Müdür yardımcısı sınıfa girerek “Tüm etekli kızlar ayağa kalksın” dedi ve…

archangelus

veritasaequitas
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2014
3.508
3.431
168
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilere “diz altı etek giyin” baskısı yapıldı.

Ders işlendiği sırada tüm sınıfları tek tek dolaşan müdür yardımcısı, “etek giyen kız öğrenciler ayağa kalksın” diyerek etek giyen tüm kız öğrencileri okulun salonuna topladı. Ardından da kısa etek giymemeleri, aksi takdirde işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

“Rahatsız edici bir dille uyarıldık” diyen öğrenciler okul yönetimine sert tepkide bulundu.

“BENİM ADIMI LEKELİYORSUNUZ”

Odatv’ye ulaşan bir öğrenci yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yöneticiler sınıfları gezerek etek giyen tüm öğrencileri salona topladı. Müdür ‘Benim adımı lekeliyorsunuz. Etrafta şikayetler geliyor’ diyerek bize kötü imalarda bulundu. Biz buna itiraz ettik. ‘Kamuoyu bizi etek boyumuzla değil, beynimizle değerlerdiriyor’ dedik. Ancak ‘kural neyse uyacaksınız, yoksa işlem başlatırım’ cevabını aldık. Yapılan uyarılar ve imalar çok inciticiydi.”

Okulun bu tavrı öğrenci velilerinin de tepkisini çekti.

OKUL MÜDÜRÜ: ÇEVREMİZDEN ELEŞTİRİ ALIYORUZ

Odatv’nin konu ile ilgili ulaştığı okul müdürü Rafet Coşkun, öğrencilerin dersten alınıp salona toplandığını ve uyarıldığını kabul ederek “Çevremizden eleştiriler alıyoruz. Bizi eleştirilerle muhatap etmeyin uyarısı yaptık”dedi.

“Gençlik heyecanıyla” eteklerini biraz daha toplamış öğrencilerin olabileceğini söyleyen Coşkun, “Okulla ilişiği olsun olmasın, birileri tarafından bir yerlere eleştiriler iletiliyorsa biz bunu hak etmiyoruz”diyerek kararın arkasında durdu.

DAHA ÖNCE DE ETEK YASAĞIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

“Uyarı” krizinin yaşandığı Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi, daha önce de “etek yasağı” konusuyla gündeme gelmişti.

http://www.odatv.com/n.php?n=mudur-...etekli-kizla-ayaga-kalksin-dedi-ve-1501151200

Ama bir dakika, veli ve kız annesi olarak bence mevzuyu birde okul yönetiminden dinlemekte yarar var derim, evet kıyafet özgürlüğü olsun tamam ama etek boyları ne kadar kısa, ki kolsuz bluz giymeleri de yasak okulda, etek giyeceklerse de belli bir ölçüde olmak zorunda, kızım kız meslekte okudu, okulun tamamı kız olmasına ve okul müdürümüzün kadın olmasına rağmen, ki bunu belirtiyorum cinsiyet ayrımı olmadığını belirtmek için, bizim okulda da müdire hanım haklı olarak etek boylarından şikayetçiydi, etek boyu var etek boyu var:KK14:
Dışarda sivilken istediklerini giysinler ama okulda kıyafet yönetmeliklerine uymak zorundalar.

Ama bir dakika, veli ve kız annesi olarak bence mevzuyu birde okul yönetiminden dinlemekte yarar var derim, evet kıyafet özgürlüğü olsun tamam ama etek boyları ne kadar kısa, ki kolsuz bluz giymeleri de yasak okulda, etek giyeceklerse de belli bir ölçüde olmak zorunda, kızım kız meslekte okudu, okulun tamamı kız olmasına ve okul müdürümüzün kadın olmasına rağmen, ki bunu belirtiyorum cinsiyet ayrımı olmadığını belirtmek için, bizim okulda da müdire hanım haklı olarak etek boylarından şikayetçiydi, etek boyu var etek boyu var:KK14:
Dışarda sivilken istediklerini giysinler ama okulda kıyafet yönetmeliklerine uymak zorundalar.
Mune dogru dusunuyorsun ama bu okul yonetmelikte olmasina ragmen oncesinde etek giyme baskisi yapan bir okul...
Ikincisi de, bu sekilde siniflari gezerek kiz ogrencileri ifsa eder gibi, secip alip bir yere toplayip, adimizi cikariyorsunuz gibi cirkin ithamlarla uyarmak asla bir egitimcinin tavri ve uslubu olmamali...
Yonetmelige uyun burasi okul tavrindan ziyade cirkin bir baski oldugunu dusunuyorum...
Umarim ben yaniliyorumdur ve senin dusundugun gibidir...

