Motivasyona ihtiyacım var

iremiremirem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
234
1
96
37
Ankara
mrb benim sorunum biraz farklı yardımınıza önerilerinize ihtiyacım var beni bir kardeş gibi görun lutfen.ben universite 1.sınıfta ögrenciyim.iyi de bir bölumde okuyorum kendi istegimle girdim ailemde onayladı yalnız söyle bir sorunum var sınavlara son gun belki çalışıyorum bazen çalışmadan giriyorum lisede yaptıgım gibi.sorun şu ki derslere çogunlukla gitmiyorum
nedenini tam olarak çözemedim ama okula ısınamadım.belki arkadaş çevrenden dolayıdır diyebilirsiniz olabilir.ama geçen sene hazırlıktayken süper bir arkadaş ortamım vardı ozamanda devamsızlık hakkımı kullanıyordum.haliyle notlarım bir düşük bir yuksek evet derslerimden gecebiliyorum bir iki tanesi hariç ama not ortalamam çok kötu okulum da yaz okulu bazen açılıyor.70 barajı var kısacası ders çalışmak zorundayım ama yapamıyorum.lisede de çalışma alışkanlıgım yoktu ama derslere devam ederdim dinlerdim öyle başarılı olurdum.yorumlarınızı bekliyorum

eveeeettt çogu ogrencı böle sanırım ..
eger arkadaslarından dolayı ıse canm dengeyı kur hem onlarla ol bellı saatte kadar hemde ders calıs eve gelınce ...

sunuda unutma ne yapıorsan aklın onda olsun gezerken dersı dusunme anı yasa
ders calısırkenn keske gezsemm deme ....

bır kere basla calısmaya gerısı gelır fınallere az kaldı sanırsam ;) bak ben yrn baslıyorum çalısmayaa :D

Ders çalışmak için kendini zorla desem olmaz çünkü asıl becerilemeyen şey o bence.İlk önce seni ders çalışmaktan alıkoyan şeyi bul.Çözümü ancak o zaman bulabilirsin..benneyaptımki

bu sene okulda öyle samimi arkadaşlarım yok:çok üzgünüm:sadece bir iki kez sinemaya gidecek kadar samimiyiz normalde msjlaşıyoruz ama nasılsın iyimisin okul nasıl yarın gelecekmisin sınav ne zman gibi konular.vizeler yeni bitti finallerde bir iki haftaya baslar.ailemle okul yuzunden birbirimize giriyoruz.derse oturmak tam bi eziyet benim için:(:(

canım üniversite de genelde başlarda olur bu sorunlar...arkadaşlıklarda lisedeki gibi hemen oluvermez...zaman gerekir...hem sağlıklı olanı da böylesi...inan zamanla taşlar yerine oturur..ben birinci sınıfta 1.dönemde sınıftakilerden bile habersizdim...ev arkadaşımla sorunlarım olmuştu...ama sonra çok güzel ortamlarımız oldu...
sen kendini ikna etmeye çalış işte şu sınavı geçersem kendimi şöyle ödüllendireceğim..şunu yapacağım felan gibi..
devamsızlığını kullanmana bişey diyemeyeceğim bizde kullanırdık ailemizin yanında geçirmek adına kullanırdık bazen bunun gibi...
ben kısımlara ayırırdım çalışacağım konuları zamana bölerdim arada dinlenirdim kahve molası verirdim...müzik dinlerdim...bu gibi şeylerde yapabilirsin...
ne güzel yaaa o günlerin değerini bil..sen böyle yazınca burnumun direği sızladı ne güzel günlerdi...şimdi istesekte o sıralarda değiliz bak hayat böyle...

canim bu kisir donguyu yenebilecek olan sensin sadece
kendine cok yogun olmayan gunluk programlar hazirla
saat basi molalar ver ver gun sonunda yaptgin programa uyduuysan kendini odullendir
emin ol son 2 senedir bu yontemi uyguluyorum ve cok ise yaradi..
denemeden cabalamadan olmaz demi? en azindan denemelisin.

yaa cnm arkadaşım sana bişey söyliyimmi
ahh ahhhh o okul yılları
nasıl özledim nasıl özledim sadece 1 günlüğüne o okul yıllarıma dönebilseydim
bizde öyleydik son zamanlar çalışırdık
ama zamanında ve öğrenmek için çalış derim geçmek için değil yani idealin olsun işini tam kap
o okul zamanlarında derdim bıktım okuldan derlerden mezun olsam da çalışsam ne güzel ders çalışma derdin yok çalış gel eve derdim
çalışmak herşeyden zor
iş yeri sorunlarr bitmezzz
ama en rahat okul yıllarıymış en zor dersler olsa bilee
sen sen ol iyi değerlendir bu yıllarını çalış çalış çalış profesyonel olmak için mesleğinde geçmek için değill
benden tavsiyedir arkadaşımmkaydirigubbakcemile5

teşekkur ederim yorum yaptıgınız için.gelecegi düşününce korkuyorum nasıl olacak diye iş hayatı şimdi kolay gibi geliyordu bana:(anladım ki gelen gideni aratıyor.eskiden rekabet duygum vardı onunla birşeyler yapabilirdim şimdi oda yok.

