- 4 Temmuz 2014
- 3.508
- 3.431
- 168
- Konu Sahibi archangelus
-
Mune dogru dusunuyorsun ama bu okul yonetmelikte olmasina ragmen oncesinde etek giyme baskisi yapan bir okul...Ama bir dakika, veli ve kız annesi olarak bence mevzuyu birde okul yönetiminden dinlemekte yarar var derim, evet kıyafet özgürlüğü olsun tamam ama etek boyları ne kadar kısa, ki kolsuz bluz giymeleri de yasak okulda, etek giyeceklerse de belli bir ölçüde olmak zorunda, kızım kız meslekte okudu, okulun tamamı kız olmasına ve okul müdürümüzün kadın olmasına rağmen, ki bunu belirtiyorum cinsiyet ayrımı olmadığını belirtmek için, bizim okulda da müdire hanım haklı olarak etek boylarından şikayetçiydi, etek boyu var etek boyu var
Dışarda sivilken istediklerini giysinler ama okulda kıyafet yönetmeliklerine uymak zorundalar.
O zaman başka, o yüzden dedim birde yönetimi dinlemek lazım diye, yani kızları aşağılamak için yapıldıysa kızlar haklı ama adabınla uyardılarda kızlar kıyafet yönetmeliğine uymamakta direniyorsa ve haksız itham ediyorlarsa fikrim aynen devamMune dogru dusunuyorsun ama bu okul yonetmelikte olmasina ragmen oncesinde etek giyme baskisi yapan bir okul...
Ikincisi de, bu sekilde siniflari gezerek kiz ogrencileri ifsa eder gibi, secip alip bir yere toplayip, adimizi cikariyorsunuz gibi cirkin ithamlarla uyarmak asla bir egitimcinin tavri ve uslubu olmamali...
Yonetmelige uyun burasi okul tavrindan ziyade cirkin bir baski oldugunu dusunuyorum...
Umarim ben yaniliyorumdur ve senin dusundugun gibidir...
Bilmez miyim?O zaman başka, o yüzden dedim birde yönetimi dinlemek lazım diye, yani kızları aşağılamak için yapıldıysa kızlar haklı ama adabınla uyardılarda kızlar kıyafet yönetmeliğine uymamakta direniyorsa ve haksız itham ediyorlarsa fikrim aynen devam
Çünkü kızımın okulunda etek boyunu kısaltmada çığır açan kızlarımız vardı.
O zaman başka, o yüzden dedim birde yönetimi dinlemek lazım diye, yani kızları aşağılamak için yapıldıysa kızlar haklı ama adabınla uyardılarda kızlar kıyafet yönetmeliğine uymamakta direniyorsa ve haksız itham ediyorlarsa fikrim aynen devam
Çünkü kızımın okulunda etek boyunu kısaltmada çığır açan kızlarımız vardı.
90 lardada olabildiğince çekiyorlardı elifcim..ergenlik çağındalar..erkeklerde ayrı bir alem..oğlanlar yani..ama bu okulda olan tüm okullarda oluyordur rencide etme olayı..bunun yerine etek pantolon şeklinde forma olabilir aslında..Bizmi geriydik.Şimdikilermi çok ileri bilmiyorum.Yani okulda geçen olayın boyutunu,kızların okula ne etek boyları ile gittiğini bilmiyorum tabiki de,annem bana liseyi bitirinceye kadar(aşağı yukarı 17-18 yaşıma kadar)kaşlarımı almama,makyaj yapmama izin vermemişdi.Şimdi bakıyorum daha ortaokul bittimi okuldan çıkınca etek boyları eteğin beli kıvrılarak kısaltılıyor,kaşlar alınmış ve makyaj çakltırmadan var bazılarında.Makyaj konusu sadece rimelle vs gerçi işin açıığı çok makyajlı öle öğrenci görmedim.Hafif kabul edilebilir düzeydeydi.Ona amenna ama etek boyları vs burdada öle malesef
çözülse çözülürdü elif,ergenlik çağında gençler bağırdıka daha çok yapabilir:)uygun forma yine orta boy pantolon şeklinde etek olsa merdivende çıkarken vs daha derli toplu olur..Rencide etme olayına taraf değilim.Etek kısaltma olayı herkesin gözü önünde rencide ederek çözülmez maalesef.Okulda bırakır çıkınca gene yapar
14..15 yaşındaki her kız böyle düşünemez canım..kusura bakmayın da mini etekle okula gitmekte ki amaç ne
eğitim yuvasını kendini gösterme beğendirme mekanı olarak kullanılması çok sinir bozucu bazılarının külotlu çorabı bile yok ne bileyim ne bu teshircilik bunun dinle falan ilgisi yok gitsin dışarda giysin
14..15 yaşındaki her kız böyle düşünemez canım..
maalsef..anne babaya çok iş düşüyor..birde böyle durumlarda sıkarsan evden çıkar çıkmaz yapar..zor evlat yetiştirmek..bilmem canım 10 yasında sevgili ediniyorlar artık .
o yüzden eğer düşünemiyorsa ailesi düşünsün bence etraf pislik dolu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?