taa 90 larda bile öylleydiki..uyarıyorlardı sadece..kızlar belinden kıvırırdı..uyarı onur kırıcı olmamalı tabiiki..Bizim lisede etek yasakti bi gun serbest yaptilar kizin biri mini okul etegi giymisti geri iptal etmislerdi
Bu habere de ne desem bilemedim.. Bazilari cılkını cikartiyo etegin ama bu sekilde uyarmak yanlis sanki..
sanırım o diz üstü olacaktı. yoksa diz altı giymeyin denildiyse, bu diz üstü giyin demektir.Diz altındaki etek için mi kısa denmiş, yanlış mı anladım ?
sanırım o diz üstü olacaktı. yoksa diz altı giymeyin denildiyse, bu diz üstü giyin demektir.
diz üstü giyin kızlarrr:)
Diz altı denildiyse bilekte giyin mi denildi diye düşündüm. Daha doğrusu ne düşüneceğimi şaşırdım. Hatta bi yaşıma daha girdim :)
Ben daha geçen gün Üsküdar'da bilekte okul eteği giymiş kız gördüm. Benim zamanımda ayak bileğinde okul eteği hiç yoktu ama liseyi bitireli 10 yıl oluyor artık var demek ki.
Bizim lisede de müdür yardımcımız teneffüslerde sınıflara girer , eteklerin kıvrılıp kıvrılmadığını kontrol ederdi .
Her Pazartesi sınıfa girerken kaş , saç ( kahkül , perçem vs. ) göz kalemi kontrolü yapardı .
Erkeklerde ise saç , sakal , kravat kontrolü yapılırdı .
Çeşitli ithamlarda bulunmak yerine ; giyim kuşam , davranış konularında okulun genel kurallarına uyulması gerektiği vb . şeklinde yapmalıydı uyarıyı ve sadece kızlara değil tüm öğrencilere .
Bunun yanında dizden etek değilde , mini eteğin öğrenci kıyafetine uygun olmadığı düşünüyorum .
Bakın uzun etek giymek isteyen giysin ona kimse laf etmiyor, etmemeli de zaten. Kısa etek giymek isteyene niye böyle bir ayrım var?
Benim eteğim lisede dizimin biraz üzerindeydi bir iki parmak falan diz üstü eteğe mini diyorsak miniydi. Bunun yanında derslerim de iyiydi gayet arkadaşlarıma, öğretmenlerime davranışlarımda da bir sorun yoktu. Asi falandım ama ergenliğin getirdiği ruh hali o. Ben kötü bir öğrenci miydim şimdi ya da öğrenciliğe uygun değil miydim?
Öğrenciliği kılık kıyafetle ya da etek boyuyla değerlendirmemeliyiz bence.
Bu konuda haklısın maalesef .Zaten eğitim sistemimizdeki tek problem de etek boyu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?