müdürün imalı tavırları

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.özel bir telekominikasyon şirketinde çalışıyorum yaklaşık 2 yılı geçti.
Maaş farkı hesaplamalarını yetkili müdüre gönderdim.Sonra bana senin maaş farkın bu ay iyimiş şeklinde imalı bir soru sordu.Ve ben bir önceki ay çalışmış olduumuz firmalardan aldığımız komisyon oranlarını kendisine hatırlattım.ek komisyon sebebi ile bu ay yüksek olduğunu söyledim.Hesaplamaları ben yaptığım için ;bu imalı soru gücüme gitti .100 e yakın çalışan arasında benden çok çok üste maaş farkı alanlar arasından neden benim aldığım 300 lira fazla para göze battı.en lımden geldıgının fazlasını gostererek emek vererek calısan bır ınsanım.orda olmalı bana ımalı sorusunu duymalı;bakıslarını ızlemelıydınız çok gucume gıttı...maas farkını verdıgınde almayayım mı?bır fıkır verın lutfen

Aa niye almican cnm o senin hakkin alican tabi.

Hakkım belkı ama uc kurusluk fark ıcın o ımalı tavır benı denercesıne soru sorulması hosuma gıtmedı acıkcası komısyonları hem serbest muhasebecı hem ben hem ıc muhasebecı zaten hesaplıyor..sankı ben kendıme fazla maas farkı yazmısım gıbı gelıp sorgulanmak hosuam gıtmedı...benden cok cok falza maas farkı alanlara gelınce sorgusuz sualsız ama benım uc kurus fazla almam goze battı..

Tabi anliyorum kimsenin hosuna gitmez. Bence cok kafana takma is verenler bazen öyle olabiliyor. Bi misal anlatayim. Benim calistigim yerde bi müsteri yaklasik 20 bin euro aldigi mallar icin ödedi. Müdürde bana bu parayi bankaya götürüp hesaba yatirmami istedi. Ben gittim geldim bana demez mi " zarif hanim umarim parayi hesaba yatirmissinizdir yarin öbürgün yeni bir arabayla gelirseniz paranin nereye gittini bilirim" dedi. Inanirmisin gücüme gitti söyledikleri. Ama agzinin payini da verdim tabi. Demek istedigim kafana cok takma.

dilin kemiği yok evet ama insan biraz düşünmeli...insanın gücüne gidiyor.Böyle sorgulanmak..belki şaka belki ima size yapılanda ama hiç hoş değil..

dilin kemiği yok evet ama insan biraz düşünmeli...insanın gücüne gidiyor.Böyle sorgulanmak..belki şaka belki ima size yapılanda ama hiç hoş değil..

Acik acik konusun ne zarar gelir ki. Hem siz rahatlarsini hem de mudurunuz hatasini anlar.

Guzel bir üslupla maaş farkimi sorarken belki ben yanlis anladim ama bir sorun olduğunu ima ettiğinizi düşündüm eğer bir skinti varsa bilmek isterim diyin. Bir sorun varsa acikliga kavuşur yoksa da kusura bakmayin ben yanlis anladim dersiniz konu kapanir.

Para durumu hassas bir konu çünkü. Belki de calisanlardan biri yalan yanlis bisiler anlatti. Konuşmakta fayda var diye dusunuyorum

Sert bir mizacı ar müdürün aslında ama sanırım maaş farkını alırken sorsam daha iyi olacak..cümleyi nası toparlarım onu dusunuyorum

yanı sınırlenebılır acıkcası dırek sorarsam..farklı tavır sergıler...hani ima mı ettiniz diye bi şey sorsam eğer birileri yalan yanlış doldurduysa patlar hatta ..hakettiğin bu değil mi hayırdır niye şimdi almıyorsun gibi bi tavır gösterir..hani önce fazla yazdı sonra ben sordum diye anlaşılır diye mi almıyor der...faturalara komisyon faturlarına bakmazsızın yargısız infaz yapabilir...ki bizim işyerinde taklacı dalkavuk tarzı insan çoktur kendi aldıklarına çalışma düzenlerine bakmazlar....hatta bütün işini size yaptırır akşam çıkarken de müdüre ya herşeyi eksik yapmış diye gaz verir..müdür yine imalı tavırla herşeyimiz tam eksik bir işlemimiz var mı diye sorar işlemler tam derim ve şikayet eden kişi iğrenç bi gülümsemeyle iyi akşamlar der çıkar..yani kısacası ikilemde kaldım.ama parayı alırken bu duruma kırıldığımı dile getirmekte istiyorum

Kesinlikle parayi almalisiniz zaten. Eğer parayı almazsani o zaman hakli olduğunu dusundurursunuz.
Eğer şuan konuşmak istemiyorsanız diğer maaş günlerini bekleyin eğer ayni tavirla tekrar karsilasirsaniz o zaman konuşursunuz.
Ama sessiz kalmayin bir calisanin işi eksik yaptgni düşünmek baska bir şey. Ama para konusu bambaşka çok hassas bir konu.

hannesli haklısın...müdürümüz aslında pek çok müdür prifiline göre çok çok iyi biri kimi zaman esip gürler...iyi niyetine karşılık çoğu fesat çekemeyen taklacı lar sürekli birilerini şikayet etme çabasındalar...mudur umuz aslen ıyı ama calısanlar ortalıgı karsıtırıyor dedıgın gıbı sanırım konusmam gereklı...en azından konuya gecen gun maas farkı ıle ılgılı soru sordunuz aklıma takıldı dıyerek..bırlıkte yenı bastan hesaplamayı onererek bunu gundeme getırıcem ..ben ılk sorgudunda cevapladım ek kar komısyonları sebebı ıle bu ay yuksek oldugunu ama ıcım rahat etmeyecek...konusmalıyım

Mudur musvettesı kim oluyorda senın maaşına laf atıyor. Kendiside orada ücretli çalışan emir kulu. Bir kez daha bu şekilde konusrsa sizde çalışın alın herkesin alın teri dıyıp geçin. Yada aşırıya kacarsa mobbıngı hatırlatın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…