moralim cok bozuk.umutsuz hissediyorum kendimi.

rma_rma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2016
639
234
53
cevremde benle ayni zamanda evlenmis olan arkadaslarm hamile kaldi dogurdu bile ..bana goz suzuyorlar ne zaman ne zaman diye.yapiyoz olmuyo diyemem ya.gerci cokta uzun zaman olmado evleneli aslinda 1,5sene oldu .neyse cevre baskisi beni.yordu cunku ben istesemde olmuyo birileri soruncada zoruma gitmeye basliyo artk.tabiki bende cocuk istiyordum ama baslarda akisina brakmistm .son zamanlarda baya ustune dustum bu isin ve doktora gittim denememe ragmen cocugum olmuyor kist falanmi var dedm.hormon testi yapti lh fsh den yuksek cikti pco olabilirim gibi moralim oyle bozukki.ben hic boyle bi ihtimal.dusunmemistm.hayal kirikligna ugradm.tedavisi var isede o gucu bulamiyorim sanki kendimde.cok umutsuzum yaaa hemde cokk aglaya aglaya mahvoldum.bu durumu yasayan varmi biraz rahatlamak istiyorum lutfen psikolojim bozuldu.

Son düzenleme:
cevremde benle ayni zamanda evlenmis olan arkadaslarm hamile kaldi dogurdu bile ..bana goz suzuyorlar ne zaman ne zamam diye.cokta uzun zaman olmado evleneli aslinda.neyse cevre baskisi beni.yordu bende cocuk istiyordum ama akisina birakmstm .son zamanlarda baya ustune dustum bu isin ve doktora gittim denememe ragmen cocugum olmuyor kist falanmi var dedm.hormon testi yapti lh fsh den yuksek cikti pco olabilirim gibi moralim oyle bozukki.ben hic boyle bi ihtimal.dusunmemistm.hayal kirikligna ugradm.tedavisi var isede o gucu bulamiyorim sanki kendimde.cok umutsuzum yaaa hemde cokk aglaya aglaya mahvoldum.bu durumu yasayan varmi biraz rahatlamak istiyorum lutfen psikolojim bozuldu.

Böyle en ufak bileyde moraliniz bozuluyorsa nasıl anne olacaksınız?

Çevre baskısıyla, herkesin var benim de olsunla, ya olmazsayla çocuk sahibi olunmaz, olunmamalı. Sonra mutsuz anneler sorunlu çocuklar ortalıkta kol geziyor. Hazır olmadan çocuk yapmayın.

Her şeyde bir hayır vardır. Pko'lu bir sürü kadın çocuk sahibi olabiliyor.

Çok geçmiş olsun.Bu işlerde önemli olan ilk kural moral.Moralinizi yüksek tutmaya çalışın.eminim tedavisi mümkündür.çok fazla bilgim yok yazdıklarınıza ilgili.Allah yardımcınız olsun

Anlamadığım şu,
Çocuk da çocuk diye kahrediyorsunuz kendinizi,tedavisi varsa bile güç de bulamıyorsunuz.
Allah Allah.
Size böyle bir dert ya da hastalık verilmişse çaresi de verilmiş
Yaptığınız isyana giriyor farkında mısınız.
Ayrıca ,çocuğu siz mi istiyorsunuz çevre mi.

Bosver cevreni kimseyle kiyaslama yapma agzi olan konusuyor iste moralini yuksek tut allahtan baskanhic kimse bilemez nezaman neyin olacagini sagligin yerinde oldumu hersey yollunda gider kafana takma guzel hem daha yeni evlenmisin allahtan umit kesilmez herseyde bir hayir vardir

Böyle en ufak bileyde moraliniz bozuluyorsa nasıl anne olacaksınız?

Çevre baskısıyla, herkesin var benim de olsunla, ya olmazsayla çocuk sahibi olunmaz, olunmamalı. Sonra mutsuz anneler sorunlu çocuklar ortalıkta kol geziyor. Hazır olmadan çocuk yapmayın.

