Mücadeleci çoğul anneler :)..

Hymarry

SOLDAKİ SAREE'NİN, SAĞDAKİ HALE'NİN ANNESİ :)
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
7.046
40
158
Çocuk oldu,mücadele,olmadı mücadele,
doğdu mücadele,doğmadı mücadele,
emdi mücadele,emmedi mücadele,
yedi mücadele,yemedi,mücadele,
mıçtı mücadele,mıçamadı mücadele,
çok kilo aldı mücadele,çok kilo alamadı mücadele,
yürüdü mücadele,yürüyemedi mücadele,
hasta oldu mücadele,iyi oldu mücadele,
koca mücadele,kaynana mücadele,arkadaş mücadele,misafir mücadele,
toplayıp gezmek mücadele,evde kalmak mücadele,
millete laf anlatmak mücadele,anlatmamak susmak mücadele:27:,,

şimdi kuzularım okullu oldular,anam yeni mücadele,nası yorgunum,nasıl..

iyi ki varlar kuzular,Allahım eksikliklerini acılarını yaşatmasın..

maşallah canım ne güzel büyütmüşsün bile kuzuşlarını. darısı bize inşallah bende son aydayım artık erken olmasınlar diye dualar ediyorum ama çok zorlanıyorum. herkes anne olamaıyor rabbim bizlere çifte anne olma şansı tanıdı şükürler olsun.

kocaman bir maşallah sana ağzına sağlık diyorum..............benimkiler daha 14 aylık.....yaaa
Çocuk oldu,mücadele,olmadı mücadele,
doğdu mücadele,doğmadı mücadele,
emdi mücadele,emmedi mücadele,
yedi mücadele,yemedi,mücadele,
mıçtı mücadele,mıçamadı mücadele,
çok kilo aldı mücadele,çok kilo alamadı mücadele,
yürüdü mücadele,yürüyemedi mücadele,
hasta oldu mücadele,iyi oldu mücadele,
koca mücadele,kaynana mücadele,arkadaş mücadele,misafir mücadele,
toplayıp gezmek mücadele,evde kalmak mücadele,
millete laf anlatmak mücadele,anlatmamak susmak mücadele:27:,,

şimdi kuzularım okullu oldular,anam yeni mücadele,nası yorgunum,nasıl..

iyi ki varlar kuzular,Allahım eksikliklerini acılarını yaşatmasın..

çok güzel özetlemişsin kısaca iyi anne olmak için mücadele veriyoruz.herşeyin en güzelini yapmak istiyoruz.şu uykusuzluk ve yorgunluk olmasa:31:

ne güzel özetlemişsin :)))
benimkiler daha 2 aylıklar. yolumuz çook uzun:))

bu arada maşallah kuzularına. Allah hepimizin kuzularını bağışlasın.amin :nazar:

Teşekkür ederim,
bazen öyle ciddi patlamalar yaşıyorum ki,bağırıyorum,kızıyorum falan,
ama her halleri ve hareketleri insanı yeniden dünyaya getiriyor,
hamile annelere sağdan sola dönmek ne zor,
yeni bebekli annelerimin uykusuzluğu ne zor,
benimkiler sizinkilere göre büyümüş gibiler ama burda çalıştığım yerde bir ikiz annesi arkadaşım var,
biri doktor,biri mühendis olmuş bir kız bir erkek ikizleri var,ay ne güzel diyorum ama sor nasıl büyüyorlar diyor,
olsun ne güzel..

Son düzenleme:
oo patmalar şimdiden başladı bende babamızı görünce ağlama krizlerine giriyolar baba hastasıyız vardiyalı çalışıyo kendisi işe gidene kadar beraber bakıyoruz amma
evdeyken ne yemek yedirmek mümkün ne uyutmak hep gezcekler hep gezcekler baba varken bana bile gelmiyolar bay bay yapıyolar gezmeye gitçeklermiş
ayrıca ooo uykusuzluk yokmu of ki ne off..........
Teşekkür ederim,
bazen öyle ciddi patlamalar yaşıyorum ki,bağırıyorum,kızıyorum falan,
ama her halleri ve hareketleri insanı yeniden dünyaya getiriyor,
hamile annelere sağdan sola dönmek ne zor,
yeni bebekli annelerimin uykusuzluğu ne zor,
benimkiler sizinkilere göre büyümüş gibiler ama burda çalıştığım yerde bir ikiz annesi arkadaşım var,
biri doktor,biri mühendis olmuş bir kız bir erkek ikizleri var,ay ne güzel diyorum ama sor nasıl büyüyorlar diyor,
olsun ne güzel..

