Müdür yardımcısı sınıfa girerek “Tüm etekli kızlar ayağa kalksın” dedi ve…

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
mudur-yardimcisi-sinifa-girerek-tum-etekli-kizla-ayaga-kalksin-dedi-ve-1501151200_m.jpg

Müdür yardımcısı sınıfa girerek “Tüm etekli kızlar ayağa kalksın” dedi ve…

15.01.2015 17:51

Karakter boyutu :
font_02.gif
font_04.gif

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilere “diz altı etek giymeyin” baskısı yapıldı.

Ders işlendiği sırada tüm sınıfları tek tek dolaşan müdür yardımcısı, “etek giyen kız öğrenciler ayağa kalksın” diyerek etek giyen tüm kız öğrencileri okulun salonuna topladı. Ardından da kısa etek giymemeleri, aksi takdirde işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

“Rahatsız edici bir dille uyarıldık” diyen öğrenciler okul yönetimine sert tepkide bulundu.

“BENİM ADIMI LEKELİYORSUNUZ”

Odatv’ye ulaşan bir öğrenci yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Yöneticiler sınıfları gezerek etek giyen tüm öğrencileri salona topladı. Müdür ‘Benim adımı lekeliyorsunuz. Etrafta şikayetler geliyor’ diyerek bize kötü imalarda bulundu. Biz buna itiraz ettik. ‘Kamuoyu bizi etek boyumuzla değil, beynimizle değerlerdiriyor’ dedik. Ancak ‘kural neyse uyacaksınız, yoksa işlem başlatırım’ cevabını aldık. Yapılan uyarılar ve imalar çok inciticiydi.”

Okulun bu tavrı öğrenci velilerinin de tepkisini çekti.

OKUL MÜDÜRÜ: ÇEVREMİZDEN ELEŞTİRİ ALIYORUZ

Odatv’nin konu ile ilgili ulaştığı okul müdürü Rafet Coşkun, öğrencilerin dersten alınıp salona toplandığını ve uyarıldığını kabul ederek “Çevremizden eleştiriler alıyoruz. Bizi eleştirilerle muhatap etmeyin uyarısı yaptık”dedi.

“Gençlik heyecanıyla” eteklerini biraz daha toplamış öğrencilerin olabileceğini söyleyen Coşkun, “Okulla ilişiği olsun olmasın, birileri tarafından bir yerlere eleştiriler iletiliyorsa biz bunu hak etmiyoruz”diyerek kararın arkasında durdu.

DAHA ÖNCE DE ETEK YASAĞIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

“Uyarı” krizinin yaşandığı Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi, daha önce de “etek yasağı” konusuyla gündeme gelmişti.

Odatv.com

http://odatv.com/n.php?n=mudur-yard...etekli-kizla-ayaga-kalksin-dedi-ve-1501151200

Bizim lisede etek yasakti bi gun serbest yaptilar kizin biri mini okul etegi giymisti geri iptal etmislerdi:D
Bu habere de ne desem bilemedim.. Bazilari cılkını cikartiyo etegin ama bu sekilde uyarmak yanlis sanki..

Bizim lisede etek yasakti bi gun serbest yaptilar kizin biri mini okul etegi giymisti geri iptal etmislerdi:D
Bu habere de ne desem bilemedim.. Bazilari cılkını cikartiyo etegin ama bu sekilde uyarmak yanlis sanki..
taa 90 larda bile öylleydiki..uyarıyorlardı sadece..kızlar belinden kıvırırdı..uyarı onur kırıcı olmamalı tabiiki..

Diz altındaki etek için mi kısa denmiş, yanlış mı anladım ?

bazı kızlar da abartıyor ama,ne gerek var ki,giy dizinde git.Orası okul yahu.Adam defalarca uyarmıştır,baktı olmuyor bu yola başvurmuştur belki.Bilemeyiz.Ama herkesi toplamak yerine keşke mini giyenleri uyarsalarmış

Sınıf sınıf dolaşıp kızlara etek kontrolü yapıldığı yazıyor - ki miniyi geçtim diz altı etek kısa olarak değerlendirilmiş- hala burada "bazı kızlar kesin çok abartmıştır da adamcağız ne yapsın" diye yorumlar geliyor.

"Dışarıda adımı lekeliyorsunuz" demiş terbiyesiz adam. Ahlak bekçiliği okul müdürlerine mi kaldı ne demek bu laf? Ayrıca mini etek giymesi bir kızın başarılı bir öğrenci olmasına engel mi?

Okullar artık bilim üretilen yerler olmaktan çok uzak gerçekten. Hatta ülke ve mantalite olarak çok uzaktayız varsa yoksa şekil şemal, içerik olmasa da olur bizim için.

oldu olacak carsaf gıydırsınler kızlara daha kesın cozum ,
pıslıkler

sanırım o diz üstü olacaktı. yoksa diz altı giymeyin denildiyse, bu diz üstü giyin demektir.
diz üstü giyin kızlarrr:)

Diz altı denildiyse bilekte giyin mi denildi diye düşündüm. Daha doğrusu ne düşüneceğimi şaşırdım. Hatta bi yaşıma daha girdim :)

Diz altı denildiyse bilekte giyin mi denildi diye düşündüm. Daha doğrusu ne düşüneceğimi şaşırdım. Hatta bi yaşıma daha girdim :)

Ben daha geçen gün Üsküdar'da bilekte okul eteği giymiş kız gördüm. Benim zamanımda ayak bileğinde okul eteği hiç yoktu ama liseyi bitireli 10 yıl oluyor artık var demek ki.