Her şeyde bir hayır vardır. Pko'lu bir sürü kadın çocuk sahibi olabiliyor.
hayir bende istiyorum ama denememe ragmen olmadigi icn cevre baskisi uzuyor beni.anlatamadim herhalde basta. ama aynen en onemlisi moral biliyorumda onun icn burya yazdm zaten

Dert ettiğin şeye bak...kafana daha çok takarsan ters etki yapar bu sitede çok okursun bebek sahibi olmak isteyen kadinlarin çoğu kafalarindan bebek düşüncesini cikardiklari an bebek sahibi oluyor,hem henüz kesinliği bile yok pko oldugunun...kotu düşünerek kendine eziyet etme evliliğinin çocuksuz günlerin tadini cikar.benimde ilk iki sene korunmaması rağmen çocuğum olmadi sonrada üst üste dört bebisim oldu.

Anlamadığım şu,
Çocuk da çocuk diye kahrediyorsunuz kendinizi,tedavisi varsa bile güç de bulamıyorsunuz.
Allah Allah.
Size böyle bir dert ya da hastalık verilmişse çaresi de verilmiş
Yaptığınız isyana giriyor farkında mısınız.
Ayrıca ,çocuğu siz mi istiyorsunuz çevre mi.
ben istiyorum? olmadigi icinde cevrenin soylemleri uzuyor olay bu. neyse sagoln

cevremde benle ayni zamanda evlenmis olan arkadaslarm hamile kaldi dogurdu bile ..bana goz suzuyorlar ne zaman ne zaman diye.yapiyoz olmuyo diyemem ya.gerci cokta uzun zaman olmado evleneli aslinda 1,5sene oldu .neyse cevre baskisi beni.yordu cunku ben istesemde olmuyo birileri soruncada zoruma gitmeye basliyo artk.tabiki bende cocuk istiyordum ama baslarda akisina brakmistm .son zamanlarda baya ustune dustum bu isin ve doktora gittim denememe ragmen cocugum olmuyor kist falanmi var dedm.hormon testi yapti lh fsh den yuksek cikti pco olabilirim gibi moralim oyle bozukki.ben hic boyle bi ihtimal.dusunmemistm.hayal kirikligna ugradm.tedavisi var isede o gucu bulamiyorim sanki kendimde.cok umutsuzum yaaa hemde cokk aglaya aglaya mahvoldum.bu durumu yasayan varmi biraz rahatlamak istiyorum lutfen psikolojim bozuldu.
Benim de bi senedir olmuyo Can'ım tedaviye başladım hormonlarımda problem olmadığı halde. Tıp ilerledi çok herşeyin çözümü var. En önemli şey moral stres yapma sakın. Zaten evlilik yeni oturuyor bi senede öyle düşün Rabbim onu da ayarlamıştır Zaman'ı vardır

Canım böyle düşünme bizde 2 yıllık evliyiz 2 yılda hiç hamile kalmadım bende de pko var annemde de varmış..Ama 1 buçuk sene sonra bana hamile kalmış...Şimdi herşeyin çaresi var.Ben daha yeni tedaviye başladım bak ancak..Düşünüyorum da iyiki de olmamış şimdiye kadar evliliğimi zor rayına oturtabildim daha.Eşimi adam etmeden bende olgunlaşmadan olmamış iyi ki dedim.Ve ne zaman çevre baskısı görsem hadi olsun artık biz yegen istiyoruz yok biz bebek görmek istiyoruz deselerde ben ne yaptım eşimin üstüne gittim evimde huzursuzlugum başladı çevrenin çenesi yüzünden ben eşimden olacaktım..Ve aile olamadan tamamen yıkılacaktı yuvamız.Anladım ki çocuk olsa da millet 2 sevecek diye çocuk yapılmazmış Allahım bana bir fırsat verdi ve devam etmedigim müşavirlik sınavıma devam ediyorum şimdi.Beni çocuk kurtarmaz ailemi çocuk kurtarmaz..Ama mutlulugumuza mutluluk katar eglence katar..Bunun da zamanı oldugunu çok iyi biliyorum 1 ay sonra olmasında 1 yıl sonra olsun geç olsun ama sağlam bir yuvaya gelsin...Ne zaman çevre etkisinden sıyrıldım 2 kişi de eşimle gayet mutlu hatta daha mutlu oldugumu anladım..Kulagını tıka ve eşinin kıymetini bil.Bu arada eşinde problem olabilir doktora gittiniz mi ben pkoydum ama problem eşimden dolayıymış..

Şu çevreyi niye takiyorsunuz anlamıyorum. Benim umrumda değil insanların ne söylediği. Herkes kendine baksın.