oo patmalar şimdiden başladı bende babamızı görünce ağlama krizlerine giriyolar baba hastasıyız vardiyalı çalışıyo kendisi işe gidene kadar beraber bakıyoruz amma
evdeyken ne yemek yedirmek mümkün ne uyutmak hep gezcekler hep gezcekler baba varken bana bile gelmiyolar bay bay yapıyolar gezmeye gitçeklermiş
ayrıca ooo uykusuzluk yokmu of ki ne off..........

bizde babacıyız özellikle oğlum baba baba diye çıldırıyor.sanki emeklemiyor babasına uçuyor :9:

melitta ikiside öle oğlumu kucağına alsa kız çıldırıyo kızı alsa oğlumu ben halimden memnunum ama babamız çok çalışıyo çok yoruluyo vallahi......
bizde babacıyız özellikle oğlum baba baba diye çıldırıyor.sanki emeklemiyor babasına uçuyor :9:

haaarika anlatmışsın arkadaşım..benim 3 tane oğlum var.ikisi şimdi okulda 4.5 yaşında ikizler.en küçüğü 1 yaşında onla eve geldik abilerini okula bırakıp..yaa bir insanın evi hep temizlenmesi gerekirmiş gibi durur mu.ama dün süpürdüm sildim bugün hiçir şey yapmamışım gibi.yetişemiyorum kızlar yok olmuyor.komşuma gidiyorum ev öyle parlıyor ki ayağıma galoş giyesim geliyor.benim eve geliyorum camlarda el izleri,koltukların yastıkları genel olarak dağılmış,bacağımdan ayrılmayan bebişimle her işi yapmaya çalışmak.aha gene balkon yıkanacak,mutfak dolaplarının içi silinecek,buzdolabımı yeni temizlemiştim kirlenmiş.biiiiiiiiiii sürü çamaşır var katlanacak vs............hayat güzel:1:

haaarika anlatmışsın arkadaşım..benim 3 tane oğlum var.ikisi şimdi okulda 4.5 yaşında ikizler.en küçüğü 1 yaşında onla eve geldik abilerini okula bırakıp..yaa bir insanın evi hep temizlenmesi gerekirmiş gibi durur mu.ama dün süpürdüm sildim bugün hiçir şey yapmamışım gibi.yetişemiyorum kızlar yok olmuyor.komşuma gidiyorum ev öyle parlıyor ki ayağıma galoş giyesim geliyor.benim eve geliyorum camlarda el izleri,koltukların yastıkları genel olarak dağılmış,bacağımdan ayrılmayan bebişimle her işi yapmaya çalışmak.aha gene balkon yıkanacak,mutfak dolaplarının içi silinecek,buzdolabımı yeni temizlemiştim kirlenmiş.biiiiiiiiiii sürü çamaşır var katlanacak vs............hayat güzel:1:

hhahahahah bayıldım aynen bennnn :52: :27:
başkasının evine gidildiğinde giyilmesi gerekliliği hissedilen galoşlar da aynı yaaa,,
e böyle olunca valla evime misafir alamıyorum benn,

mesela bi arkadaşımız var ailece görüştüğümüz...
dur zamanım olunca yazıcam,geliyorum :1:

:1: ancak geliyorum arkadaşım düşün halimi yani,

şimdi yukarıda belirttiğim gibi bizim bir arkadaşımız var,
Çok severiz onlarla olmayı,çok hoş insanlar,kızlarımızdan birkaç ay büyük bir kzıları var,beraber olunca oyun oynarlar,hoş olur bir araya gelmek,
ama biz bu arkadaşlara bi gideriz kiii,allahım ev bal dök yala,ama her yer mi,bir yer de dağınık olsun,mutfak tezgahının üzerinde bir parça bişey kalsın yaa,yada yerde bir oyuncak olsun,
bir odası var mesela,bir açık raflı dolabı var tavana kadar,
orda bebekleri ayrı dizili,yok yap-bozlar ayrı dizili,yayınlar,dergiler ayrı,kendi eğitici kitapları ayrı dizili,
yerde ayrı kutularda bir kutuda mutfak malzemeleri varmış,bir kutuda sebze meyveler,bir kutuda legolar,
ikramlar desen öyle,bu kadar mı becerikli olur bir insan,
ama onlar bize gelicekleri zaman bir hafta önceden temizliğe başlıyorum,ama benim evi ne kadar toplasan mümkün değil bir saate aynı poz zaten de,,
o arkadaşımızı çok sevmeme,sık sık görüşmek istememize ve onun benim bu hallerime en ufak bir kınaması olmadığını yüzde yüz bilmeme rağmen ben karın ağrısı yaşıyorum iste..

