Morg :(

Koku mu?.. bunu hiç düşünmemiştim. Bende babamı geçen yaz kaybettim. Morga girdiğimde herkes ayılıp bayıldığı için çok sinirlendim o anı vedayı yapamadım diye. Koku evet belki biraz bilemiyorum o anı hatırlamaya çalıştım şimdi... ama sıcacıktı. Sonra 2. Gün gasilhanede mi ne orası, buz gibi.. o yüzden morgda ki o sıcacık halini özlüyorum ben. Benim babam da alkol aşkıyla gitti ne yazık ki. Herşeyi yaptım herşeyi bıraksın diye olmadı. Yani ben de olmuyor öyle hassas biri değilim belki ama kardeşim çok etkilenmişti o yüzden az çok anlayabiliyorum durumunuzu ne olduğunu yani. Bu bizim, insan oğlunun gerçeği işte. Ölümü görmek, hemen en yakınınızda görmek sarsıcı olabiliyor ve bu da psikolojik bir etki bırakıyor. Tamamen iç güdüsel aslında. Tavsiyem uzun yürüyüşler ve evinize çiçek alın canlı çiçek. Iyi gelecek. Farklı ağır kokular kullanmayın bir süre çünkü sonra o kokuyla tekrar karşılaştığınızda aklınıza cenazeniz gelebilir. Ben o gün üzerimde ki parfümü kullanamıyorum cok hos bi cicek kokusuydu eskiden, artık babamı kaybedişimin kokusu. Yani kokular, hatıralarımızla aramızda ki zincir gibi. Kolonya da sevmem ben hep hastalık kokusu gibi geliyor. Bazen de koku olmasa da bir koku üretiyor hafızamız. Bahar kokusu mesela benim hep içimi acıtır neden bilmiyorum. Yani evinizde su sıralar koku kullanmayın derim ya da baska bir koku koyun onun yerine; gül suyu dökülür ya aslında o işte bizim yakınımızı o kokuyla hatırlamamız için yapılır ve düşünmemeye çalısmak değil, doğru şekilde düşünmek gerekiyor. Içiniz ürpermesin, o ana surekli gidip o kokuyu normale indirmeye çalısabilirsiniz çünkü evet malesef sevdiklerimiz de ölüyor.

Konu açılalı 1 ayı geçmiş şimdi gördüm kusura bakmayın yorum yapılmış ben de yeni sandım. Umarım geçmiştir etkisi.

Back
X