Kekler - Pastalar Mozaik pasta

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
158
Adana
margarini eritip üzerine sütü, kakaoyu ve şekeri ekleyip eriyene kadar kadar karıştır. 1 taşım kaynat.
ılımaya bırak. bisküvileri bir kapta elinle kır,üzerine ılıyan sosu,portakal kabugu rendesi ve ceviz koy,güzelce karıştır. streç film ya da aliminyum folyoya sararak buzdolabının buzlugunda en az 2 saat beklet.

ben mozaik pastayı daha hafif olması için puding le yapıyorum.bisküvileri kırıp pişmiş ve sıcak olna pudingin içine katıyorum.sonrada sarıp dolaba....
daha hafif oluyor tadıda çok güzel oluyor.tavsiye ederim.....

ben mozaik pastayı daha hafif olması için puding le yapıyorum.bisküvileri kırıp pişmiş ve sıcak olna pudingin içine katıyorum.sonrada sarıp dolaba....

geçen gün denedim bendegerçi ilk yapışım degildi ama..bisküvileri pudingin içine kırdım.birazda muz koydum içine..sonra sardım kagıdadogru buzluga attım.ama çıkardıktan 1 saat sonra yumuşadı..hiç güzel degildi..beceremedim yani nerde hata yaptıysamjeyyar

geçen gün denedim bendegerçi ilk yapışım degildi ama..bisküvileri pudingin içine kırdım.birazda muz koydum içine..sonra sardım kagıdadogru buzluga attım.ama çıkardıktan 1 saat sonra yumuşadı..hiç güzel degildi..beceremedim yani nerde hata yaptıysamjeyyar

pudingle ölee olur canım
bu arada aliminyum folya gercekten yapışıo bazen ama alternatif olarak neye sarılabilir

mutlaka güzel oluyordur ama arkadaşın dediği gibi dolaptan çıkınca kalıp gibi durmaz puding

tarifin çok güzel canım bende küçüklüğümden beri bilirm yaparım yanii alümunyum folyo en iyisi ben hep yaparım ama yapışmadı hiç sadece yumurta koymanız gerekiyor sanırım ama pişirmiceksiniz ona dikkat edin bir tane katıcaksınızyerimseniben

Aynı tarifi bende yumurta koyarak yapıyordum ama sonradan başkalrının koymadığını duyunca bende cıkardım listeden yumurtayı ben karışımı kaynatmadan yapıyorum yağı eritip ben cok seviyorum bu pastayı eşimde öle :)

Bide bunu 2 paket bisküviyi 1paket krem şantı ilede deneyin derim :) oda güzl oluyo krem şantinin içine bisküvileri kırıyosunus sonra dolaba

sarmak içinde buzdolabı poşetlerinin büyük boylarını ikiye ayırıp yapabiirsiniz gayet rahat ayrılıyor yerimseniben

a.s.

Aynı tarifi bende yumurta koyarak yapıyordum ama sonradan başkalrının koymadığını duyunca bende cıkardım listeden yumurtayı ben karışımı kaynatmadan yapıyorum yağı eritip ben cok seviyorum bu pastayı eşimde öle :)

Bide bunu 2 paket bisküviyi 1paket krem şantı ilede deneyin derim :) oda güzl oluyo krem şantinin içine bisküvileri kırıyosunus sonra dolaba

sarmak içinde buzdolabı poşetlerinin büyük boylarını ikiye ayırıp yapabiirsiniz gayet rahat ayrılıyor yerimseniben

a.s.
canımmmm. yumurta kakao süt karışımına ilave olarak mı krem şanti kullanıyorsun, yoksa sadece krem şanti içine mi bisküvileri kırıyorsun.fisfisfis

bende içine yumurta koyarak yapıyorum hem daha net şekil alıyor birde ayrıyeten bir paket vanilya kokusuna diyecek yok.

buzdolabı poşetinede sarabilirsiniz benim ablam yapıyordu bende yaptım bi kaç sefer hiç yapışmadı.bu arada margarini ateste eritmiyorsunuz oda sıcaklıgında yumusamasını bekledikten sonra (elinizle margarini ezebileceksiniz yani) karısımın içine koyuyorsunuz.belkide erittiğiniz için yapışıyor olabilir.

Canım Bende Pudingin İçine mesela kakaolu pudingse beyaz çikolatalı gofret koyuyorum üst tarafınada vanilya koyuyorum harika oluyor tavsiye ederim

Back
X