Moralim bozuk. Bu hayat nereye gidiyor böyle ?

mucerred

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
438
152
53
15 gün önce işyerimden ayrildim. Büyük bir markette kasiyerdim. Oradaki insanlarla iyi anlasirdim kimseyle bi problemim yoktu. Hepsiyle oturur beraber yer içerdik. Dün orda ayri bölümde calisan iki kişiyi isten cikarmislar. Biri 5 biri 8 yillikti orda. Biri 26 biri 30lu yaşlarda iki kadın. Biriyle anlaşmislar. O da müşteri kılığında gelmiş ve kasadan para götürmüşler. Meblağ büyükmüş. Şimdi delil toplaniyormus ve gerekli işlemlere baslamislar. Ben yüzüme gülen herkesi cok iyi zannediyorum. İstifa edeceğimi söylemiştim anında gitmiş bölüm şefinin kulagina beni yanina cagirmisti felan :/ dünya nasil biryer oluyo böyle? Bu yapmaz dediğin yapiyor herşeyi.. Bi 20 sene sonra nasil biryer olacak acaba burasi cok merak ediyorum :(

Sorun dünyada değil, insanlar da.
Her geçen gün insanlar biraz daha zalimleşiyor.
Yapıcağın tek şey kendini korumak, onlardam biri olmamak için. Onun dışında oturup düşünmeye değmez, herkes kendinden mesul.

Hata yapmamak icin okb oldum :/ o kadar düşünüyorum kı ya bende yaparsam ya öyle olursam ya olduysam

Asla isyerindeki problemi is arkadaslarinla paylasma !! Asla patronun arkasindan konusma !! Vs.. Boyle yapmazsan 50 yillik personelde olsan barinamszsin

Aynen.
Yıllar önce biri ilerde kimseye güvenemeyeceğimi söylese inanmazdım.
Her geçen gün insanlara daha da bi gard alıyorum.

O kadar düşünme işte...
Rahat olmayı dene yoksa hayatı zorlaştırırsın.

Is hayati sosyal hayat tecrubeler ogrettiki canim benim is yasaminda arkadaslik diye birsey yok.herkes kendi ekmegine bakıyor. Az bir istisna payini arkadaslik yasayabilenler adina belirtmeden geçemeyeceğim. Ama bende bu boyle.10 yil calissanda yeri geliyor 1 aylik calisan gibi ayrilip gidiyorsun. Herkesi kendin gibi gormeyerek bakmalisin hayatin her alaninda. Bu carpik duzene uymamak adina bir mucadele bekliuor hepimizi.gerisini cok dusunup zehir etmemek gerek hayati. Sosyal paylasim sitelerinde paylasilan afilli sozler cumleler.cumlelerdeki mana ve bu cumleleri paylasanlar.tanidiklar taninanlar kim olduğu bilinenler ama oyle inanarak yaşayarak paylasiyorlar ki sanirsin yazdigi kendisi. Onun icin canim benim gercekten cok zor . Iyilerle karsilasman dilegiyle...

15 gün önce işyerimden ayrildim. Büyük bir markette kasiyerdim. Oradaki insanlarla iyi anlasirdim kimseyle bi problemim yoktu. Hepsiyle oturur beraber yer içerdik. Dün orda ayri bölümde calisan iki kişiyi isten cikarmislar. Biri 5 biri 8 yillikti orda. Biri 26 biri 30lu yaşlarda iki kadın. Biriyle anlaşmislar. O da müşteri kılığında gelmiş ve kasadan para götürmüşler. Meblağ büyükmüş. Şimdi delil toplaniyormus ve gerekli işlemlere baslamislar. Ben yüzüme gülen herkesi cok iyi zannediyorum. İstifa edeceğimi söylemiştim anında gitmiş bölüm şefinin kulagina beni yanina cagirmisti felan :/ dünya nasil biryer oluyo böyle? Bu yapmaz dediğin yapiyor herşeyi.. Bi 20 sene sonra nasil biryer olacak acaba burasi cok merak ediyorum :KK43:
Sorun dunyada degil bizlerse esasen hani derler ya cehennemde dal,odun yok herkes kendi atesini goturur o hesap.Bizler kirletiyoruz oyle yada boyle anlik gafletti,suydu buydu derken.Hirslarimizin kopegiyiz.Umarim hep birlikte dogru duzgun yasanabilir bir dunya elde ederiz biraz zor ama insallah gelecektekilere guzel bir yer birakiriz aksi takdirde hic iyi anilmayacak adlarimiz..

Dünya kendi ekseninde dönüyor insanlar fırıldak oldu, herşey menfaate döndü ,kime güveneceğiz şaşırıp kalıyorum kısaca her konuda

Bilmediğimiz ne pislikler dönüyor kimbilir "iyi sandıklarımız"da dahil buna.
Kimse için "o yapmaz" dememek lazım.
İnsan kardeşine bile kefil olamıyorken.

Bilmiyorum :( belki anne babamız .. Belki kardeşlerimiz.. Esimiz sevgilimiz .. Arkadaslarimiz kim bilir neler çeviriyor diye düşünmeden edemiyorum :(

Bende bir Markette kasiyerim ama Turkiye de degil.
Biz diger kasiyer arkadaslarla birbirimizi tutariz, hatamiz oldugunda digeri onu kapatmaya calisir. Birimiz hasta oldugunda digeri daha cok musteri alirki hasta olan yorulmasin.
Ustlerle bir sey konusmak istedigimde once arkadaslarla hasbihal ederim.
Sizin anlattiginiz sanki kurtlar vadisi...

Back
X