• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Motivasyon eksikliği :(

lunabrava

L'amour c'est comme un jour
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
885
515
133
Lise 2 dil sınıfı öğrencisiyim.İlk dönem 10. sınıfların birincisi oldum.Bu dönem hiç çalışma isteğim yok :( ne yapacağım bilmiyorum ki haftaya sınavlar da başlayacak lütfen yardım edin bir şeyler önerin bana :( Çok mutsuzum çok :(

stres mi var.stresin varsa sana kesinlikleeeee melissa çayını öneririm.çok rahatlatıyo.

bende bu ara çok stresliyim stresli olduğum için her şeye kafayı takıp oturup ağlıyorum ders mers de çalışamıyorum peki bu çay uyku filan getirir mi ders çalışalım diye çay içip sonra horul horul uyumayalım da

Benim bildiğim kadarıyla evet biraz uyku yapıyor ama strese karşı da çok etkili arkadaşın dediğin gibi. İsterseniz yatmadan 1-2 saat önce için sabah kalktığınızda içme isteği olursa bir bardakta sabah için, uykunuz gelirse arkasından filtre kahveyle dengeleyebilirsiniz.

biraz kendini dinle mesela 1 gün çalışmadığın zaman bunu zarar olarak değilde kendine vermiş olduğun bir ödül gibi düşün.diğer gün çalıştığında kendini mahrum etmediğini kavrarsın bu da iyi bir etki yapar.

bende bu ara çok stresliyim stresli olduğum için her şeye kafayı takıp oturup ağlıyorum ders mers de çalışamıyorum peki bu çay uyku filan getirir mi ders çalışalım diye çay içip sonra horul horul uyumayalım da

yetiştim:)) yok ben kullanıyorum.kesinlikle uyku yapmıyo.o kantaron gibi bitkiler gibi uyku yapmıyo...rahatladığını göreceksin.uykuların düzene girecek sanki böyle bir anda sinirlerin gidecek.:51:

Ben de dil öğrencisiyim son sınıfım üstelik :) Diğer arkadaşların da dediği gibi bir günü kendine ayır ve bunu o günü "harcamışsın" gibi düşünme.Bir öğrencinin en güzel motivasyon kaynağı da ilerideki yaşamını hayal etmesidir.Bu sana güç verecek emin ol :)

şu an senin yerinde olmak için can atan binlerce mezun lise öğrencisi var. Zamanını iyi kullanarak hem derslerine çalışıp hem de önündeki üniversite sınavlarına hazırlanabilirsin. Bir arkadaşın da dediği gibi geleceğini düşünmek senin için en iyi motivasyon olacaktır.

Notların düşük olursa istediğin bölümü kazanamayabilirsin. İstediğin bölümü kazanmazsan istediğin işe giremezsin. İyi maaş alamazsın. Evlendiğin zaman iki yakan bir araya gelmez kirayı nasıl ödüycem çocuğu nasıl okutcam diye kara kara düşünürsün. Araba ev alamazsın. Tatile gidecek paran olmaz. Dışarda yemek bile yiyemezsin. Çocuğuna beğendiğin oyuncakları veya giysileri alamazsın.Umarım yeterince motive edici olmuşumdur.

Notların düşük olursa istediğin bölümü kazanamayabilirsin. İstediğin bölümü kazanmazsan istediğin işe giremezsin. İyi maaş alamazsın. Evlendiğin zaman iki yakan bir araya gelmez kirayı nasıl ödüycem çocuğu nasıl okutcam diye kara kara düşünürsün. Araba ev alamazsın. Tatile gidecek paran olmaz. Dışarda yemek bile yiyemezsin. Çocuğuna beğendiğin oyuncakları veya giysileri alamazsın.Umarım yeterince motive edici olmuşumdur.

bende kardeşime hep söylüyorum bunları.aynı bennn:37::37:

Back
X