muhabbet kuşları ile ilgili

Limonluzeytin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
278
1
26
Manisa
arkadaşlar bende muhabbat kuşu almak istiyorum..fakat ilk olarak şunu sormak istiyorum;tatile yada bir yolculuğa çıkacağınız zaman birde onu bırakacak kimseniz yoksa ne yapıyorsunuz?? yani otobüslerde yasak diye biliyorum ben birde ben onu yanımdan ayırmakta istemem bu durumda ne yapmam gerek?
birde kimi arkadaşlar küçükken almış yani bende öyle uçmayı bile yeni öğrenen kuşmu almalıyım bana alışması için yada eve?? kısaca bana bilgi ve fikir verebilirmisiniz? minik arkadaşımla çok haşır neşir olmak isterim de:))
ismini bile düşünüyorum şimdiden ne olsa diye:) bir renkte kararsızım :))
kafes büyükmü olmalı diyede eklemek istiyoruım..yoksa farketmiyormu?

canım yalnız bırakmak tehlikeli yani onlar da duygusal olarak çok hassas hayvanlar sana küsebilir hatta psikolojisi bozulup depresyona bile girebilir.kesinlikle yaşı küçük almalısın 40 günlükken fln al :) erkek kuş alırsan konuşturabilirsin erkek olduğunu da burnunun renginden anlarsın mavi ise ya da maviye dönükse erkektir.almadan önce poposunun temiz olmasına ve de ayaklarının yarasız,mantarsız olmasına dikkat et sağlık açısından önemli.çok miskin oturan kuşu da alma :) çok mu yazdım ne:)) rengini hiç düşünme oraya gittiğinde kendine en yakın hissettiğini al.benim bebeklerim de yanımda şuan hatta biri kafamda saçımla oynuyor :))

canım yalnız bırakmak tehlikeli yani onlar da duygusal olarak çok hassas hayvanlar sana küsebilir hatta psikolojisi bozulup depresyona bile girebilir.kesinlikle yaşı küçük almalısın 40 günlükken fln al :) erkek kuş alırsan konuşturabilirsin erkek olduğunu da burnunun renginden anlarsın mavi ise ya da maviye dönükse erkektir.almadan önce poposunun temiz olmasına ve de ayaklarının yarasız,mantarsız olmasına dikkat et sağlık açısından önemli.çok miskin oturan kuşu da alma :) çok mu yazdım ne:)) rengini hiç düşünme oraya gittiğinde kendine en yakın hissettiğini al.benim bebeklerim de yanımda şuan hatta biri kafamda saçımla oynuyor :))

teşekkür ederim..bende konuşmasını istediğimden erkek alacağım..aynen dedikleriniz gibi yani..sağolun.

ha bu arada otobüslere alıyorlar fakat yanınıza vermiyorlar bagaj bölümü gibi ayrı bir bölüme koyarlar ama hayvan orda çok korkar illa götürmeniz gerekirse uyutup götürebilirsiniz

ha bu arada otobüslere alıyorlar fakat yanınıza vermiyorlar bagaj bölümü gibi ayrı bir bölüme koyarlar ama hayvan orda çok korkar illa götürmeniz gerekirse uyutup götürebilirsiniz

özellikle bunu öğrenmek istiyordum çok teşekkür ederim..ben yolculuğa çıkıyorum başka ile gidiyorum otobüste yasak ne yaparım diye düşünüyordum..engelim yokmuş çok sevindim şimdi :)

canım ben 2,3 kez otobüsle götürdüm kuşumu..
allahın izniyle sorun yaşamadım hiç..
muavinlerde aldılar şükür..
yalnız yolculun gece olursa birde kuşun kafesi kapalı olursa bir örtüyle falan çok rahat edersin..
karanlık olunca ses yapmıyordu benimki..
arada cıklasada bişey olmaz zaten:))..
otagardakilerin şaşkın bakışları arasında kafes elimde koştırmuştumm bir zamanlar..
kimseye güvenemedim çünki bırakmak için:/
bide ben yanıma dizlerimin önüne koymuştum kafesi ayaklarımı kıvırıp

