moralim çok bozuk ne olur yardım edin

aryener

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2008
124
0
96
Konya
ya kızlar dünden bugüne moralım çok bozuk.dün doktora kontrole gittim.bebeğimin haraketleri hiç yoktu.22 hafta 2 günlük olduk.neyse ultrasonda bebek çok küçük haraketler ediyor.doktor dedi evet az aharaket ediyor.küçük haraketler.mesela kolunu kaldırmıyor,bacağını kaldırmıyor dedi.kaslarında sorun olabilir ama bunu şimdi anlayamayız doğunca anlaşılır dedi.onun dışında gelişimi normal diyor.489 gr olmuş.bu kiloda nasıl olurda büyük haraketler yapmaz aklımı yiycem.bekle bekle bilmiyorum.eşimi gördükçe ağlıyorum.yazık oda neyapacağını bilmiyor.
başınıza gelen varmı böyle bir durum?yardım edin ne olur.

ayy çok üzüldüm canım umarım bişeyi yoktur bebeğinin. valla daha önce duymadım böyle bişey ama bu aralar ayrıntılı ultrasona giriyoruz hepimiz sen girmedinmi orda çıkardı belki bişey varsaa allah korusun. Hem kafandan atmış olurdun bence bi uzmana görün derim. Bu ayrıntılıya bakanlar daha farklı oluyo çünkü ama yinede bilemem tabi doktorun ne dedi tam olarak .

ya doktor biz herkesi yollamıyoruz önce gel burada bakalım gerek görürsek ayrıntıya yolarım demişti.dün az harekt ettiğini görünce istersen git ama 24 haftaya kadar güçlenebilir bazı çocukalr genetik olarak böyle az haraket edbilir dedi.nasılki bazılar geç konuşur bazıları geç yürür buda öyle bişey olabilir.ama kaslarındaki sorun ayrıntılıda belli olmaz ancak doğunca olur dedi.diğer gelişimi güzel dedi.bilmiyorum ayrıntılıda çok pahalı.hem kötü bile çıksa ben kıyamamki:(bilmiyorum.kendim için hiç üzülmüyorum.eşimi gördükçe üzülüyorm

canım dur bakalım panik yapma ne olur
bak dr.unda demiş bazıları sonradan güçlenir diye merak etme
hemen olumsuzunu düşünme canım
ayrıntılıya uygun bakan yerker var araştır istersen böylece çıkan sonuca göre tedbir alırsınız
bence olumsuz bir şey çıkmayacak ama öyle bile olsa şimdi tıp çok ilerledi muhakkak erken çözümü vardır
öyle hemen kendini bırakma önce iyi ve olumlu düşün ve bol bol dua et canım
benimde dualarım senin ve bebeğin için olcak

Canım bencede içini ferah tut.Bak dr da demiş maşallah gelişiminde hiçbir problemi yok.kilosu yerinde.güzel şeyler düşün,güzel olur herşey Allah'ın izniyle.bütün bebişler aynı olamaz ya.bir kaç gün yada hafta içinde güzel haberlerini alırız inşallah.

Canım çok üzüldüm. İnşallah hiçbir problem çıkmaz da minnoşun sağlıkla gelir kucağına. Sen de kendini fazla hırpalama. Çünkü ona da aksettiriyosun sonuçta. Tabi bize söylemesi kolay ama inan dualarım seninle olacak. Yine de farklı bir doktora daha gitsen diyorum. Belki yapacak birşeyler vardır.
Bizlerse hep dua ediyor olacağız, kendine iyi bak. Yüce mevlam korur bebeğini, iyi düşün iyi şeyler olsun.

Bu doktorlara bazen anlam veremiyorum....Hem kesin konuşmuyor hemde insanların kafasında soru işareti bırakıyor...
sen içini ferak tut canım lütfen..allahın izni ile bişii yoktur...ultrasona girmeden önce tatlı bişiler ye lütfen...

Aryener bence de yapacağın en iyi şey şu an başka bir dr. a daha gitmek bence. En azından neyin ne olduğunu sana açıklayabilir başka bir dr. Zordur biliyorum ama bir de içini ferah tut, bebişine güven, ona destek ol. Senin moralin bozuk olursa onun hareketlerinde de azalma olur unutma.

