Motivasyonunuzu nasıl sağlıyorsunuz ?

witch hunt

1gunluk SucukluKuruFasulye
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2010
10.523
29.498
798
Merhabalar ..Herkesin hiçbir şey yapmak istemediği,elini bile kaldırmak istemediği zamanlar olmuştur ..Şöyle eve bir baktığınızda ,temizlenmesi gereken odalar,yıkanması gereken çamaşırlar,yapılması gereken yemek,ilgi isteyen bir çocuk,yine ilgi bekleyen çocuktan farksız bir eş ...
Ya da çalışıyorsanız yapmanız gereken bir yığın angarya..Katlanmak zorunda kaldığınız iş arkadaşları,tahammül etmekte zorlandığınız bir sürü şey..
Okuyorsanız yapmanız gereken bir sürü şey,gitmeniz gereken okul,bekleyen ödevler,dersler vs..
Hiçbir şey yapmaya mecaliniz olmadığı zamanlarda kendi kendinizi motive edebiliyor musunuz ? Ya da sürekliliğinizi nasıl sağlıyorsunuz ,atalete düştüğünüz zaman nasıl silkelenip ayaklanıyorsunuz ?
Ben şu aralar hiçbir şey yapmak istemiyorum ,canım odadan çıkmak istemiyor ,ne yapsam olmayacak gibi bir his kaplıyor bütün ruhumu ..Modum düşük ,sizler ışık olabilir misiniz ?

Bir kahve yapiyorum oturuyorum etrafin daginikligini izliyorum.oglumu doyuruyorum onun tum islerini halledip kendi yuzumu bile yikamadan saclarim darmadaginik ustumde 3 gunluk kiyafetlerle oglumla ogle uykusuna yatiyorum.ama bu durum en fazla 1 gun suruyor sonra hooooopppp sabahin 7 sinde ew temizligi :)

Sonrası nasl oluyor işte :) Naıl tekrar ve bu kadar hızlı toparlanabiliyorsunuz ?

Ben ogrenciym staj okul dersler sinavlar sevgisiyle olan skintilar gün içinde yasadgm skintilar derken öteki sabah yataktan kalkmak istemiyorum bugün gitmiycem diyorum, ama içimden bir ses git ve yapman gerekeni yap diyor. Gitmesem stajda yok yazilicam okulda yok yazilicam derse girmedgm için cikicak yerleri not alamiycam sevgilimi goreniycem arkadaşlarımla sohbet edemiycem... O gün bana bir şey kazandirmiycak.. Gün sonunda yine yorgun olucam ama tüm islerimi halletmis olucam..
Su an daginik bir oda beni bekliyor. Ben kalkip yerdeki kıyafetleri toplamasam masayi toplamasam yatagi toplamasam neye yarari var ? Evet bir sure yorulucam ama sonra o tertemiz odada uzanip dinlenicem.. :)

Ben evli değilim anca okul,ödev konusundaki motivasyon sağlamamı anlatabilirim :):)
Şunun bilincindeyim eğer ödevlerimi,konu tekrarlarını zamanında yapmazsam birikir,birikir... Ve bu sınav zamanı bana yük olur.
Sen de bu şekilde yapabilirsin mesela ütüyü yapmazsan,çamaşırları yıkamazsan onlar birikir ve altından kalkamazsın gözünde büyür..

Sonrası nasl oluyor işte :) Naıl tekrar ve bu kadar hızlı toparlanabiliyorsunuz ?
Iste ben bu halimden nasil kurtulurum diye dusunmuyorum hic.dusundukce isin icinden cikamiyorum cunku. Takmiyorum kafama hiiiicccc.zaten mecburiyette biniyo uzerime siviyorum kollari allah ne verdiyse.sonra bi bakiyorum ew mis brn mis. Oyle iste bi duse bi kalka oluyor

Motivasyonunuzu yapmazsam bana bir şey kazandırmayacak şeklinde sağlıyorsunuz demek ..Evet ama bir de bunun kazandırmazsa kazandırmasın ,kaybedersem kaybedeyim boyutu var o da evlere şenlik Yani yapsam ne yapmasam ne boyutu ,her şey boş işte ..Koşuyosun,çabalıyosun ne için ???

evet teorik olarak farkındayım ,ama pratik konusunda bişi diyemicem :)

[QUOTE="gokce2için ost: 37813572, member: 194053" icitivasyonunuzu yapmazsam bana bir şey kazandırmayacak şeklinde sağlıyorsunuz demek ..Evet ama bir de bunun kazandırmazsa kazandırmasın ,kaybedersem kaybedeyim boyutu var o da evlere şenlik Yani yapsam ne yapmasam ne boyutu ,her şey boş işte ..Koşuyosun,çabalıyosun ne için ???[/QUOTE]
Sadece kendim icin kendimi daha mutlu daha zinde hissetmek icin

evliyim ,çalışıyorum ,okuyorum ...

O zaman isteksizlik normal bence temizlik konusunda.Çünkü eğitim,çalışma hayatı,evlilik zor...
Şöyle plan yapsanız; Mesela işinizi cuma akşamından halledin banyo,mutfak temizliği,etrafı toparlama gibi işleri
Cumartesi günü yerleri silersiniz,evi süpürürsünüz ve toz alırsınız. Böyle günlere ayırsanız bazı işleri daha iyi olmaz mı?
Ayda 1'de daha ayrıntılı bir temizlik yaparsınız belki camları,halıları silme vs.

uykunu iyice alana kadar uyu
kalk sonra güzel bi kahve iç .
tv izle müzik dinle vs .
ufaktan başla birazda hırs et bitiricem bugün diye . .
bittikten sonra tüm işlerin bi hafta rahatım de ve duş al tekrar yan gel yat

evliyim ,çalışıyorum ,okuyorum ...
Aynı.evliyim,çalışıyorum,okuyorum sayılır(Formasyon alıyorum) artı kpss ye hazırlanıyorum,artı çocuğum var. Ve aynı durumdayım,bendeki motive eksikliğinin sebebi mukemmeliyetcilik,biraz dikkat dağınıklığı ve allah vergisi bir tembellik.bununla birlikte kafada deli planlar.ben çözüm bulamadım henüz,takipteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…