• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mozaik embriyo transferi

4747Pek

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
12
Puanlar
8
Arkadaşlar benım 1.tüp bebek tedavimde 4 tane 5.gün iyi kalite embriyom çıktı 2-2 transfer edildi sebebi yokken tutunmadı. Sonra doğal gebeliğim oldu kımyasal oldu. Tekrar tüp bebek tedavısıne başladık bu sefer genetiğe verdik 3 tane 6.gün embriyosundan 2 si tamamen sağlıksız biri de %75 mozaik Monozomi 10 geldi. Benım talebimle transfer edilebilir bir embriyo tutma ihtimali çok düşük dedi doktorumuz tutsa dahi düşük olma genetik bozukluğu olma ihtimali var dedi ama denemeye değer dedi. Çünkü ben ohss oluyorum her yumurta toplamada günlerce hastanede yatmak zorunda kalıyorum ve haftalarca acı cekıyorum. Bir daha tüp bebek denemek te istemiyorum sağlığımdan oldum çünkü. Aranızda mozaik embriyo transferi yapan var mı bilgisi olan var mı

Ben yaptırmamayı tercih etmiştim, bende 3 kromozomda %50 gibi bir hasar vardı. Eskiden mozaik embriyolar hiç transfer edilmiyordu ama artık belli bir yüzdenin altındaysa edilebiliyor. Transfer sonrası anne rahminde kendini düzeltme ihtimali var ama transfer öncesi sakatlık, zihinsel engellilik, organ eksiği vb. gibi durumları kabul ettiğinize dair belge imzalıyorsunuz; yani engelli olma ihtimali de oluyor. 10. haftada kanınızdan fetal dna testi ile tekrar hastalık bakılıyor. Açıkçası ben böyle bir stresi yaşamaya ve risk almaya değer görmedim. Düşük olsa ya da alınmak zorunda kalsa da denemek isterim, stresle baş edebilirim derseniz denenebilir.

Ben iki defa tüp bebek yaptırdım elhamdülillah bir kızım var biri de yolda kızımın gelecek inşallah ama mozaik transfer ettirmek istemezdim milyarlar döktük emek harcadık neler çektik 6-23 haftaya kadar banyoda uyudum kusma atakları yüzünden kollarımda serum takılacak yer kalmadı niye engelli olabilir kısmındaki biliri kabul edeyim ki değil mi bunca derdine rağmen ha gayret uğraş yeni embriyo için mozaik embriyonun engelli sakat ihtimali varsa eğer tamamen ele ama yoksa dondurabilirsin en son ihtimal o kalır bir şeye sebep olamayacaksa kaş yaparken göz çıkarsa çok üzülürsün

Back
X