Son düzenleme:
arkadaşlar bende muhabbat kuşu almak istiyorum..fakat ilk olarak şunu sormak istiyorum;tatile yada bir yolculuğa çıkacağınız zaman birde onu bırakacak kimseniz yoksa ne yapıyorsunuz?? yani otobüslerde yasak diye biliyorum ben birde ben onu yanımdan ayırmakta istemem bu durumda ne yapmam gerek?
birde kimi arkadaşlar küçükken almış yani bende öyle uçmayı bile yeni öğrenen kuşmu almalıyım bana alışması için yada eve?? kısaca bana bilgi ve fikir verebilirmisiniz? minik arkadaşımla çok haşır neşir olmak isterim de:))

canım yavru alırsan daha çabuk alışır sana...
ama çok ta yavru olmasınki belki hastalanır ölür çok üzülürsün.... 2 aylık falan ideal olur heralde
konuşmayıda çabuk öğreni r ama başı kuşlar inataçı olur kafaya takma:1:
bide kendine alıştırmak için ilk 3 gün odadan çıkarma kafesi odayı iyice öğrensin...
1 hafta kadarda kafesten çıkarmaki korkmasın..
bide çok sık konuş ismiyle hitap et...
geceleei kafesin üzrine hafif bir örtüyle ört(yazma olailir)
daha rahat uyur....
parmağına yem koy kafese uzat....yemleri yerken güven kazanır..
bbide kafesin içindeki aparatları çıkar 10,15 dk lığına(salıncak ve ortaki çubukları)
sonrada kafesin içinde baş parmağını bir süre tut..
yerde sıkılınca parmağına gelecek....
bir süre yapınca oarmağında durmayı öğrenecek..ama asla ani hareket yapma kokrmasın...
böyle 2,3 hafta yaparsan kafesin dışındada parmağını uzatınca gelir hemen..
bide ağzında birşeyle r vermeyi dene(bayılırlar)
ben ekmek kırıntısı toz şeker koyuyordum dudağıma hemen yapışıyodu:1:
vitamini eksik etme..kafesi sık sıks temizle.arada kafesin yanına tasla su koy..banyo yaparlar...
aklıma gelenleri yazdım işte:))

canım ben 2,3 kez otobüsle götürdüm kuşumu..
allahın izniyle sorun yaşamadım hiç..
muavinlerde aldılar şükür..
yalnız yolculun gece olursa birde kuşun kafesi kapalı olursa bir örtüyle falan çok rahat edersin..
karanlık olunca ses yapmıyordu benimki..
arada cıklasada bişey olmaz zaten:))..
otagardakilerin şaşkın bakışları arasında kafes elimde koştırmuştumm bir zamanlar..
kimseye güvenemedim çünki bırakmak için:/
bide ben yanıma dizlerimin önüne koymuştum kafesi ayaklarımı kıvırıp

evet gece oluyor genelde..demekki rahat edebilirim..

çok sağolun..valla bu bilgiler çok işime yarayacak..

ya bu arada sürekli dışarıda olup bir gece uyumaya kafesine giren kuşlar varmış.. peki o kuşa bu aluşkanlık nasıl kazandırılırki? sürekli dışarda olursa geceleride çıkmak istemezmi yani o zaman kafese hiç girmez gibi geliyor..açıkcası bende kafeste çyle bir uyumaya gitsin istiyorum ara ara yani..

kuş alışınca kaçmaz değilmi??yani balkon pencere alışık olsadamı kapalı??

ya bu arada sürekli dışarıda olup bir gece uyumaya kafesine giren kuşlar varmış.. peki o kuşa bu aluşkanlık nasıl kazandırılırki? sürekli dışarda olursa geceleride çıkmak istemezmi yani o zaman kafese hiç girmez gibi geliyor..açıkcası bende kafeste çyle bir uyumaya gitsin istiyorum ara ara yani..

kuş alışınca kaçmaz değilmi??yani balkon pencere alışık olsadamı kapalı??

uykusu gelince kendisi girer zaten....
karnı acıkıncada girer kendisi..
bide pencere kapı sakın açık bırakma
ne kadar alışkın olsada kaçar..
kuş bu uçma meraklısı..
benim ilk kuşum kaçmıştı..
elimde kafesle çok aramıştım...
geceleri rüyalarımdan çıkmıyordu..ne çok ağlamıştım:((
çok dikkatli ol ...

