- Emoji Skoru
- 60
- Puanlar
- 18
- Konu Sahibi ciceklerdenbiri
-
Merhaba nurbanu, tedavi uzun süre oldumsağlık anksiyetesi için tedavi oluyor musunuz ? yumurtalık kisti adetle atılır jinekolojıye gidip adet sonunda baktırın ultrasonla aynı konudan 2 kez açmışsınız bu arada
çok geçmiş olsun ama yardım al muhakkak sürekli panik olmak çok yorucu kendimden biliyorum geçmiş olsun çokMerhaba nurbanu, tedavi uzun süre oldumaslında her şey yolundaydı ama tendon iltihabı yüzünden sağ bacağım korkunç derecede ağırmaya başladı bir hafta önce. Antibiyotik ve kas gevşetici tedavisine başladık dün doktorumla henüz etki göremedim ağrısı da fena şiddetli. Dolayısıyla panik atağım tetiklendi
Konuyu yanlış yere mi açtım doğru yere mi bilemedim o yüzden iki yerde de olsun diye bıraktım.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Herşeyden önemlisi kalça kemigindeki ödem çünkü o illet bişey.Neden olmuş olabilir ? Ankilozan spondolit testi yaptirdinmiMerhaba arkadaşlar,
Ekim ayında bana fibromiyalji ön tanısı konuldu. Bu süreçte tüm kan testlerim yapıldı; iltihaplı romatizma testim negatifti. Doktorun fibrodan çok romatizma bekliyordu ama sonuçlar temiz çıkınca bu şekilde ilerledik. O dönemden sonra genel olarak iyiydim.
Aralık ayının başında ağır bir grip geçirdim. Bunun ardından bel ve bacak ağrılarım başladı. Özellikle bacak ağrım kasık içinden başlayıp dizime kadar uzanıyordu. Kasık içimde “tık tık” şeklinde bir his/ses de oluyordu.
Bir gece şiddetli bir ağrıyla uyandım ve sabaha kadar bacak ağrısı nedeniyle ağladım. Bacağım hareketsiz dururken bile yanma şeklinde kasığımdan itibaren ağrıyordu.
Ertesi gün tekrar doktoruma gittim. Muayene etti ve yine romatizmal bir tabloya benzetti. Bunun üzerine CRP testi ve MR istedi. MR sonucunda gerçekten romatizma başlangıcına işaret eden bulgular olduğu söylendi. CRP değerim 15 çıktı; zaten yeni grip atlatmışsın ondan da olabilir dedi doktor. Kalça kemiklerinde iltihaplanma olduğunu belirtti, ilaçlar (antibiyotik vb.) yazdı ve ayrıldım.
Ancak eve geldikten sonra MR raporunu açtım. Raporu okuduğumda radyoloji uzmanının notunu gördüm:
İnceleme alanına giren pelvik kesitlerde; sağ overde yaklaşık 4-4,5 cm, T2A hiperintens, T1A hipointens kistik lezyon dikkat çekmektedir Jinekolojik takip önerilir.
Zaten anksiyetem var, korktum baya doktor hiç demedi bileSizce nedir bu? Annem herkeste olur falan diyor ama korktum yani. Sağ tarafım ağrıyor ve sağda kistim varmış.
Nasıl geçicek bu ödem çok korkuyorum yaşım çok genç ve evde kaldım bu ağrılar yüzünden. Bi de sürekli bulantı yaşıyorum. Hayır yaptırmadım ama bu hafta iyi bir romotolojiye gideceğimHerşeyden önemlisi kalça kemigindeki ödem çünkü o illet bişey.Neden olmuş olabilir ? Ankilozan spondolit testi yaptirdinmi
Önce onu dislaman lazım muhakkak yaptır.Bulantimda var demişsin acaba demir eksikliği anemin falan olabilir mi bundan kaynaklı bir dolaşım bozukluguNasıl geçicek bu ödem çok korkuyorum yaşım çok genç ve evde kaldım bu ağrılar yüzünden. Bi de sürekli bulantı yaşıyorum. Hayır yaptırmadım ama bu hafta iyi bir romotolojiye gideceğim
Çarşamba günü romotolojiye gideceğim. Siz yazdıktan sonra baktım gerçekten belirtilerim çok benziyorÖnce onu dislaman lazım muhakkak yaptır.Bulantimda var demişsin acaba demir eksikliği anemin falan olabilir mi bundan kaynaklı bir dolaşım bozuklugu
Merhaba bir sonuç alabildiniz mi acaba aynı durum bende de varÇarşamba günü romotolojiye gideceğim. Siz yazdıktan sonra baktım gerçekten belirtilerim çok benziyorromatizma değerim düşüktü ama bu degerim sinirda pozitif cikmis.