Ben daha geçen gün Üsküdar'da bilekte okul eteği giymiş kız gördüm. Benim zamanımda ayak bileğinde okul eteği hiç yoktu ama liseyi bitireli 10 yıl oluyor artık var demek ki.

Benim de lise biteli 15 yıl oluyor, bizim zamanımızda diz hizasında müsade ediliyordu. Anlayamadım o yuzden konuyu dizaltı mı kısaymıs diye. Kurala uymayanı kapıdan almazlardı bizde, belden kısaltan varsa da indiriyordu belinden. Erkeklerde sakal traşı mecburiydi, olmayanı evine gönderirlerdi falan. Ne olursa olsun çocukların bu şekilde rencide edilmesi yanlış. Okul müdürü/yardımcısı olmak dilediğince hakeret etme hakkını vermiyor. Umarım veliler bu konuda gerekeni yapar diyeceğim de kimi kime şikayet edeceksin o da muamma.

Bizim lisede de müdür yardımcımız teneffüslerde sınıflara girer , eteklerin kıvrılıp kıvrılmadığını kontrol ederdi .
Her Pazartesi sınıfa girerken kaş , saç ( kahkül , perçem vs. ) göz kalemi kontrolü yapardı .
Erkeklerde ise saç , sakal , kravat kontrolü yapılırdı .

Çeşitli ithamlarda bulunmak yerine ; giyim kuşam , davranış konularında okulun genel kurallarına uyulması gerektiği vb . şeklinde yapmalıydı uyarıyı ve sadece kızlara değil tüm öğrencilere .

Bunun yanında dizden etek değilde , mini eteğin öğrenci kıyafetine uygun olmadığı düşünüyorum .

Bizim lisede de müdür yardımcımız teneffüslerde sınıflara girer , eteklerin kıvrılıp kıvrılmadığını kontrol ederdi .
Her Pazartesi sınıfa girerken kaş , saç ( kahkül , perçem vs. ) göz kalemi kontrolü yapardı .
Erkeklerde ise saç , sakal , kravat kontrolü yapılırdı .

Çeşitli ithamlarda bulunmak yerine ; giyim kuşam , davranış konularında okulun genel kurallarına uyulması gerektiği vb . şeklinde yapmalıydı uyarıyı ve sadece kızlara değil tüm öğrencilere .

Bunun yanında dizden etek değilde , mini eteğin öğrenci kıyafetine uygun olmadığı düşünüyorum .

Bakın uzun etek giymek isteyen giysin ona kimse laf etmiyor, etmemeli de zaten. Kısa etek giymek isteyene niye böyle bir ayrım var?

Benim eteğim lisede dizimin biraz üzerindeydi bir iki parmak falan diz üstü eteğe mini diyorsak miniydi. Bunun yanında derslerim de iyiydi gayet arkadaşlarıma, öğretmenlerime davranışlarımda da bir sorun yoktu. Asi falandım ama ergenliğin getirdiği ruh hali o. Ben kötü bir öğrenci miydim şimdi ya da öğrenciliğe uygun değil miydim?

Öğrenciliği kılık kıyafetle ya da etek boyuyla değerlendirmemeliyiz bence.

Bakın uzun etek giymek isteyen giysin ona kimse laf etmiyor, etmemeli de zaten. Kısa etek giymek isteyene niye böyle bir ayrım var?

Benim eteğim lisede dizimin biraz üzerindeydi bir iki parmak falan diz üstü eteğe mini diyorsak miniydi. Bunun yanında derslerim de iyiydi gayet arkadaşlarıma, öğretmenlerime davranışlarımda da bir sorun yoktu. Asi falandım ama ergenliğin getirdiği ruh hali o. Ben kötü bir öğrenci miydim şimdi ya da öğrenciliğe uygun değil miydim?

Öğrenciliği kılık kıyafetle ya da etek boyuyla değerlendirmemeliyiz bence.

Diz üstü degil , bildigimiz mini eteği öğrenci kıyafetine uygun bulmuyorum . Bu , öğrenciyi ne iyi kötü ne de daha kötü yapar .boyle bir düşüncem de yok asla .
Düşününce okul ortamı icin rahatta değil . Benim bakış açımla alakalı bir durum . Giyene de neden giyor demem. Bu birazda okulun olduğu çevre ile de alakalı .
Ben okullarda düzen , disiplin adına standarttan , kurallardan yanayım . Öğrenci öğrenci gibi olmalı , öğretmen öğretmen gibi .
Eğer o okulun kuralı o şekildeyse öğrenci uymak zorunda bu etek boyu olur , kravat rengi olur vs .

Bizde de vardi o
Mudur yardimcisi hatun kisi durup duruken saaak tutar gomlek kaldirirdi
Egitimciler sozde boylemi oluyo yasaklar kurallar denetimler
Etegi komple kaldirsinlar herkes rahat etsin ozaman
Pantolonlu okula gelinebilir kurali da zaten bu sebepten cikmadimi
Etekle okula gelmeyiniz! Etekle girilmez! Bunlarda olucak pek yakinda (sinema falan degil)

Back
X