Mune dogru dusunuyorsun ama bu okul yonetmelikte olmasina ragmen oncesinde etek giyme baskisi yapan bir okul...
Ikincisi de, bu sekilde siniflari gezerek kiz ogrencileri ifsa eder gibi, secip alip bir yere toplayip, adimizi cikariyorsunuz gibi cirkin ithamlarla uyarmak asla bir egitimcinin tavri ve uslubu olmamali...
Yonetmelige uyun burasi okul tavrindan ziyade cirkin bir baski oldugunu dusunuyorum...
Umarim ben yaniliyorumdur ve senin dusundugun gibidir...
O zaman başka, o yüzden dedim birde yönetimi dinlemek lazım diye, yani kızları aşağılamak için yapıldıysa kızlar haklı ama adabınla uyardılarda kızlar kıyafet yönetmeliğine uymamakta direniyorsa ve haksız itham ediyorlarsa fikrim aynen devam:-)
Çünkü kızımın okulunda etek boyunu kısaltmada çığır açan kızlarımız vardı.

O zaman başka, o yüzden dedim birde yönetimi dinlemek lazım diye, yani kızları aşağılamak için yapıldıysa kızlar haklı ama adabınla uyardılarda kızlar kıyafet yönetmeliğine uymamakta direniyorsa ve haksız itham ediyorlarsa fikrim aynen devam:-)
Bilmez miyim?:KK53:
Ama dedigim gibi bunlar gencecik cocuklar, siniflardan toplayip "adimi lekeliyorsunuz" seklinde konusmak hala bana bir egitimcinin agzindan cikmamamsi gereken bir uslup gibi geliyor...
Zaten etek giymeyin baskisi olan okul bu, alt metin cok acik aslinda...

Hayır yani diz altı etek giyince ne oluyor, diz üstü giyince ne oluyor?
Herkesin etek boyu dizin altında olunca mı daha iyi okul oluyor?
Mesele erkeklerse şort-etek yapsınlar o zaman.

Böyle olaylardan gaza gelen insanlar, dışarıda da müdahale etmeye kalkıyor işte.

Iyide diz üstü, diz alti niye bu kadar olay oluyor? Ve üstelik bu kizlar teker teker sinifindan aliniyor. Bu nasil bir rencide edici bir durum! O okulun degil, o kizlarin o siniflarda adi kötüye düsüyor bu muamele ile!

Üstelik yapilan okul kurallar ile ilgili bile degil! Adam resmen diyor "adimizi lekeliyorsunuz" diye! Ya hayir, okul yönetimini, disardan gelen tepkileremi göre belirtiyorsunuz?

Yapilan tamamen yalnis Mune abla. Elbette mini etek ile okula gidilmez, kural vardir fakat uygulamasi bu kadar çirkin olmamali.

lardada aynıydı devlet okulana924995, member: 477779"]Iyide diz üstü, diz alti niye bu kadar olay oluyor? Ve üstelik bu kizlar teker teker sinifindan aliniyor. Bu nasil bir rencide edici bir durum! O okulun degil, o kizlarin o siniflarda adi kötüye düsüyor bu muamele ile!

Üstelik yapilan okul kurallar ile ilgili bile degil! Adam resmen diyor "adimizi lekeliyorsunuz" diye! Ya hayir, okul yönetimini, disardan gelen tepkileremi göre belirtiyorsunuz?