öncelikle istemeniz lazım...
zorla hiçbirşey olmaz arkadaşım...
yazık değilmi boş geçen zamanlarınıza,
bakın sene sonu geliyor,neden daha yüksek
puanlarla okulunuzu bitirmeyesiniz...
bir insanı iyi de eden arkadaştır,kötü eden de arkadaştır...
neden arkadaşlarınız yüzünden sene kaybınız olsun ya da vasat bir öğrenci olun...
aileniz sizi bu zor şartlarda okutuyor,
bizler anne baba olarak çocuklarımız için
her türlü fedakarlığı yaparız ama çocuklarımızdan
istediğimiz sadece çalışıp başarılı olmalarıdır...
çalışırsanız da kendinize,çalışmazsanızda...
ama siz bugünden sonra dört elle sarılacaksınız ve
""Başardım"" diye yeni bir konu açacaksınız...
buna ben inanıyorum,ya siz??
sevgiler...

kendi rekabetini kendin yarat.. biz sana buradan ne anlatırsak anlatalım sorun hala yerinde duruyor olacak.. bunu ancak sen çözebilirsin canım..

aslında bu yaşadığımız mevsim nedeniyle de olabiliyor.. kendimden örnek vermek gerekirse ben de ikinci dönem derslerimi daha düşük notlarla geçerdim.. hava sıcak, dışarısı kaynıyo, cıvıl cıvıl, arkadaşlarla muhabbet etmek varken neden derse gireyim yada amaaannn zaten biliyorum ben bunları diye çalışamazdım.. bunu da ancak son sene farkettim... ve iş işten geçmişti..

sen ise sorunun farkına erken varmışsın, önlemini de ancak sen alabilirsin...

başarılar..a.s.

mrb benim sorunum biraz farklı yardımınıza önerilerinize ihtiyacım var beni bir kardeş gibi görun lutfen.ben universite 1.sınıfta ögrenciyim.iyi de bir bölumde okuyorum kendi istegimle girdim ailemde onayladı yalnız söyle bir sorunum var sınavlara son gun belki çalışıyorum bazen çalışmadan giriyorum lisede yaptıgım gibi.sorun şu ki derslere çogunlukla gitmiyorum
nedenini tam olarak çözemedim ama okula ısınamadım.belki arkadaş çevrenden dolayıdır diyebilirsiniz olabilir.ama geçen sene hazırlıktayken süper bir arkadaş ortamım vardı ozamanda devamsızlık hakkımı kullanıyordum.haliyle notlarım bir düşük bir yuksek evet derslerimden gecebiliyorum bir iki tanesi hariç ama not ortalamam çok kötu okulum da yaz okulu bazen açılıyor.70 barajı var kısacası ders çalışmak zorundayım ama yapamıyorum.lisede de çalışma alışkanlıgım yoktu ama derslere devam ederdim dinlerdim öyle başarılı olurdum.yorumlarınızı bekliyorum
al işte aynı ben ve bircok arkadasım gibi. hatta bircok arkadasımı bırak karsılastıgım hemen hemen herkes böyle.. sınav ve not sistemimiz aynı.. ne zor oldugunu biliorum.. ama sınav günü kapıya gelmeden calısmıyorum yada calısmadan giriyorum.. galiba ögrencilik böyle.. CC alsam yeter diorum.. gecmesemde takılma yaz okulu var diorum.. galiba rahatlıktan kaynaklanıyo.. yada motivasyon ve azim düşüklüğü.. belkide bilmiyorumkafamçokkarıştı

kasamıyorum kendimi.. ama ne zaman üzüntülü olsam sıkıntılı olsam derse sarıyorum.. mutlu anlarımda niye böle olmuyo bilmiyorum...:delphin:kafamçokkarıştı

