Moralım bozuk

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
En son konu açmıştım. Nişanlıyım. Erken nikah yapıp tazminatimi alayım diyordum. Babam büyük tepki verdi.Nişanlıma benim hakkımda bunun kanı bozuk, kendine çeyiz almış, bir de işi bırakacak falan bir ton söylendi.O günden sonra yok nişan yaza dügün 4 sene sonra diyor.27 yaşındayım. Artık nişanlıma dedim. Ailesi agustos ayında bayramda gelecek konuşmaya. Öyle birşey derse ben ayrılmak istemiyorum.Direk nşkah kıyıp geçelim diyoruz. Bıktım bu aileden. Artık ailem gibi gelmiyorlar. Erkek kardeşimin agustos ta dügünü var. Babam kıza neler neler yaptı. Ona bile daha sıcak davranıyor. Hattımı degıstırdım. Kız kardesıme bile vermedim ben. O derece sogudum. En son artık tek basıma ayrı eve cıkcam. Psikolojim kaldırmıyor artık. Bana bir akıl verin napayım

Bende anlamadım tazminat olayını açarmısınız.
Bir de nişanlı kızsınız çeyiz almanız kadar doğal ne olabir bunda.
Size karşımı soğuk babanız hep mi öyleydi yoksa nişandan sonramı.

erken tazminat şu: çalışırken evlendiğinizde iş yerinizden tazminatınızı alıp ayrılma hakkınız doğuyor. (nikah olmadan kendi isteğinizle işten ayrılırsanız tazminat alamıyorsunuz)

ben de anlamadım, kendinize çeyiz almanız babanıza niye dert olmuş? zaten yapmanız gereken bu

Senin baban ,abin insan gibi insanlar olsa (iki yıldır anlattigin yasantina istinaden yazıyorum bu yargıyı ) "çıktığın kapıyı çarparak çıkma,geri dönmek isteyebilirsin" sözünü sana soyleyebilirdim.Ama öyle düzgün bir aile yapın yok ve bu gün kendilerinin uygun gördüğü kişi ile evlensen onlara para vermedin diye yarin yine rezillik çıkarabilecek kişiler ...sadece nisanlindan çok emin olmaya çalış derim.Yagmurdan kaçarken doluya tutulmuş olma

Senin baban ,abin insan gibi insanlar olsa (iki yıldır anlattigin yasantina istinaden yazıyorum bu yargıyı ) "çıktığın kapıyı çarparak çıkma,geri dönmek isteyebilirsin" sözünü sana soyleyebilirdim.Ama öyle düzgün bir aile yapın yok ve bu gün kendilerinin uygun gördüğü kişi ile evlensen onlara para vermedin diye yarin yine rezillik çıkarabilecek kişiler ...sadece nisanlindan çok emin olmaya çalış derim.Yagmurdan kaçarken doluya tutulmuş olma
Kız kendine para harcadı eriz alarak ona kızmış babası.olayların başını bilmeyince ...

Nısanlınıza bunları yansıtarak cok hata yapıyorsunuz. 5 sene sonra hersey duzelır ama nısanlınızın aılenıze bakıs acısı degısmez . Onlar sızın aılenız , eger bıseye olmaz dıyolarsa kabullenın mesela,

HEr ne sebeple olursa olsun erken nikah dügünden önce nikah kısmı bana cok sacma geliyor
Babanız tepki verebilir cok dogal ama kanı bozuk ne demek yahu onun kanını tasıyorsun farkında değil galiba
Hic mi fikirlerini almıyorsun da bu kadar kinlenmiş

Kız kendine para harcadı eriz alarak ona kızmış babası.olayların başını bilmeyince ...
Evin erkekleri bizim alışkın olduğumuz tarzda "baba /abi " figüründe değiller..para gelsin de nasıl gelirse gelsin mentalitesinde olan insanlar. Damattan para bile ister o adam "kızım sana harcama yaptı ,bana vermedi,açığı sen kapat" diye ....

HEr ne sebeple olursa olsun erken nikah dügünden önce nikah kısmı bana cok sacma geliyor
Babanız tepki verebilir cok dogal ama kanı bozuk ne demek yahu onun kanını tasıyorsun farkında değil galiba
Hic mi fikirlerini almıyorsun da bu kadar kinlenmiş
Babamla ptuurp konusulmuyor kı

nişanlından eminsen git evlen.
her aile iyi olmuyor işte, seni yolacak kaz gibi görüyorlar. değer verdiklerini de düşünmedim anlattıklarından. mutluluğun ya da mutsuzluğun umurlarında değilmiş gibi.
böyle insanlar saygı duyulmayı hak etmiyor.
işten neden çıkıyorsun evlen yine çalış. kocanın eline bakma. ailen de arkanda durmayacak çünkü.
paran varsa söz söylemeye, hakkını savunmaya gücün de var demektir. ekonomik gücünden vazgeçme

En son konu açmıştım. Nişanlıyım. Erken nikah yapıp tazminatimi alayım diyordum. Babam büyük tepki verdi.Nişanlıma benim hakkımda bunun kanı bozuk, kendine çeyiz almış, bir de işi bırakacak falan bir ton söylendi.O günden sonra yok nişan yaza dügün 4 sene sonra diyor.27 yaşındayım. Artık nişanlıma dedim. Ailesi agustos ayında bayramda gelecek konuşmaya. Öyle birşey derse ben ayrılmak istemiyorum.Direk nşkah kıyıp geçelim diyoruz. Bıktım bu aileden. Artık ailem gibi gelmiyorlar. Erkek kardeşimin agustos ta dügünü var. Babam kıza neler neler yaptı. Ona bile daha sıcak davranıyor. Hattımı degıstırdım. Kız kardesıme bile vermedim ben. O derece sogudum. En son artık tek basıma ayrı eve cıkcam. Psikolojim kaldırmıyor artık. Bana bir akıl verin napayım

Anlattıklarınıza göre artık o aileden ayrılma zamanınız gelmiş. Ne demek düğün 4 yıl sonra? Bunu mantıklı olan hiç bir insan söylemez...

Back
X