'Moskovanın şifresi'' ve ''Laz Trakula'' daki şive katliamı buyrun:)

ArkAngel

Yaşamak, Direnmektir...
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
1.413
2
106
Rize
Evet arkadaşlar, Yakında vizyona ''Moskovanın şifresi'' ve ''Laz Trakula'' gösterime girecek... Ben Sinema sever ve konu başlığı itibariyle Karadenizli olarak biraz sitemkar olacağım sizlerinde fikirlerini almak istiyorum... Şimdi;

Birçok Dizide şive kullanıldı başarılıydı fikrimce.. Ama iş beyaz perdeye gelince tam bir hüsrandı neden?

''Sümelanın Şifresi'' ile başlayan ardından ''Yangın var'' ile devam eden bir karadeniz konsepti oluşturulmaya çalışıldı. Bu iki filmdede ne kültürümüz doğru düzgün gösterildi nede şivemiz..

Şimdi eğer Karadeniz şivesi kullanılacaksa(ki bütün şiveler için geçerli) neden biraz eğitim almayı denemiyorlarda klişeleşmiş kalıpları kullanıyorlar? Başına ''haçan'' sonunada ''da'' eklemeklemi şive oluyor! Bu nasıl bir bilgisizliktir...

Vizyona yeni girecek olan 2 filmde rezaletten başka birşey değil. Hadi
moskovanın şifresi 2. film biraz bişe katmışlardır ama o laz trakula nedir?!.. Bizler 'D' harfinin kullanıldığı yerde 'T' harfini kullanmayız zaten bunu kim uydurmuşsa artık:)
Üreticiliği olmayan senaristlerin yönetmenlerin gişe yapmak uğruna yaptıkları ''Temel fıkralarına'' gülen bir millet nasılsa bunada gülerler şeklindeki saçma düşüncelerinden kaynaklanıyor bu durum...
Daha çok şey yazarımda sıkılmayınız okumaktan:) Siz beni anlamışsınızdır lütfen fikirlerinizi esirgemeyin..

SAYGILARIMLA...

Son düzenleme:
[video=dailymotion;xtly05]http://www.dailymotion.com/video/xtly05_moskova-nyn-yifresi-temel-teaser-eyek-arysy-18-laz-haber_shortfilms#.UKreAeTZbmk[/video]

Evet... ''Moskovanın Şifresi'' nihayet gösterimde. Kapalı gişe yapıyor ilk filmi gibi bende gittim izledim...

Sinema ve Dizileri sonuna kadar eleştirmek hakkımızdır değil mi?

Konumuzun içeriği şive... Tam beklediğim gibi çıktı bir kaç trabzonlu oyuncu hariç berbat ötesi bir şive kullanılmış yine.

Diğeri konu ise; Türk komedi sinemasında küfürle güldürmek diye bir akım başladı. Filmin tek komik yerleri küfürler! Yani millet ona gülüyordu...

Biz Kemal Sunal ile büyüdük onun en kötü küfrü bile masumaneydi yerindeydi.

Şimdi Cem Yılmaz, Yılmaz erdoğan, Tolga Çevik küfür etmedende güldürmüyormu bizi.

Komedi başka birşey, böylesine saçmalamak bambaşka umarım bu akım fazla büyümez...

Saygılarımla...

--Sümelanın Şifresi--Geçen dvdsini almış babam ailecek topandık, izleyelim biraz gülelim dedik. İnanır mısınız bir sahnede bile gülümseyemedik, yarısına gelmeden kapattık, ağzımızın tadı kaçtı resmen.

Son düzenleme:
karadeniz sivesini da,geleyrum gideyrum demek zanneden oyuncu bollugunda sinir hastası olmamak elde değil.
o acıdan tuba buyukustun un yuregine sor daki performansı sac bas yolduracak cinstendi.
bu bence biraz da yonetmenin ve oyuncu danısmanlarının ozeni ile ilgili bir durum diye dusunuyorum

Benim eşim karadenizli. Biz filmlerde ya da dizilerde karadeniz şivesi duyunca yuh ya bu kadar da zorlama olmaz diyoruz. Çünkü gerçeği ile gerçekten alakası yok. Çok çok abartılı buluyorum bende. Ve hiç doğal değil. Durun şimdi şive yapacağım, dikkat!!! der gibi. Bazıları da sanki şive yapmaya çalışırken acı çekiyor gibi yüz ifadeleri filan.

Back
X