Yapilan tamamen yalnis Mune abla. Elbette mini etek ile okula gidilmez, kural vardir fakat uygulamasi bu kadar çirkin olmamali.[/QUOTE]

yoo 90 larda bile bu durum böyleydi..müdür yardımcısının orta okulda kızışmışlar diye bağırdığını hatırlıyorum..lisede eşşoğ...diye müdürün bağırdığını..devlet okulunda öğrenciye hakaret serbest sanırım:KK64:

Bizmi geriydik.Şimdikilermi çok ileri bilmiyorum.Yani okulda geçen olayın boyutunu,kızların okula ne etek boyları ile gittiğini bilmiyorum tabiki de,annem bana liseyi bitirinceye kadar(aşağı yukarı 17-18 yaşıma kadar)kaşlarımı almama,makyaj yapmama izin vermemişdi.Şimdi bakıyorum daha ortaokul bittimi okuldan çıkınca etek boyları eteğin beli kıvrılarak kısaltılıyor,kaşlar alınmış ve makyaj çakltırmadan var bazılarında.Makyaj konusu sadece rimelle vs gerçi işin açıığı çok makyajlı öle öğrenci görmedim.Hafif kabul edilebilir düzeydeydi.Ona amenna ama etek boyları vs burdada öle malesef

Bizmi geriydik.Şimdikilermi çok ileri bilmiyorum.Yani okulda geçen olayın boyutunu,kızların okula ne etek boyları ile gittiğini bilmiyorum tabiki de,annem bana liseyi bitirinceye kadar(aşağı yukarı 17-18 yaşıma kadar)kaşlarımı almama,makyaj yapmama izin vermemişdi.Şimdi bakıyorum daha ortaokul bittimi okuldan çıkınca etek boyları eteğin beli kıvrılarak kısaltılıyor,kaşlar alınmış ve makyaj çakltırmadan var bazılarında.Makyaj konusu sadece rimelle vs gerçi işin açıığı çok makyajlı öle öğrenci görmedim.Hafif kabul edilebilir düzeydeydi.Ona amenna ama etek boyları vs burdada öle malesef
90 lardada olabildiğince çekiyorlardı elifcim..ergenlik çağındalar..erkeklerde ayrı bir alem..oğlanlar yani..ama bu okulda olan tüm okullarda oluyordur rencide etme olayı..bunun yerine etek pantolon şeklinde forma olabilir aslında..

Rencide etme olayına taraf değilim.Etek kısaltma olayı herkesin gözü önünde rencide ederek çözülmez maalesef.Okulda bırakır çıkınca gene yapar

Rencide etme olayına taraf değilim.Etek kısaltma olayı herkesin gözü önünde rencide ederek çözülmez maalesef.Okulda bırakır çıkınca gene yapar
çözülse çözülürdü elif,ergenlik çağında gençler bağırdıka daha çok yapabilir:)uygun forma yine orta boy pantolon şeklinde etek olsa merdivende çıkarken vs daha derli toplu olur..

kusura bakmayın da mini etekle okula gitmekte ki amaç ne
eğitim yuvasını kendini gösterme beğendirme mekanı olarak kullanılması çok sinir bozucu bazılarının külotlu çorabı bile yok ne bileyim ne bu teshircilik bunun dinle falan ilgisi yok gitsin dışarda giysin

bende işe giderken kot askılı falan sandalet giymek istiyorum ama yasak yani mecburuz uymaya ya kimse uymayacak ya bu kurallar kökten kalkacak herkes rahatlayacak

kusura bakmayın da mini etekle okula gitmekte ki amaç ne
eğitim yuvasını kendini gösterme beğendirme mekanı olarak kullanılması çok sinir bozucu bazılarının külotlu çorabı bile yok ne bileyim ne bu teshircilik bunun dinle falan ilgisi yok gitsin dışarda giysin
14..15 yaşındaki her kız böyle düşünemez canım..:KK51:

bilmem canım 10 yasında sevgili ediniyorlar artık .
o yüzden eğer düşünemiyorsa ailesi düşünsün bence etraf pislik dolu
maalsef..anne babaya çok iş düşüyor..birde böyle durumlarda sıkarsan evden çıkar çıkmaz yapar..zor evlat yetiştirmek..

Back
X