Kekler - Pastalar Muffin ( çok kolay ve nefis)

ysmnfth

اسما اليف فاتيه ياسمين
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
1.927
2.305
248
Arkadaşlat sünger gibi nefis bir muffin tarifi vermek istiyorum. Dün gece tutan tatlı krizimde yaptım süper oldu. Eşimde bayıldı.

2 yumurta (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 kahve fincanı tozşeker
2 kahve fincanı sıvı yağı (mümkünse mısır özü)
2 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.

Yumurtalarımızı ve şekerimizi mikser ile iyice rengi beyazlaşana kadar çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Üzerine un,kabartma tozu, ve tarçını eleyerek ekleyelim. Hepsini mikser ile homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.Muffin kalıplarımıza muffin kağıtcıkları yerleştirip karışımımızı eşit miktarda dağıtalım. Artanı saklayıp muffinler piştikten sonra tekrar kalıplara döküp pişirebilirsiniz. Bekletmenin bir sakıncası yoktur. Muffinler yaklaşık 20 dakika üzerileri kızarıp şişene kadar pişmelidir. Piştikten sonra tezgahta 10 dakika soğutup servis tabağına alabiliriz.

(Eger isterseniz içine kuru üzüm veya damla çikolata koyup öylede yapabilirsiniz)
Afiyet olsun😊

Dene canım emin ol pişman olmayacaksın. Yanında birde çay ohhh değmeyin keyfimize😊

denedim arkadaşım tarifi ve çok beğendik. ben içine ceviz ve portakal kabuğu rendesi de ilave ettim ve enfes oldu birde 25 dakika pişirdim ben. 20 dakikada üzerleri tam olarak kızarmadı. çok teşekkür ederim güzel tarifin için

Afiyet olsun canım. Beğenmene sevindim.

çok teşekkürler arkadaşım en kısa zamanda deneyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…