmamış. illa ki insanın başından büyük bi dert geçmesi mi lazım burada paylaşılması için? kim belirliyor bu kuralı?

Eslerinide taniyorum...ama icim bi tuhaf oldu..esimi uzmemek icin arka odaya gectim size yaziyorum....ben simdi onlarin evone gidince uzulmek istemiyorum.boyle kotu biri olmak istemiyorum ama elimde degil....diyorum ben yeni gelin esyalarimla o kadar sikinti cektim.sigdiramadim.pratik dolaplar yaptirdik....evin dizaynini degistirsem degistiremem.genis degil...bilmiyorum..rabbim huzur versin onlarada bizede..niye yazdim onuda bilmiyorum.okuyan herkese tesekkur
yanlışlık oldu pardon

Son düzenleme:
iyide neden ters çıkışır gibi cevap verdiniz anlam veremedim? ''metrekarelere takılmamak en güzeli '' sadece size özgü birşeydir muhtemelen. zira evlilik telaşı,alışveriş felan derken insan kendini baya bi hayal alemine sokuyor ister istemez. sırf yorum yazmak için yorum yazmak gibi bişi olmuş sizinkiside tuhaf.

Benim yorumum sizi neden ilgilendirdi?
Ters çıkışmadım aksine,çok takılmamak en güzelidir gibi bi içeriğe sahip yazdıklarım.
Çıkışmak,terslemek gibi öyle bir amacım yok.Bunlar benim fikrim.
Siz şimdi öyle yorumladınız diye beni itham etme hakkına sahip olmuyorsunuz

Oturup bu günümüze şükür demeli ınsan. Attan inip essege binmiş olsanda herşey baba evinde kaldı bıttı. 50m2 ıcın kocanı kırmaya değmez kaldıkı bıraz rahatlayınca ev almayı düşünüyorsunuz. Bosver canım onemlı olan sağlık huzur gerisi teferruat.

"yeni gelin eşyalarım" kusura bakma arkadaşım ama ben en çok bu kısma güldüm.

Yani evliliği o denli abartıyorsunuz ki sanki insan bir daha doğuyor, her şey mükemmel olmak zorunda falan.

Ne ilgisi var ya hu?

Birkaç sene sonra o eşyalar eski gelin eşyaları mı olacak?

Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz.

Bu durumda 150 metrekare olsa neden 200 olmuyor diyebilirsiniz, şükür sahibi olmalısınız.:19:

Moral için bence evi olmayan,sokaklar da yaşamak zorunda kalan insanları düşünün.
Eşinizle mutlu musunuz?gerisi inanın hiç mühim değil,herşey zamanla olur.

Son düzenleme:
taşındığım evlerin metre karesini düşünmedim hiç:26:

evlenirken aldığımız yeni eşyalarımızın 3/2si şuan paketli vaziyette.
e napalım eve sığmadık ama şükür eve sığmayacak huzur var ...

hiç takılmayın.... çifter çifter villaları olan var, millet olarak takılıyor muyuz hiç (!)

Ben erkek arkadaşımla evleneyim de isterse evim tek oda olsun herkes sarayda otursun umrumda değil.Eşimle mutlu olduktan sonra gerisini gözüm görmez benim.Derdiniz dert mi anlamadım ki...:32:

çok tuhafsınız gerçekten. neden sürekli bi başkasıyla kıyaslanma güdülüyor ki? ortada dert felanda yok canı sıkılmış üzülmüş. haklı aldığı eşyalar sığmamış. illa ki insanın başından büyük bi dert geçmesi mi lazım burada paylaşılması için? kim belirliyor bu kuralı?

Tuhaf değiliz, aynı düşünmek zorunda olmadığımız gibi.

Kendini arkadaşları ile kıyaslayıp mutsuz olan birine kendinden daha kötü şartlarda yaşayanları örnek vermenin neresi tuhaf...

Back
X