Allahım Allahımmmmm öyle bir çocuk odası hayal bile edemiyorum dur ilk fırsatta bizim çocukların odasının resmini koyacam ne kadarr düzenli gör.öyle bir arkadaşım olsa ben kafayı yerim kııııııııı..öff.aha kocam geldi döniciiiiim:10:

demek ki olabiliyor bu diye düşünüyorum,
eve bi geliyorum her yeri derleyip toplama hastalığına tutuluyorum,bir hafta bu devam edip te ortalığı aynı tutmayınca krizlerim başlayınca ama boşver falan diyorum,
bu kadıncağız mesela mutfak masasından başka hiçbir yerde yemek yemiyor,yedirmiyor,ben ne kadar mutfakta yiyelim desem de,yok olmuyor, bi bakıyorum her yer yemek yemiş bizimle beraber,,
daha ötesi mutfak dolaplarındaki mercimek,pirinç,şeker kavanozları yada daha gerideki erzak alışverişleri kucaklanıp getirilmiş,salon koltuklarının altlarını süpürmek için çektiğimde bi milyoncu misali ne ararsan var,,

neyse ben bu kadar anlatınca kendimi, sen nası hatunsun demesinler:1:

Son düzenleme:
olmuyor ,bitmiyor :ssz: elin evi bal dök yala.ben ise hergün temizlik yapmama rağmen darmadağın görünüyor.sallapati iş yapmıyorum ki onca işin arasında elime bişey geçsin bebeklerden dolayı koyuyorum bi yere unutuyorum orada kalıyor.inanın dağınıklıktan falan değil.:31:

halbuki aldığım şeyi unutmasam ev düzenli olcak.birde bebekler ,oyuncaklar yerlerde , giysileri bi yerlerde.bi işten bi işe yetişiyorum.yemeği ayrı , çamaşırı ayrı , mutfağı ayrı , ütüsü ayrı :5::6:

halbuki süpermen gibi herşeye yetişmek istiyorum.birde bebeklerin addası.

al işte makina da çamaşırlar var ben bebekleri adddaaa ya götürücem.yarım saat önce de yıkadım serdim.

ömür biter işler bitmezz...:68::84:

ay kızlaaaaaaaarrrr benziyoruz merak etmeyin.bu tertemiz kadınların evine kamera koyasım geliyor.anam ne ara yapıyorsunuz bu kadar işi.hiç mi yorulmazsınız.benim balkonlar yıkanacak mesela.bunların evine git balkon sinekkaydıdır şimdi:1:benim çamaşırlar katlanacak,vc nin banyonun fayansları silinecek aman beeeeeeeeeee....
ha bu arada benim çocuklar da çok dağınık.asla odalarını toplamazlar.tuvalete su dökün diyorum her seferinde unutuyorlar.elinizle yemeyin diyorum çaktırmadan yiyorlar:10:yetişilmeeeeezzzzz zor zor

sizler pütrülü gıdalara nasıl alıştırdınız bebeklerinizi?

yiyecekleri tektek yedirince iyi çiğniyorlar doyurucu olmuyordur elbette ama çorbayı çatalla ezip verdiğimde aç oldukları halde yemiyorlar kaçıyorlar.ne yapacağımı şaşırdım.çıldırıcam:52::53:

aman kızlar ben şimdiden öyle olmaya başladım. evde dağınıklığı gördümmü sinir olurdum şimdi yapamıyorum fazla hafta sonu kocişi çalıştırıyorum kuzuşlar olduğunda hele ne olacağız mechul :))) boşverin dağınık dursun çocuk daha önemli onlara bişey olsa annesi bakmamış iş sırasımı derler. kınayacak kişilerde gelmesin zaten. maşallah sizler büyüttünüz darısı biizm başımıza

YA ne balkonu ne fayansı arkadaşım,
akşamları kızlar uyumadan önce bazen basacak yer kalmıyr evde,neyse ben size kötü örnek olmıyım :26:
hani bi fotoğraf koyacaktınız,nolllduu :27:

bu arada melitta arkadaşım ek gıda sormuşsun ama bebeklerin tam ne kadarlık ve şimdiye kadar neler vermeye çalıştın onlardan başlasak daha somut bir yardımım olabilir benim..

Son düzenleme:
Back
X