Hangi durum? Birçok durumum var :’)Merhaba bir sonuç alabildiniz mi acaba aynı durum bende de var
Bacağımda ağrı var yürürken kalçama bıçak saplanıyor gibi oluyorda bi de kistim var aynı taraftaHangi durum? Birçok durumum var :’)
Kalçaya saplanan ağrı kistten olmazmış. Kist bacağa vurmaz galibaBacağımda ağrı var yürürken kalçama bıçak saplanıyor gibi oluyorda bi de kistim var aynı tarafta
Kızlar ben de hayatımda ilk defa bacak ağrıları yaşıyorum bir süredir. Artık dr gitmeye sıkıldığım için buna baktırmadım onca da spor yapan, düzgün beslenen insanım hayatım boyu da böyle geçti. Sızım sızım sızlıyor, kaslarım ağrıyor sanki uyuşuyor pof. Anksiyete de var yani, karnım midem geçse başka bşy oluyor anlamadım. Yaş 35Kalçaya saplanan ağrı kistten olmazmış. Kist bacağa vurmaz galibaeğer 6-7 cm’den büyükse belki vurabilir ama küçükse sanmıyorum açıkçası tam bilmiyorum ama tahmini konuşuyorum
Nasıl oldunuz bende de bu şekilde ağrı var kolum ağrıyor boyun fıtığı çıktı zaten bel fıtığı da var ara ara bacağa vuruyor yine o mu vuruyor bilemiyorum sağ bacak iç bacaktan sızlama şeklinde dize kadar ağrıyorBacağım hareketsiz dururken bile yanma şeklinde kasığımdan itibaren ağrıyordu.
merhaba, hem konuyu güncellemek hemde sizi bilgilendirmek istedim. çok zor günler geçirdim.. hala da bitmiş sayılmaz.Nasıl oldunuz bende de bu şekilde ağrı var kolum ağrıyor boyun fıtığı çıktı zaten bel fıtığı da var ara ara bacağa vuruyor yine o mu vuruyor bilemiyorum sağ bacak iç bacaktan sızlama şeklinde dize kadar ağrıyor
+ olarak kadın doğuma da kisti gösterdim :) kist gitmişti ahahah doktor bazı yumurtalıklar kist üretmeye yatkındır ama regl olduğunuz sürece hiçbir problem olmaz kendiliğinden gider dedi <3merhaba, hem konuyu güncellemek hemde sizi bilgilendirmek istedim. çok zor günler geçirdim.. hala da bitmiş sayılmaz.
romatizma testlerimde hepsi negatif as sınırda pozitifti romotolojiye gittim, doktor hafif bir vaka olduğumu söyledi ve 1 senelik bir tedavi başladık. dediğiniz gibi bir ağrı yaşıyorum ben de. ilaçlarla kontrol altına aldım. ama hala nüksettiği oluyor ilaçlar zaten 2-3 ay sonra etki eder dedi. bu süreci kortizonla destekliyorum. ağrımı o kırıyo.
Allah şifa versin inşallah ilaçlar şifa vesilesi olurmerhaba, hem konuyu güncellemek hemde sizi bilgilendirmek istedim. çok zor günler geçirdim.. hala da bitmiş sayılmaz.
romatizma testlerimde hepsi negatif as sınırda pozitifti romotolojiye gittim, doktor hafif bir vaka olduğumu söyledi ve 1 senelik bir tedavi başladık. dediğiniz gibi bir ağrı yaşıyorum ben de. ilaçlarla kontrol altına aldım. ama hala nüksettiği oluyor ilaçlar zaten 2-3 ay sonra etki eder dedi. bu süreci kortizonla destekliyorum. ağrımı o kırıyo.