Ben de uzun süre sonra gebe kalıp bebeğimi İki aylıkken kaybettim. Bu daha ağır bir acı. Daha kötüsü hamile bir tanıdığın sözde geçmiş olsun'a arayıp kendi bebeğinin ultrason macerasini dinlemek. Daha da psikolojik baskısını çekmek. Allaha havale ediyorum. Bebek olur veya olmaz da insanlık baki. Takmayın siz de herşeyin zamanı var demekki...

Bana da soranlara " çok istiyorsan sen doğur biz sevelim" diyorum. Allah bilir ne Zaman olacağını ama bunu insanlar bilmiyor. Ağızlarının payını ver ki bir daha sormaya cüret edemesinler.

Ben de uzun süre sonra gebe kalıp bebeğimi İki aylıkken kaybettim. Bu daha ağır bir acı. Daha kötüsü hamile bir tanıdığın sözde geçmiş olsun'a arayıp kendi bebeğinin ultrason macerasini dinlemek. Daha da psikolojik baskısını çekmek. Allaha havale ediyorum. Bebek olur veya olmaz da insanlık baki. Takmayın siz de herşeyin zamanı var demekki...
O kayıp sonrası beni hiç düşünmeden kendi hikayesini, Bebek kıpırtılarını ballandırarak anlatan insanları ben de tanıdım maalesef. Böyle zamanlarda insan kimin ne olduğunu anlıyor.

keşke bende 1 buçuk yıllık evli olsam. .
4 yıllık evliyim bebeğim yok doğal olarak aşırı baskı yapıyor millet piskolojim çok bozuldu kimse ile görüşmek bile istemiyorum. ..
yasin geldi yapsana artık diyenler
bi beceremedin diyenler
bu doğuran a kadar ben 3 tane doğururum diyenler...
o kadar çok üstüme geliyorlar ki
asla deniyorum olmuyor demedim sende deme dillerine doluyor millet halden anlamaz allah veriyor bizlik bir durum yok allah verirse alicaz inşallah. .
ben çok pko lu arkadaşlardan duydum hamile kalanı tedavi olmadan bile. .
dediğim gibi Rabbim ol derse olur. .
inşallah sizede bize de isteyen herkese tez zamanda nasip etsin Mevlam ..

Lütfen sakin olun kendinizi bu kadar üzeceğiniz bi durum yok. Evlenince hemen çocuk olmak zorunda değil zaten. Tıp çok gelişti her şeyin bir yolu vardır bol bol dua edin... Allah yardımcınız olsun...

Ya canim o baski yapan cevremi gelip bakacak bebegine sanki.
Millet zaten meraklidr konusmaya
Bekarsindr ne zaman evlilk diye sikistrirlar
Evlendgin gibi cocuk ne zaman derler
Birinci yaparsın ikinci ne zaman olur
Bu boyle surer gider
Bosver cidden.he he diyip gec.
Aman bi sorun var dersen prof kesilirler.bir de doktora git demezler mi.süper fikir cidden
Neyse sen onu birak bak benim fsh im tavandi
90 idi
Erken menopozluyum.tup bebek bile yapilamadi cunku değerler tavan.yumurta sifirdi.her doktor asla olmaz tek care yumurta donasyonu dedi.biri de tas dogurur sen doguramazsn demsti :)
Allahim bana dogal yoldan verdi mucizemi.5 aylik simdi.
Umitszlgi birak lutfen..

O kayıp sonrası beni hiç düşünmeden kendi hikayesini, Bebek kıpırtılarını ballandırarak anlatan insanları ben de tanıdım maalesef. Böyle zamanlarda insan kimin ne olduğunu anlıyor.

Aynen öyle malesef. Ve eşim hala bana inanmıyor. Yaşadığım travmaya mi, Bu muameleye mi, eşimin yaptığına mi üzüleyim.
Allaha havale ediyorum.

Aynen öyle malesef. Ve eşim hala bana inanmıyor. Yaşadığım travmaya mi, Bu muameleye mi, eşimin yaptığına mi üzüleyim.
Allaha havale ediyorum.
Bana da eşim birkaç kez "sana öyle geliyordur, o mutluluğunu seninle paylaşıyordur"dedi ama ben de mutluluğunu paylaşacağı insanın ben olmadığımı ısrarla yeniledim. Zaman geçtikçe ve 9 ay boyunca bana göbeğini göstermesiyle, hamilelikten başka hiçbir muhabbet etmemesiyle art niyetini eşim de anladı. Çektim seti araya rahatım.

Back
X