bende öleydim canım hiç ders çalışmazdım sabaha kadar arkadaşlarla lak lak yapan ben sınav günü erkenden uykum gelirdi ve yatardım sabah çalışırım erken kalkar diye ama malesef sabahta çalışmazdım kaydirigubbakcemile3
bizim okulun barajıda 70ti ve biliyorumki biraz zorluyo bu durum ama ümitsizliğe kapılma benim bittiyse 4 yılda bu okul seninde biter çok fazla sıkma canını çalışmaya gayret et kalınca yine seni bulacak bu sıkıntı geçmeye çalışşş allah yardımcın olsun

al işte benden bi tane daha:)..tek değilsin üzülme..bende allahlık alibeyim:delphin:bismillah diyip giriyorum:)hayatım boyunca ders çalışmadım..içim daralıyo delikafadulden..zorlama ama dersi derste dinlemeye çalış..not tut..bırak arkadaş ortamından sanane..sen dersine çalış kimseden fayda yok..ben böyleyim ama sen kurtulabilirsin sen seçilmiş kişi olabilirsin:))allah zihin açıklığı versin

öğrencilik gibisi varmı canım ya... bence kendini biraz toparlayıp derslerine yönelmen gerek... yaz geliyor öğrenciliğin tadını çıkar... dersi derste iyi dimnlersen çalışmasanda aklında mutlaka kalanlar yeterli olur.... biraz da final öncesinde göz gezdirirsen başarıyı yakalarsın canım... şimdi biraz gayret et canım iş hayatına geçince gerçek hayatla tınışıyorsun keşke öğrenci olsam diyorsun ama o günler geri gelmiyor malesef...

hanımlar ben bi yolunu buldum sonunda....ilk işim odamı toplamak oldu zaten o dagınıklıkta nasıl çalışmayı aklımdan geçirdiysem:)..sonrada laptopu kaldırdım ortada olunca msn di KK ydı çok takılıyorum ne yapayım.elimde alınca bırakamıyorum sanırım bu işler biraz irade...benimle aynı sorunu olan arkadşlara yardımcı olmak istedim.şimdi daha iyiyim.bilgisayar olmayınca çaresiz ders çalışıyorum.

"Bu mesajı ne zaman yazdım yau" diye düşündüm bir an kaydirigubbakcemile3
Herkes geçiyor bu yollardan ve o okul bir şekilde bitiyor merak etme.. Azıcık sorumluluk duygusu, başka bir şeye gerek yok :)

vallahi ben üniversitede daha beterdim inan..son gun calısıyordum..ve hç bir zaman derslere grmyordum cunku anfi benı boguyoo sınıf benı boguyoo hocalar benı boguyodu...girsem ble derse ya şiir yazadım yada hayel kurardım..viize final zamanı en çalışkanın arkasına oturur sonra kopya isterdim..ama ben bölümümü sevmiyodum hiç..ite kaka yaz okulu bütünleme falan derken bitti..şimd yeniden hazırlanıyorum ama bu sefer istedigim bölüme...o yüzden canını sıkmaa..moralini bozmaa..canın istemiyorsa calısma..cunku zorla yaparsan aklına hç birşey girmezz..denedim olmadı bende...canın istedigi zaman calıs..eglence gibi düşün belki biraz moralin düzelirr

Madem kardeş olarak Görces senii söle diyimmm...

bak ablacımm aklını basına topla.adam gibi oku. ders calıs. lise den zordur bu dersler. calıscaksın iyi bi gelecek istiyorsan.
arkadas ortamı yapmak önemli tabii okul hayatında. ama amaç o değil.
önce derslerini hallet sonra arkadas cevresi vs düşün.
yarın bigün vasıfsız elemalıktan ac kalırsan arkadaslarının bi tanesi bile sana bi kurus para vermicek :oklava:

Madem kardeş olarak Görces senii söle diyimmm...

bak ablacımm aklını basına topla.adam gibi oku. ders calıs. lise den zordur bu dersler. calıscaksın iyi bi gelecek istiyorsan.
arkadas ortamı yapmak önemli tabii okul hayatında. ama amaç o değil.
önce derslerini hallet sonra arkadas cevresi vs düşün.
yarın bigün vasıfsız elemalıktan ac kalırsan arkadaslarının bi tanesi bile sana bi kurus para vermicek :oklava:

Üniversite mezunu olup da aç kalmak da kötü değil mi? Benim şu anda motive olamamamdaki en büyük etken mezun olan hiçbir arkadaşımın doğru düzgün iş bulamamasıdır.. Asgari ücretle bir yerlere girebilenler oldu.. Buna bile şükrediyorlar.. Gel de motive ol şimdi :1no2:

Back
X