Erkek İnfertilitesi morfoloji-enfeksiyon ilişkisi deneyimli arkadaşlar yardım lütfennn...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tugok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2010
1.587
1
108
İzmir
merhaba hanımlar

Yaklaşık 9 aydır korunmuyoruz ama bebek sahibi olamadık doktora gittik ve eşimin sperm analizinde morfolojisi %1 çıktı. spermiogram da yuvarlak hüce: BOL LÖKOSİT diye yazıyordu. Doktor diğer faktörlerin iyi olduğunu sadece morfolojide sorun olduğunu bunun da büyük olasılıkla lökosit sayısının fazla olmasına yani enfeksiyona bağlı olduğunu söyledi. Enfeksiyon sorunu olupta antibiyotik tedavisinden sonra morfolijisi yükselen ya da hamile kalan arkadaşlar varmı kızlar.... deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirimm...

merhaba hanımlar

Yaklaşık 9 aydır korunmuyoruz ama bebek sahibi olamadık doktora gittik ve eşimin sperm analizinde morfolojisi %1 çıktı. spermiogram da yuvarlak hüce: BOL LÖKOSİT diye yazıyordu. Doktor diğer faktörlerin iyi olduğunu sadece morfolojide sorun olduğunu bunun da büyük olasılıkla lökosit sayısının fazla olmasına yani enfeksiyona bağlı olduğunu söyledi. Enfeksiyon sorunu olupta antibiyotik tedavisinden sonra morfolijisi yükselen ya da hamile kalan arkadaşlar varmı kızlar.... deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirimm...

canım benim eşiminde sperm değerleri bozuk
ve doktor eşimde enfeksiyon olabilceğini ve olası bir enfeksiyonun
sperm yapısı yani morfolojisini,hızını bozabileceğini söyledi
gerçi bizim test sonucunda fazla lökositimiz olmamasına rağmen
antibiyotiğe başlattı.

Tüp bebek tedavisinden önce bizde de bol lökosit görüldü..Antibiyotik sonucunda lökosit kalmamıştı ama sperm sayısı üç aşağı beş yukarı aynıydı maalesefffff

teşekkürler kızlar pek alakası yokmuş maalesef bakalım artık hakkımızda hayırlısı

arkadaşlar benim eşim enfeksiyona karşı antibiyotik kullandı
ve değerli yüzde yüz artış gösterdi
yani bazı kişlerde enfeksiyon kaynaklı olabiliyor sorun

Enfeksiyon varsa once onun halledilmesi ardindan tekrar sperm testi yapilip bakilmasi lazim
ama soylede bir durum var sperm uretimi 72 gun suruyor yani 10 gun antibiyotik kullanip 11. gun sperm testi verirseniniz yaniltici sonuc alabilirsiiniz 2 ay sonraki deger gercek degeridr bunuda hesaba katin arkadaslar!!!

Back
X