Slm tatlım!
Benim de var bir tane.. dişi ama ismi Paşa :) az önce onunla karpuz-peynir yedik :))))
Haftaya tatile çıkacağım ardından da bayram.. 1,5 hafta kadar yokum yani. Ben bu durumlara çözüm olarak, her zaman alışveriş yaptığım, evin yakınındaki kuşçuya rica ediyorum. Orada kendi kafesinde misafir oluyor ben dönene kadar. Hem arkadaşları da oluyor canı sıkılmıyor, yem-su desen bolca :)
Olur da bakım ücreti talep ederlerse de - ki en fazla 5 lira onu da ben teklif ediyorum zaten zahmetlerine karşılık- helali hoş olsun yeter ki Paşam iyi olsun diyorum :)

Bu da güzel bir çözüm bence ;)
Çok mükemmel hayvanlar, aşkım onlar benim! Darısı başına =)

uykusu gelince kendisi girer zaten....
karnı acıkıncada girer kendisi..
bide pencere kapı sakın açık bırakma
ne kadar alışkın olsada kaçar..
kuş bu uçma meraklısı..
benim ilk kuşum kaçmıştı..
elimde kafesle çok aramıştım...
geceleri rüyalarımdan çıkmıyordu..ne çok ağlamıştım:((
çok dikkatli ol ...

ne kadar güzelmiş ya..yani kendisinin iştediğinde girip çıkması kafesinden..aklımdaki soru işaretleri gidince sabırsızlanıyorum almak için..şu bayram bir geçsin nasipse alacağım artık..çocukken falan kuş baktığım olmuştu hatta bizim eve kaçmıştı mavişti adı.ama çok öncedendi böyle pek bilgimde yoktu kuşlarla ondan şimdi alacağımda herşeyi hakkında araştırıyorum..

Slm tatlım!
Benim de var bir tane.. dişi ama ismi Paşa :) az önce onunla karpuz-peynir yedik :))))
Haftaya tatile çıkacağım ardından da bayram.. 1,5 hafta kadar yokum yani. Ben bu durumlara çözüm olarak, her zaman alışveriş yaptığım, evin yakınındaki kuşçuya rica ediyorum. Orada kendi kafesinde misafir oluyor ben dönene kadar. Hem arkadaşları da oluyor canı sıkılmıyor, yem-su desen bolca :)
Olur da bakım ücreti talep ederlerse de - ki en fazla 5 lira onu da ben teklif ediyorum zaten zahmetlerine karşılık- helali hoş olsun yeter ki Paşam iyi olsun diyorum :)

Bu da güzel bir çözüm bence ;)
Çok mükemmel hayvanlar, aşkım onlar benim! Darısı başına =)

:)afiyet olsun :)) evet gerçekten iyi fikir birde kuş için aslında en emin eller yani:)çok mecbur kalırsam bunu denerim kesin ..ama ben yanımdan hiç ayırmak istemiyorum yani başka yere yolculuk varsa eğer..gittiğim yerdede onla vakit geçirmek isterimde..sağolun.

artık Boncuk adında muhabbet kuşum var..oğluşum henüz 46 günlük falan büyüdü azcık:) hemen hemen bir haftadır benimle..yeşil ve sarı karışımda bir renk salata içi ve marul rengine yakın:))çok tatlı bişey..

yalnız henüz erken diyemi bilmiyorum çok ürkek..gelmiyor bir türlü sevemiyorum korkuyor..yemi dışında birşey yemiyor yani arada çok çok az salata vereyim yumuurta içi vereyim çok az diyorum yok tatmıyor bile..bugünde ilaç aldım ona vitaminmiş ara ara suyuna koycam..

bana yada eve nezaman alışır konuşur acaca???? alışmasını istiyorumda..birde ne zaman salayım odada uçsun?

bende daha bugün aldım erkek ve kac aylık oldugunu bilmiyorum malesef kafasını cevirip bakamıyor bile daha :( ama arastırmalarıma göre 2 gün böyle olmaları normalmiş

Merhabalar! 3 tane yavru muhabet kuşumuz oldu, yaklaşık 3 haftalık en büyükleri, neredeyse tüm tüyleri çıktı, ancak kafesin içinde genelde bacakları açık bir şekilde duruyorlar, ayakta duramıyorlar çok fazla, kafesten çıkmak için çabalıyorlar aslında, arada gagalarıyla tutunup, yuvanın yuvarlak bölümünden çıkmaya çabalaıyorlar, ancak çok fazla ayakta duramıyorlar, endişelenmeye başladım, bilgisi olan var mı, erken olduğu için mi ayakta duramıyorlar, yoksa sakat olabilirler mi endiş etmeye başladım :KK43: İnternetten araştırdım, yeterli bilgiye ulaşamadım, çarpık bacak diye sakatlık varmış ama belirtilerini bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen :KK43:

Back
X