3tane doktora gittim.kendi doktrum bekleyeceğiz diyor.kesin bişey söylemiyorlar.bilmiyorum ne olacak.iyi değilim

yok oraya gitmedim.bir kaç hafta daha bekliycem belki düzelir diye umut edicem.çünkü yapacak bişeyim yok.ama böyle bişeyi duyan olursa bana yazın.

burada iki seferdir hep çikolata falan yiyip gidiyorum.ama yok işte.acık parmaklarını oynatıyo azcık ayaklarını ama bacağını kaldrmıyo yada elini.bilyorum artık.

canım sen hareketlerini hissediyor musun peki?

merak etme herşey iyi olacak
bir de internetten araştır bakalım belki bir sonuç çıkar

aryenercim önce sakin ol..eğer ilk gebeliğinse dışardan bebek hareketlerini hissetmeyebilirsin.bu haftadan sonra emin olsıklaşıcaktır.doktorunun dediğine gelince bunu bir kerelik bi usg incelemesiyle nasıl anladı bravo valla..belkide bebek uyuyordur uyuyunca hareket etmiyorlarki.bende 15 gün arayla iki kere gittim ve ikisindede parmağını bile oynatmadı doktor kalp atışında problem yok büyük bi ihtimalle uyuyodur dedi ve 10 gün sonra gittiğimizde kıpır kıpırdı..yani sen sakın canını sıkma sana doktorunun bunu demesi için bence en az üç gün üst üste ultrasona sokması gerekir farklı saatlerde..ayrıca ikinci düzey ultrasondada damar geçişleri incelenebildiğinden bence böyle bi problemin tanısı kesinlikle konabilirr..sen içini rahatlatmak içiçn başka bi doktorun usgsine daha gir yok içim iyice rahat etsin diyosan ikinci düzey ultrason yaptırr.

ya doktor biz herkesi yollamıyoruz önce gel burada bakalım gerek görürsek ayrıntıya yolarım demişti.dün az harekt ettiğini görünce istersen git ama 24 haftaya kadar güçlenebilir bazı çocukalr genetik olarak böyle az haraket edbilir dedi.nasılki bazılar geç konuşur bazıları geç yürür buda öyle bişey olabilir.ama kaslarındaki sorun ayrıntılıda belli olmaz ancak doğunca olur dedi.diğer gelişimi güzel dedi.bilmiyorum ayrıntılıda çok pahalı.hem kötü bile çıksa ben kıyamamki:(bilmiyorum.kendim için hiç üzülmüyorum.eşimi gördükçe üzülüyorm

canim nasil belli olmaz ya benimde sorunum o var konuda ama bebegimin hareketi iyi bizimki genetik biraz bende ayrintiliya gircem sirf bu yüzden

Bence bebeğin uyuyordur sen doktora gidince endişelenecek bişey çıkacağını sanmıyorum.
Benim kızda 2 keredir üst üste kıçını dönüp uyuyor.Yüzünü göremedik bi :( Hareket de haliyle yoktu.

Belki yolculuk yoruyordur bebeğini.
Bencede bikaç kere üst üste gir bakalım ultrasona.Ayrıntılıya da gir için rahat edecekse.

canım oncelikle bebegin hayırlı olsun,RABBİM saglıkla dogurmayı nasip etsin.RABBİM tüm hamileleri hayırlısı ile kurtarsın.telaşını ve endişeni anlıyorum.hamilelik çok zor ve özel bir süreç,kıpırdamasa bişey var sanarız,çok kıpırdasa birşey oldu sanarız,kaç grammış,3 lü test ne olmuş?vs.vs.gerçi hep başımızdan geçti,iyi ki tıp var ama çokta abartmamak gerekiyor.eminim bebeginde bir problem yok.sadece hareketleri az olabilir.benim bir arkadaşımda hamileliği boyunca bebegım az hereket edıyor dıyordu,birtek akşam üstleri bıraz tepınırmış,şimdi dogdu saglıklı maşaallah.her bebek aynı olmaz,sen için rahat etsın dıye ıyı bır.dr.un usg sine gir,ve lütfen üzülüpte hamileliği kendine zehir etme,bu haftalardan sonra bebek irileştikçe(hele son aylarda) o zaman daha çok hareket hissedeceksin.saglıcakla kal canım.dualarım seninle.

ha unutmadan ekliyim,dogduktan sonra biraz büyüsün onun tekmeleriyle uyanda gör gününü:bbo:benimki her sabah sırtımı çürütüyor.ALLAH sanada nasip etsin.

hemen sIkma canini ve olumsuz seyler sakin düsünme..bu konuda senin piskoloojinde cok önemli

bebeginle konus,ona müzik dinlet bunlari tepki vericektir insl..

ben konustugum zaman tepki verip vuruyor ve sürekli dinledigi müziklerde var

yani yavas yavas seninkide tepki verir,her cocuk bir olmazki..

Warya bu doktorlara ne demeli arkadaşım kafana taktığın için çok kızacaksın kendine bu meseleyi polipe dediydi dersin.çocuğun tembelliği tutmuştur yaw belki 9 ayı yatarak geçirecek dr efendinin keyfine bizim keyfimize göre hareket edecek hali yok.Hemen yaftayı yapıştırmanın ne alemi var bende daha hissedemiyom hareketlerini boşver sen doktoru bişiyciği yoktur bebişinin yeri rahattır ondan kımıldamaz o

Back
X